anielka0612
Fanka BB :)
Dziękuje bardzo za info:*)Dżoasia chyba kiedys pisala ze jak progesteron jest przed punkcja za wysoki to endometrium moze juz byc nie receptywne w odpowiednim czasie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuje bardzo za info:*)Dżoasia chyba kiedys pisala ze jak progesteron jest przed punkcja za wysoki to endometrium moze juz byc nie receptywne w odpowiednim czasie.
Mam znajomą, też leczy się w Novum, u nich również po accofilu udało się po kilku transferach wreszcie zajść w ciążę ale niestety skończyło się wszystko w 8 tygodniu. Ja co do immunologii mam mieszane odczucia, ogólnie jestem osobą która nie lubi brać proszków,leków. Nawet nad głupim ibupromem zawsze się 3 razy zastanowiłam czy faktycznie go potrzebuje zanim wzięłam Boje się tych różnych wlewów czy to aby napewno bezpieczne dla organizmu. Tak samo jak boje się wpływu stymulacji chociaż przeszłam 2 (plus 2 razy podchodziłam na naturalnych cyklach) i po tej drugiej zarzekałam się,że była to już ostatnia (oby). Wiem jednak, że wiele kobiet po leczeniu immunologicznym faktycznie osiąga swój cel jakim jest ciąża. Badania napewno zrobię, chociaż by dla własnej wiedzy jak to wszystko u mnie wygląda. Szczerze powiedziawszy jakby już wszystko zawiodło to ostatnio zaczęłam rozmyślać również o kd chociaż do tej pory nie chciałam w ogóle brać tego pod uwagę. Jak długo staracie się już o dzidzie i ile miałaś transferów jeżeli mogę zapytać?
Ja miałam z 3 lub 4 badania progesteronu i estradiolu w atrakcje stymulacji - invimed GdyniaJa tez jestem w Invimedzie ale w Katowicach. Estradiol i progesteron miałam badane już 5 razy, za każdym razem jak jestem na wizycie. Fakt, ze dziś była nadprogramowa. Widać, ze co klinika i przede wszystkim lekarz to ma inne metody dzialania
Dwa razy pobierany jest materiał.A te badania się robi z krwi czy tylko przez biopsje?
Mam tak samo, jestem „antylekowa” a tu taka niespodzianka mam nadzieję, że szybko się uda i już nie będę musiała się tym wszystkim faszerowaćBo widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... ja kiedyś nawet na in vitro nie moglam sie zdecydować i zwlekalam zapisana juz w klinice dwa lata bo mialam nadzieje ze moze jakos sie uda... a teraz juz jestem po dwóch stymulacjach i 3 transferach i każdą opcje juz bym chyba akceptowala...
U nas 7 lat staran.
Też ogólnie jestem przeciwna i przeraża mnie ten cały rynek farmaceutyczny, co sie teraz dzieje... ale przy staraniach trochę zglupialam i bralabym chyba wszystko żeby pomóc...
Przebadać sie nie za szkodzi, tak jak piszesz chociażby dla wlasnej wiedzy a później krok po kroku zdecydujesz co dalej...
U mnie na piatek przewidywana punkcja...Dziewczynki dzis w kalendarzu wyświetla mi sie tylko porod Eli. Kochan
@Ela86 jesli jeszcze nie urodziłas to trzymamy kciuki za szczesliwy poród
@Nataliaa93 trzymamy kciuki za dobre wiesci przed transferem i przelot do bazy kropeczka
Dziewczyny bardzo bardzo prosze o odawanie mi terminow wizyt, badan, bet itp do kalendarza i zaczyna znowu świecić pustkami
8mg od 1dc z crio. Teraz tydzień 4mg. Potem tydzień 2 mg i koniec.A jakie dawki masz? Bo mi lekarz przepisał 2 rano i 1 po południu.
Chciałam zapytać czy miałaś może wlew domaciczny z accofil czy tylko zastrzyki?Przykro mi kochana że znów sie nie udało [emoji852]
Też myślę że 4 transfery to juz sporo i czas żeby porobić wiecej badań i wybrać sie do immunologa. Nikt niestety nie wie jaka jest przyczyna tego że sie nie udaje, ale jakas musi byc. Byc moze to słabe zarodki, ale moze byc i duzo innych przyczyn.
Masz teraz jeszcze 5 mrozaczkow i super bo pamietam ze wczesniejsze stymulacje słabo wychodzily. Przy Twoim niskim AMH nie podchodzilabym juz chyba do transferow bez glebszego przebadania się...
Też lecze sie w Novum i wiem ze oni nie zabardzo wierzą w immunologie i sami raczej tego nie zaleca, ale w wiekszosci przypadków akceptują zalecenia immunologa.
Ja też do immunologii nie podchodze z całkowitym przekonaniem, ale przebadalam sie i stosuje do zaleceń tak na wszelki wypadek że może akurat pomoże...
U mnie wyszedl wlasnie problem z badaniem kir mam najgorszy genotypAA ktory może odpowiadac za brak implantacji lub poronienia i po transferze z accofilem pierwszy raz w życiu zobaczylam pozytywny test ciazowy, niestety ciaza pozamaciczna ale jednak. Nie wiem czy dzieki temu sie udalo zaskoczyc, ale to jest mozliwe...
Nic kochana nie gwarantuje niestety sukcesu, ale moim zdaniem trzeba coś robić, samemu szukać, żeby sie do tego celu coraz bardziej przybliżać...
Chciałam zapytać czy miałaś może wlew domaciczny z accofil czy tylko zastrzyki?
Miałaś może zalecenia od dr pasnika? Bo ja też takie mam dlatego pytam... Ale dopiero w piątek punkcja i transfer może w lipcu bo robimy PGS. Ile dni przed miałaś wlew?I wlew i zastrzyki