reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oo. No właśnie. Skad się biorą te torbiele czynnościowe? Dobrze, że u Ciebie już to minęło i organizm się odblokował. Ja teraz mialam juz drugi @ bez żadnej stymulacji i nie wiem co tam się dzialo i dzieje. Odpuscilismy calkowicie wizyty w gabinecie do momentu wizyty w klinice. Chcemy troche wyciszyc organizm.

Mi się odblokowało właściwie jak skończyły nam się fundusze na leczenie i jak olałam już to wszystko bo wiedziałam,że w najbliższym czasie za wiele nie zdziałamy. Teraz jestem przed crio na cyklu naturalnym, dziś idę właśnie sprawdzić czy pęcherzyk pękł ;)

reklama
Mi się odblokowało właściwie jak skończyły nam się fundusze na leczenie i jak olałam już to wszystko bo wiedziałam,że w najbliższym czasie za wiele nie zdziałamy. Teraz jestem przed crio na cyklu naturalnym, dziś idę właśnie sprawdzić czy pęcherzyk pękł ;)
W takim razie trzymam kciuki z całych sił[emoji8]

Dziewczyny potrzebuje pomocy, już wcześniej Wam przesylalam moje wyniki badań immunologicznych i dostałam odpowiedź ale u mnie w klinice koordynatorki skonsultowały moje wyniki z immunologiem i zalecił mi przyjmowanie metypred 16 mg x 1 dziennie i po 4 tygodniach zrobić badanie komórek NK i cytokoin Th1, Th2 iiii właśnie tu pojawia sie pytanie. Czy to nie jest ściema, bo metypred przyjmowałam długi czas i po tym okresie robiłam NK a to drugie badanie to robi sie po potonieniach, No i czy oni przypadkiem nie chcą nas napijac na kase. Już sama nie wiem w co wierzyć ;(
W załączeniu jeszcze raz wyniki, pomocy :((

Załączniki

• B4805B8E-9952-4DFC-B951-B742CBC7114C.jpeg
    B4805B8E-9952-4DFC-B951-B742CBC7114C.jpeg
    91,9 KB · Wyświetleń: 56
  • B1020275-CC32-4FA8-ADFA-CBC11890FF71.jpeg
    B1020275-CC32-4FA8-ADFA-CBC11890FF71.jpeg
    58,1 KB · Wyświetleń: 54
  • 3A29678E-7D7D-418C-B5EC-E392726F1CD5.jpeg
    3A29678E-7D7D-418C-B5EC-E392726F1CD5.jpeg
    60,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 331B079E-E5AE-44F6-AAF3-EE06EEC7C0F1.jpeg
    331B079E-E5AE-44F6-AAF3-EE06EEC7C0F1.jpeg
    103,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 0FE0DEA8-4B83-44F8-BD21-4A3FCC3E7029.jpeg
    0FE0DEA8-4B83-44F8-BD21-4A3FCC3E7029.jpeg
    85,4 KB · Wyświetleń: 53
Kochana gratuluje ci✊✊i trzymam dalej kciuki. Ja podchodze teraz ale to mam liczone tak jak chyba kazdy jest endo ok i wlaczony progesteron... Tyle ze mam torbiel na jajniku ale dopuscili mnie do transferu tylko tym sie denerwuje ale musze chyba zaufac.
@Kamaaa w takim razie trzymam kciuki U mnie endo też było ok, ale po tym badaniu okazało się że jest za młode i nie dochodziło do implantacji. Co do torbiel to nie wiem, musisz zaufać lekarzowi.
Super gratuluję ☺ a który to dpt?
@juchaa_87 dzisiaj 19 dpt ☺️
Dziewczyny w środę o 8 punkcja :-) :)
@Konstancja27 trzymam mocne kciuki

To prawda. Ale nigdy nie wiadomo ile zaplodnionych przetrwa. Wiec dlatego zdecydowaliśmy sie zapladniac wszystkie.
U nas zapłodniali 6 i mieliśmy z tego 5 blastek. Czekają jeszcze 3.

To trudny wybór, szczerze mówiąc, bo zawsze jest pytanie czy uda Ci się wszystkie urodzić, czy tyle dzieci chcesz... ja mam mentalny problem oddać zarodki.

reklama
Dziewczyny pomocy. Co na zaparcia w ciazy. Po tym progesteronie mecze się masakrycznie. Pije sporo. Owoców nie za bardzo moge bo dieta od diabetologa.
Wszystko mnie boli. Normalnie siedzieć nie mogę.
Przeszłam to samo. Wizyty w toalecie co parę dni i jak już się zdarzyły, to mega trauma... Wiesz o czym piszę. Są czopki dedykowane dla ciężarnych - Eva qu. Działają doraźnie i szybko. Ale szukając więcej informacji na ten temat, natknęłam się na informacje ad. pistacji. Mają bardzo dużo błonnika i u mnie zdziałały cuda w ciągu tygodnia (przestałam się bać toalety). Polecam te lidlowe bez soli, pycha. Podjadam codziennie i jest duuużo lepiej. Wiadomo, każdy organizm jest inny, ale u mnie akurat pomogło. Owoce też są wskazane, ale u mnie wszystkie, oprócz grejpfruta, podnoszą mocno cukier niestety, dlatego nie jem prawie wcale.
mam pytanie jakie badania robiłyście do lekarza diabetologa przed wizyta ? bo jak ja dzwoniłam się zarejestrować na pierwsza wizytę to pani z recepcji nie wiedziała jakie mam zrobić badania do lekarza . stwierdziła ze lekarz zadecyduje :)
Ja miałam krzywą cukier/insulina, Wit. D, tarczycowe (głównie TSH) i prolaktynę. To mojemu lekarzowi wystarczyło do postawienia diagnozy i rozpoczęcia skutecznego leczenia.

Do góry