reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam wyniki z teombofilii 3 czynniki wyszły nieprawidłowe: czynnik V(R2), MTHFR_1298A-C układ heterozygotyczny i PAI_1 4G Układ heterozygotyczny. Wystarczą tu same leki od prowadzacego? Czy szukać specjalisty?

A twój gin ogarnia takie sprawy? Jak.nie to umów się do hepatologa, żeby dobrać dawkę heparyne. Z tego co widzę to powinnaś mieć heparyne przez całą ciążę i połóg.

Trochę się załamałam. Pobrali mi tylko dwie komórki. Jedna podobno zła. Więc została tylko jedna do zapłodnienia. W sobotę mają dzwonić czy powstanie zarodek i kiedy ewentualny transfer. Trochę się załamałam. Chyba nie ma szans...

Do ciąży potrzebny jest jeden zarodek musisz w niego wierzyć, bo jak nie ty to kto? ✊✊✊✊

Dziewczyny mam wynik genu PAI-1
Co on znaczy? Wie któraś mądra głowa? Zobacz załącznik 990805

Heparyna lub acard, w zależności od tego czy masz jeszcze mutacje mthfr.

Ja wychodzę z założenia, ze lepiej więcej niż mniej ;) I dziękuje bardzo za kciuki❤❤
@anielka0612 Zgadzam się z Tobą ;)
A twój gin ogarnia takie sprawy? Jak.nie to umów się do hepatologa, żeby dobrać dawkę heparyne. Z tego co widzę to powinnaś mieć heparyne przez całą ciążę i połóg.

Do ciąży potrzebny jest jeden zarodek musisz w niego wierzyć, bo jak nie ty to kto? ✊✊✊✊

@ilmenau Właśnie czekam na kontakt od lekarza prowadzącego, zobaczę co mi powie. Jak coś wtedy się zapisze do hepatologa.

Cześć [emoji4]! Pewnie jak wiele z nas, zaczęłam Was podczytywać w momencie podjęcia decyzji o in vitro. Długo się z nią zmagałam, bo mam comiesięczne
krwawienia od owulacji do menstruacji, które nigdy nie zostały wyjaśnione. Mój lekarz jednak jak tylko wyciągnął od mojego męża czym się zajmuje, bez żadnych wyjaśnień wypisał skierowanie na badania do in vitro i kazał samemu poczytać o procedurze. Tak poczytalismy, że jeszcze przed pierwszym podejściem zrobiliśmy badania immunologiczne. Wyszły mi przekroczone normy ANA2, NK (43%) i zły współczynnik cytokin th1/th2. Konsultowałam to u immunologa w Łodzi (jednak nie u doktora Pasnika), który zalecił na miesiąc przed transferem encorton (20), heparyne (0,4) i po transferze encorton (30), heparyne (0,4) + acard. Widzę, że często piszecie o tych lekach. Czy któraś z Was miała podobne zalecenia? I czy Wam pomogło?

Dziewczyny mam wyniki z teombofilii 3 czynniki wyszły nieprawidłowe: czynnik V(R2), MTHFR_1298A-C układ heterozygotyczny i PAI_1 4G Układ heterozygotyczny. Wystarczą tu same leki od prowadzacego? Czy szukać specjalisty?

Ja mam pai heterozygotyczny i czekam na wyniki trombofilii
Ale nie wiem za bardzo co dalej z tym fantem robić
Zobaczymy co powie lekarz

Cześć [emoji4]! Pewnie jak wiele z nas, zaczęłam Was podczytywać w momencie podjęcia decyzji o in vitro. Długo się z nią zmagałam, bo mam comiesięczne
krwawienia od owulacji do menstruacji, które nigdy nie zostały wyjaśnione. Mój lekarz jednak jak tylko wyciągnął od mojego męża czym się zajmuje, bez żadnych wyjaśnień wypisał skierowanie na badania do in vitro i kazał samemu poczytać o procedurze. Tak poczytalismy, że jeszcze przed pierwszym podejściem zrobiliśmy badania immunologiczne. Wyszły mi przekroczone normy ANA2, NK (43%) i zły współczynnik cytokin th1/th2. Konsultowałam to u immunologa w Łodzi (jednak nie u doktora Pasnika), który zalecił na miesiąc przed transferem encorton (20), heparyne (0,4) i po transferze encorton (30), heparyne (0,4) + acard. Widzę, że często piszecie o tych lekach. Czy któraś z Was miała podobne zalecenia? I czy Wam pomogło?

Ale jak to wyciągnął czym się zajmuje?
Dlaczego akurat ivf?

Do ciąży potrzebny jest jeden zarodek musisz w niego wierzyć, bo jak nie ty to kto? [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

No wlasnie to będę wiedziała 2 lipca [emoji20]

reklama
Do góry