reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a czy któraś z Was robiła to badanie ze strony immunofenotypu? To są te subpopulacje limfocytów z tego co widzę - w tym są badania komórek nk - koszt 450 pln - widzę ze tez online mozna kupic
Nawet nie mialam pojecia ze wszystko mozna do tego stopnia kupic w necie :p
Kurde ile jest tych badań, masakra...

reklama
Ja sobie nieudane cykle naturalne tłumaczę tak, że skoro przy punkcji pobrali Ci np. 10 jajek, były ok, zapłodniło się tylko 6 a tylko 4 przeżyły do 5 doby, to jeśli w ciągu 10 miesięcy staram się naturalnie to tak naprawę te 4 razy może dojdzie do zapłodnienia, a ile z tych 4 zaimplantuje się poprawnie i rozwinie? to naprawdę musi być szczęście, aby za 1 podejściem załapać naturalnie... albo tych szans w ciągu roku jakoś super wiele wcale nie ma... nie wiem, może się mylę...?

Mozliwe ... sama nie wiem
Jak się nie uda to robię reset
Nie dam rady

a czy któraś z Was robiła to badanie ze strony immunofenotypu? To są te subpopulacje limfocytów z tego co widzę - w tym są badania komórek nk - koszt 450 pln - widzę ze tez online mozna kupic
Nawet nie mialam pojecia ze wszystko mozna do tego stopnia kupic w necie :p
Kurde ile jest tych badań, masakra...
@Dzoannna Ja miałam robione badanie na subpopulacje limfocytów badanie komórek NK ale z krwi i płaciła ok 200 zł. Chyba, że w tej cenie jeszcze masz jakieś badania?

@Dzoannna Ja miałam robione badanie na subpopulacje limfocytów badanie komórek NK ale z krwi i płaciła ok 200 zł. Chyba, że w tej cenie jeszcze masz jakieś badania?
Jest napisane, że obejmuje takie badane elementy:
"Na wyniku zamieszczane są informacje o następujących subpopulacjach limfocytów:
CD3, CD4, CD8, CD4/CD8, CD19, CD5/CD19, CD56CD16 (komórki NK)."

miałaś te wszystkie??

@Carenik
Niestety nic z tego nie będzie
Wczoraj progesteron 15,20 ng/ml
Dziś juz tylko 6,01 ng/ ml
Czyli wszystko zmierza ku @
Niby wszystko robiliśmy jak trzeba i monitoring był i przytulanki wtedy kiedy trzeba .... i od razu leki wdrożone gdyby coś zaskoczyło a tu nic
Mi się wydaje ze nie dochodzi u nas do implantacji ze coś z tym jest nie tak
Pojedziemy w środę na wizytę zobaczymy co nam powie lekarz
Jaki będzie miał dla nas plan bo ja z każdym kolejnym cyklem coraz bardziej się podłamuje [emoji20]
Cześć. Doczytałam że probowalas naturalnie zająć... Ale przy ciągłym myśleniu o tym , to raczej nie możliwe . Nam się udało ale wogole nie brałem pod uwagę ze z seksu może być dziecko :p :p wswszystko wskazywało że jestem w ciąży - mąż kazał mi test kupic a ja mówiłam że szkoda kolejnych 10 zl na test w koszu, który mimowolnie powoduje łzy , a zamiast pojechać na wizytę przed stymulacja, zajechałam z małym lokatorem w brzuchu ❤ zaskoczenia nie byłam bo byłam zmuszona do zrobienia testu. Czasami nasza głowa blokuje cały organizm .
życzę powodzenia jak nie w tym cyklu to w następnym :)

Cześć. Doczytałam że probowalas naturalnie zająć... Ale przy ciągłym myśleniu o tym , to raczej nie możliwe . Nam się udało ale wogole nie brałem pod uwagę ze z seksu może być dziecko :p :p wswszystko wskazywało że jestem w ciąży - mąż kazał mi test kupic a ja mówiłam że szkoda kolejnych 10 zl na test w koszu, który mimowolnie powoduje łzy , a zamiast pojechać na wizytę przed stymulacja, zajechałam z małym lokatorem w brzuchu [emoji173] zaskoczenia nie byłam bo byłam zmuszona do zrobienia testu. Czasami nasza głowa blokuje cały organizm .
życzę powodzenia jak nie w tym cyklu to w następnym :)

Staram się nie myśleć ale chyba muszę się skupić zupełnie na czyms innym choć nie powiem z tylu głowy to jednak siedzi
Jakby nie było , tym bardziej ze mąż tez mówi o maluchu ...

Jest napisane, że obejmuje takie badane elementy:
"Na wyniku zamieszczane są informacje o następujących subpopulacjach limfocytów:
CD3, CD4, CD8, CD4/CD8, CD19, CD5/CD19, CD56CD16 (komórki NK)."

miałaś te wszystkie??
Na wyniku mam tego dużo (leukocyty, liczba limfocytów, Cd3+, CD19+, CD3+CD4+, CD3+CD8+, CD3-CD56+/CD16+, CD5+, CD5+CD19+, CD4+/CD8+, %Limfocytów, %limfocytów T(CD3+), %limfocytów B(CD19+), %limfocytów T helper/inducor CD3+CD4+, %Limfocytów T suppressor/cytotoxic CD3+CD8+, %komórek NK, % Limfocytów CD5+ i %limfocytów CD5+CD19+)

Staram się nie myśleć ale chyba muszę się skupić zupełnie na czyms innym choć nie powiem z tylu głowy to jednak siedzi
Jakby nie było , tym bardziej ze mąż tez mówi o maluchu ...
Rozumiem Ciebie... my też rozmawiamy mimochodem... i nie umiem "wyłączyć głowy"
a dzis jak siedziałam w kolejce do pobrania krwi to jeszcze taka mała dzidzia siedziała obok, i akurat miała czkawkę :) i jak nigdy chyba jeszcze poczułam że baardzo chciałabym być już mamą o_O
Im dalej w las, tym trudniej się oderwać od tego tematu NIESTETY. Chce się sprawdzić, zbadać, dowiedzieć jak najwięcej... a tu tyle niewiadomych...

Kochana podchodzisz do drugiej stymulacji, to kolejne szanse na sukces! Bardzo blisko do osiągnięcia celu! Może to już końcówka??

Jakie zmiany tym razem będziecie wprowadzać przy transferach?? omówiliście to z lekarzem??

reklama
Na wyniku mam tego dużo (leukocyty, liczba limfocytów, Cd3+, CD19+, CD3+CD4+, CD3+CD8+, CD3-CD56+/CD16+, CD5+, CD5+CD19+, CD4+/CD8+, %Limfocytów, %limfocytów T(CD3+), %limfocytów B(CD19+), %limfocytów T helper/inducor CD3+CD4+, %Limfocytów T suppressor/cytotoxic CD3+CD8+, %komórek NK, % Limfocytów CD5+ i %limfocytów CD5+CD19+)
hm wygląda na to samo - a gdzie robiłaś??

Do góry