reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A kto ci doradzil ten pakiet 2+1 za 30tys? Byly ku temu jakies wskazania? Bo jesli u was problemem sa tylko jajowody to z ciaza nie powinno byc problemu i dlaczego podali ci 2 zarodki z tego moga byc blizniaki albo trojaczki no chyba ze chcecie. Nie znam twojej histori I nie jestem lekarzem ale na Moje przeczucie to troche wszystko na wyrost. Cos czuje ze jesli teraz nie jestes w ciazy to bedziesz przy nastepnym transferze wiec zostana wam jeszcze sniezynki i nie bedzie potrzeby na kolejne procedury poprostu szkoda tej kasy. U nas bylo kiepskie nasienie ale dr odradzal mi mrozenie komorek bo stwierdzil ze szkoda kasy, uparlam sie bo nie chcialam kolejnej stymulacji w razie gdyby Przez nasienie nie bylo zadnych zarodkow. Ale okazalo sie ze dr mial racje i 3300zl poszlo do smieci bo zostalismy z 5 blastkami, oba transfery sie udaly co prawda w pierwszej ciazy przestalo bic serce ale teraz jest wszystko ok i mamy jeszcze 3 sniezynki ktore bedzie trzeba zabrac do domu a tez mamy juz nastoletnia corke wiec jesli kazdy sie przyjmie i bedzie rozwijac prawidlowo to skonczymy z 5 dzieci. Cos czuje ze bedziesz miala blizniaki i bedziesz jeszcze oddawac zarodki do adopcji :-). Powodzenia mamuska lepiej rozgladaj sie za wozkiem dla blizniakow. ❤
Niemożliwe te 39 tys...pakiet kosztuje 13900 i jak się uda za 1 razem to zwracają 3900 więc nawet z lekami to chyba ciut zbyt wiele.... .

A kto ci doradzil ten pakiet 2+1 za 30tys? Byly ku temu jakies wskazania? Bo jesli u was problemem sa tylko jajowody to z ciaza nie powinno byc problemu i dlaczego podali ci 2 zarodki z tego moga byc blizniaki albo trojaczki no chyba ze chcecie. Nie znam twojej histori I nie jestem lekarzem ale na Moje przeczucie to troche wszystko na wyrost. Cos czuje ze jesli teraz nie jestes w ciazy to bedziesz przy nastepnym transferze wiec zostana wam jeszcze sniezynki i nie bedzie potrzeby na kolejne procedury poprostu szkoda tej kasy. U nas bylo kiepskie nasienie ale dr odradzal mi mrozenie komorek bo stwierdzil ze szkoda kasy, uparlam sie bo nie chcialam kolejnej stymulacji w razie gdyby Przez nasienie nie bylo zadnych zarodkow. Ale okazalo sie ze dr mial racje i 3300zl poszlo do smieci bo zostalismy z 5 blastkami, oba transfery sie udaly co prawda w pierwszej ciazy przestalo bic serce ale teraz jest wszystko ok i mamy jeszcze 3 sniezynki ktore bedzie trzeba zabrac do domu a tez mamy juz nastoletnia corke wiec jesli kazdy sie przyjmie i bedzie rozwijac prawidlowo to skonczymy z 5 dzieci. Cos czuje ze bedziesz miala blizniaki i bedziesz jeszcze oddawac zarodki do adopcji :-). Powodzenia mamuska lepiej rozgladaj sie za wozkiem dla blizniakow. ❤
Nigdy nic nie wiadomo jak się potoczy i też każdy ma inne podejście. A w przeczucia i cuda to ja nie wierzę :) Ja np. Bardzo chciałabym bliźniaki i mino wieku wróciłabym po wszystkie dziecioki.... A modlę się choć o jedno i wybrałbym pakiet 2+1 bo jest korzystny. Trza trochu wpierw poczytać...
Także wiesz....

Tak inny lekarz,najlepszy specjalista od usg prenatalnych ,nie daje szans na przeżycie dziecka,tor tylko kwestia czasu ,powiedział,ze musiałby cud się stać.Po amniopunkcji będzie wiadomo,czy były wady ,już nie mam nic do stracenia.Chcialabym tylko dowiedzieć się co jest z malenstwem.Napewno gdybym jeszcze raz kiedyś chciała podejść znowu,to przebadam zarodek.
[emoji3525][emoji3525][emoji3525]
Strasznie mi przykro, aż trudno napisać coś mądrego. To takie niesprawiedliwe [emoji24]

Novum jest polecane tutaj na forum, ale podobno ceny mają dużo wyższe niż inne kliniki. Jeśli za tym idzie skuteczność to w sumie się nie dziwię.
Też jest trochę dziewczyn z gyncentrum, większość to już mamuśki lub prawie mamuśki ;) tam się leczyła dżoasia, @Kurcia, @misis188 wiec może dziewczyny coś więcej Ci napiszą o tej klinice
To prawda ceny w Novum to jakis kosmos, trzy razy w tym roku podnosili...
Jak tak dalej pójdzie to tylko najbogatszych będzie na nich stać.
Ale cóż robić... trza zacisnąć pasa i isc do przodu.

reklama
Hej dziewczyny. Jestem piec dni po transferze pięcio dniowego zarodka. Dziś odebrałam wyniki i martwi mnie estradiol 140 i progesteron 20,550 ponieważ spadły o polowe w porównaniu z dniem transferu. Czy to dobrze ???

Do góry