No to nie są niskie wyniki. Faktycznie pokombinuj z metforminą, może akurat trafisz na lepszą dla Ciebie. A zdarzało Ci się wpadać w hipoglikemię bez insuliny? To musisz mieć straszne skoki tej glukozy, tzn., że musiała Ci spadać do 60. Mi się na insulinie to 2 razy zdarzyło.Glukoza 96/177/136
Insulina 11/107/96
Lekarz nie robil dramatu...
Glukozy po posilkach nie mierze, ale na diecie nie mam objawow hipoglikemi co wczesniej mi sie zdarzało.
Jesli chodzi o lek to wiem ze organizm musi sie przyzwyczaic i bralam jak zalecal lekarz najpierw przez tydzien 1 tab później 2 i 3. Mdlosci i brak apetytu bym znosila ale jak biegunki sie zaczęły to odstawilam. Bylo coraz gorzej nie lepiej. Teraz chcialabym spróbować jakiegos zamiennika.
Kurczę, to mi wyśrubowali normy. Ogólnie mam nie przekraczać glukozy 120 po posiłku, szczególnie miałam tego pilnować w 1 trymestrze. Teraz mam do 130 po godz. Na czczo do 89. Staram się tak regulować posiłki, żeby się tego trzymać. Mam zalecenie, że jak 3 dni pod rząd przekroczę tą normę, to mam zwiększać insulinę. Może za bardzo się katuję.@Forget-me-not... jeszcze tylko dla uzupelnienia info to normy glukozy dla kobiet w ciazy to
Na czczo 92, po 1h od posilku 140. Kolejny posilek mozna jesc jak cukier spadnie co najmniej do 105.
Jesli o krzywa chodzi to normy w ciazy masz takie:
Na czczo 92, po 1h 180, po 2 h <153-199
Kochana, ja konsultowałam u Chęcińskiego z Wrocławia. On ma dość osobliwe podejście, ale potrafi pomóc. Będąc już w ciąży sprawdzałam to jeszcze u innego diabetologa i też podtrzymał leczenie.@Dgd jaką miałaś prolaktynę że dostałaś Bromergoon? Jaka powinna być jej wartość na dobrym poziomie do invitro lub naturalsa?
A prolaktyna, tak jak TSH, były u mnie podstępne. Trzy razy wychodziły w granicach normy, a czwarty raz było x2. Nie pamiętam już dokładnie wartości. Tak czy inaczej, prolaktyna, jak mieściła się w normach, to zawsze pod górną granicą. W klinikach nie widzieli problemu, diabetolog widział. Twierdził, że powinno być dużo niżej niż norma przy staraniach. Badanie robiłam z 10 razy w różnych okresach.