reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale jestem zła!!! I przez takie bZdurne artykuły dziennikarzy-licealistów-stażystów ludzie mysla nie wiaodmo co o invitro. ;(((
Oj ze to tak jak moja znajoma. Starala sie o daiecko tzn drugie. juz w pierwszym cyklu udalo sie, skakalam z radości ze jej sie udalo (w duchu czułam ogromny zal) a ona mowi ze nie umie sie cieszyc bo teraz bedzie zyla w takiej niepewnisci i obawie o malenstwo. Wiec jej mowue ze przrciez tego chciala, chcial drugie dziecko... i wiecie co usłyszałem?! No wiesz ale to jeat inaczyniaj niz i ciebie(u mnie) bo ty pragniesz dziecka od dluzszego czasu... wiec mowie jej... a ty myslisz ze ja nie bede sie bala tez bede sie sie bala i to 100000 x bardziej bo jak strace to strace sens zycia a ty( tzn znajoma) jestes zdrowa i co miesiąc mozesz zajsc...

Boze oddalabym wszytko by moc zajsc w ciaze jak ona a ona ubolewa nad tym ze znowu bedzie 9miesięcy sie martwic...

reklama
Dgd, mnie też przez cały 3 trymestr straszył, że dzidzia jest za mała i nawet straszyli, że będą wcześniej rozwiązywać ciążę... Chodziłam co tydzień na usg a koniec końców Mała urodziła się 8 dni po terminie, 3750 gr.
Dobrze kojarzę, że jesteś z Wrocławia?
Moze chcesz namiary na mojego lekarza, który zawsze mnie uspokojal na usg i jego prognozy się sprawdziły?

Nazwisko redaktor jest wyznacznikiem poziomu tego artykułu...

Dziękuję kochana za dobre słowa. Do końca ciąży to chyba osiwieję, choć staram się już teraz wierzyć, że będzie wszystko ok. Jeśli to nie problem, to podeślij mi namiary na lekarza. Ja jestem z okolic Wrocławia. Zobaczę co będzie po środowej wizycie. Może faktycznie będę w potrzebie.
Noo kochana Spedzalas mi sen z powiek bo nic sie nie odzywalas, na prawde juz sie martwilam ta cisza. Dobrze ze w miarę jest ok, trzymam kciuki by z maluszkiem bylo wszytko ok, wierze to ze tak bedzie. @Dgd jestes dla nas skarbnica wiedzy odnosnie prolakryny i IO. U mnie ostatnio tsh szalalo ale sie unormowalo i ewidentnie bylo to przez encorton, ale jakby tego bylo malo prolakryna w 6dniu cyklu ponad 40 i dostalam 1/2 tab bromergonu w środę pojde zrobić badanie prolaktyny po 6 dniach i zobacze jaki poziom, jesli bedzie powyzej 20 to mam wtedy barac ala tabletke. Dzis zrobilam tez do tego wszytkoego krzywa gluk-insul bo tak jak piszesz wszytko idzie w parze ze soba.

@Dgd co myslisz o tej mojej prolaktynie? Jaki powinien byc odpowiedni poziom, albo inaczej czy dobrze endokrynolog ogarnal mi ja?

Aaa na niecie brzuszka z pewnoscia znajda sie chetne i to nie jedna :-)
Niestety sterydy na jedno pomagają, ale mają też kurewskie skutki uboczne. A dalej na nich jesteś czy już nie? Myślę, że dobrze się zabrałaś za leczenie. Pamiętaj tylko, żeby prolaktynę badać rano po odpoczynku i nie po wieczornym seksiku. Gdzieś kiedyś czytałam, że nawet jazda samochodem z zapiętymi pasami potrafi podrażnić piersi tak, że prolaktyna rośnie ;) Ale jak miałaś 40, to faktycznie już sporo. Mi też tak skakała. Najlepiej, żeby była poniżej 20. Jak bierzesz teraz metforminę, euthyrox i bromergon, to powinno Ci się wszystko w mig unormować. W między czasie oczywiście przytulanki z mężem wskazane.
A brzuszek oddaję wszystkim chętnym!:-) :)

W którym
Dniu cyklu badać prolaktyne ? Mam IO ale chce jeszcze zobaczyc jak
prolaktyna wyglada
Ja robiłam kilka razy w cyklu przy okazji innych badań. Niestety jest dużo czynników mających wpływ na ten hormon. Trzymam kciuki za Twoją silną wolę ad. diety. Wiem, że to niełatwe, ale tyle przeszłyśmy tu wszystkie, że w sumie to pikuś;)

reklama
@Kurcia a Ty miałaś teraz criotransfer na sztucznym cyklu czy naturalnym?? Co brałaś przed transferem?
Teraz mialam crio na sztucznym.
- cykl przed byl scrtaching
-Od 1dc estrofem 2x1 i plastry systen50 co 3 dni.
-Od 2dc Encorton 10mg rano i 5mg w poludnie
- tydzien przed transferem intralipid
- tydzien przed transferem wlew domaciczny z osocza
- heparyna 0.6
- z progesteronu to: 3x1 duphaston, 2x1 crinone, 1x prolutex
- acard 75
- w dzien transferu kroplowka z atosibanu
- embryoglue, AH
- relanium, spasmolina

Spora lista. Co pomoglo. Nie wiem.

-

Do góry