reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bylam,zrobilam betę. Czekam na wynik do 14stej. Dostalam okres,ale dalej mam malutką nadzieję na cud. Jestem mega zalamana. Wszystko bylo dobrze. Piekne dwa zarodki, dodatkowo byly maczane w kleju,aby mogly ladnie sie umiejscowić. I porazka! Dlaczego? Ze mną cos jest nie tak? Zrobilam cos źle?
Doskonale Cie rozumie, dzis jestem 9dpt i od wczoraj plamienie a dzis juz widziałam lekko krew....zobaczymy jak sie sprawa rozwinie . Tzymam kciuki ✊

reklama
@tina35 cieszę się, że zaglądasz tu do nas i trzymasz kciuki✊✊ Na kiedy masz termin? U nas dzisiaj 7dpt ale czuję, że się nie udało bo lewy jajnik boli jak na okres mimo brania spasmoliny. To nasz trzeci transfer i mamy jeszcze dwa mrozaki. Zaczekam i może we wtorek 11dpt zdecyduję się zrobić betę nooo chyba że wcześniej pani @ przyjdzie . Co ma być to będzie, nie poddaję się bo to moje największe marzenie.
Ja tez tak czułam ze się nie udało i ból jajnika takie kłócie + brzuch jak na okres i myślałam ze nie się udało a potem nie długo zaskoczyłam pozytywna betą trzymam mocne kciuki

Cześć dziewczyny, pierwszy raz piszę na tym forum, ale czytam was codziennie od początku 2017 roku.
Głównym problemem, przez który podeszłam do in vitro jest endometrioza czwartego stopnia (wyniki męża w normie). Przy okazji czytania tego wątku dowiedziałam się też o problemach z kirami - typ AA plus HLA-c2 i NK 36.
W 2017 roku przeszłam trzy stymulacje w Krakowie, po których odbył się tylko jeden nieudany świeży transfer z bardzo słabym zarodkiem, druga stymulacja została przerwana, a po trzeciej wszystkie zarodki padły jak muchy. Jedyne rozwiązanie zaproponowane przez klinikę- komórka dawczyni.
Umówiłam się na konsultację w Warszawie w N. u doktora L. i w kwietniu 2018 przeszłam stymulację, dzięki której uzyskaliśmy 9 zarodków- 5 bardzo dobrej jakości i 4 słabsze (wszystkie mrożone w 3 dobie). Niestety z transferem musiałam poczekać do listopada, bo najpierw trafiłam do szpitala z alergia po antybiotyku podanym po punkcji, a potem przyplątała się infekcja. Niestety listopadowy transfer również się nie powiódł, po nim zrobiłam dodatkowo badanie KIR i z wszystkimi wynikami, które miałam robione wcześniej pojechałam do dr Paśnika, który zalecił Accofil.

I teraz mam pytanie do dziewczyn, które brały Accofil (30 mln j). W poniedziałek miałam transfer (na sztucznym cyklu) a w środę zrobiłam drugi zastrzyk (kolejne mam robić co 3 dni). Wczoraj rano zrobiłam morfologię i wysłałam wyniki do doktora, tylko nie jestem pewna, czy dostanę odpowiedź, ponieważ jest do dzisiaj na urlopie. Leukocyty mam na poziomie 47tys. Myślałam, żeby jutro ponownie zrobić morfologię i jeśli spadną do ok 20tys, to podać kolejny zastrzyk, a jeśli nie, to kolejna morfologię zrobić w niedzielę. Proszę o radę dziewczyny, które miały mocno podwyższone leukocyty i co w tej sytuacji radził im dr Paśnik. Z góry dziękuję :)

Zrobiłam dzisiaj morfologię i jest już tylko 13,65 tys/µl leukocytów. Chyba mogę zrobić zastrzyk?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️

SIERPIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza: Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-08-17 sandra777.12 wizyta przed crio
2019-08-18 nadzieja xxx stymulacja III
2019-08-19 Aariciaa II weryfikacja
2019-08-20 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-21 Skarbulenka podglądanie maluszka❤️
2019-08-21 Pala Podglądanie maluszka ❤
2019-08-22 sandra777.12 transfer
2019-08-23 Aariciaa III weryfikacja
2019-08-26 anulka36 Podglądanie maluszka ❤
2019-02-27 Cytrynka122 Wizyta kontrolna
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-30 Murawa wizyta przed crio monitoring
2019-08-30 Gość gość ANNA Wizyta przed drugim transferem
2019-09-27 AleAle27 II podglądanie maluszka ❤
2019-09-29 Pola0702 wizyta u dr Paśnika
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-19 AleAle27 termin porodu
2020-03-22 anulka36 termin porodu

Zrobiłam dzisiaj morfologię i jest już tylko 13,65 tys/µl leukocytów. Chyba mogę zrobić zastrzyk?
Ja miałam 48 tys, gdy brałam 1/3 dawki codziennie. Po tym Paśnik zmienił mi schemat podawania na co drugi dzień i gdy zrobiłam morfologię po 1 dniu przerwy między dawkami, to bylo super - 16,5 tys, kolejną morfologię robiłam jakieś 20 godz po zastrzyku i miałam 38 tys - Paśnik odpisał, ze wynik jest dobry, a wysokość leukocytów wynika z odstępu między dawką a badaniem i nie zmienił dawkowania. Twoje 13 tys jest bardzo ok :)

reklama
Do góry