Marzycielka7
Fanka BB :)
Badania już zrobione, czekam teraz na wyniki [emoji5] [emoji173]️ [emoji173]️
Czekamy razem z Tobą!!![emoji847][emoji110][emoji173]️
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Badania już zrobione, czekam teraz na wyniki [emoji5] [emoji173]️ [emoji173]️
Dam znać jak tylko się pojawią wynikiCzekamy razem z Tobą!!![emoji847][emoji110][emoji173]️
A immunologię masz przebadana?Byłam wczoraj na ostatecznej werfikacji i nic z tego . beta <0,1 . dał mi skierowanie na biopsje śluzu z macicy na 2 etapy oraz mogę się podjąć poszeżenia wejścia do macicy przed zabiegiem .Stwierdził że już mam wszystkie badania zrobione i tarczycę też i jest wszystko w normie on rozłożył ręce i nie wie dlaczego ja nie zachodzę w ciąży . Jak doktor sieg włodzimierz powiedział że według piśmienictwa powinnam być w ciąży . Jak będę miała wyniki biopsji to już mam kierować się do samego ordynatora prof. Krzysztof Łukaszuk kliniki Invicta gdańska oraz bydgoszczy bo on może znajdzie wyjście z sytuacji . Jestem załamana bo lekarz który prowadzi mnie od początku rozłozył ręce co ja mam zrobić .
Kochane macie jakieś sprawdzone sposoby na nudności i wymioty? Dzisiaj już od 4 mnie męczy, wymiotuję samą wodą sorki za takie obrazowanie sytuacji. 10 tc chyba osiągają apogeum moje dolegliwości.
Czy któraś z Was ma podwyższone TSH w ciąży i bierze Euthyrox? W sumie nie mam jakiegoś wysokiego - 3,12 ale nie wiem kogo słuchać w zaleceniach. Mój lekarz ginekolog przepisał mi Euthyrox N 25, a endokrynolog u której byłam Euthyrox N 50. I teraz nie wiem czy brać tą mniejszą dawkę czy tą większa. Badanie ponowne tsh zrobię za tydzień, bo wtedy miną 4 tyg od zażywania tej dawki E 25.
ja miałam transfer odroczonyPo punkcji dostałam neoparin i primolut
Byłam wczoraj na ostatecznej werfikacji i nic z tego . beta QUOTE]Przykro mi[emoji852]
Tak jak dziewczyny piszą ja też proponuje podrążyć temat immunologi.
Bardzo często lekarze ginekolodzy w to za bardzo nie wierzą i sami nie zlecaja takich badań. U mnie w klinice też tak jest, ale jak juz dostalam zalecenia od immunologa to je zaakceptowali.
U mnie bez happy endu, ale pierwszy raz w życiu zobaczylam pozytywny test ciążowy...
Nawet jeśli nie jestes przekonana do leczenia immuno to nie zaszkodzi tak na wszelki wypadek...
Witaj ponownie[emoji4]Dziewczyny witam Was ponownie. ;-* napewno tylko część mnie kojarzy i pamięta, ponawiam się rzadko ale bardzo sobie cenię waszą wiedzę, pomoc i wsparcie. Przypomnę, że u nas niepłodność idiopatyczna, przyczyna nieznana. 14 miesięcy temu urodziłam córkę ze świeżego transferu. W lutym 2019 mialam criotransfer jedynego zamrozonego zarodka- nie udało się. Trochę się podlamalam bo nie stać nas już było na kolejne in vitro. I...wywalczylam udział w badaniu klinicznym w Novum (To nasza klinika) i będziemy mieć wszystko za free :-) od najbliższego cyklu zaczynamy stymulacje. Nasza radość jest ogromna. I tu moje pytanie- wcześniej mialam podany 3dniowy zarodek, teraz w tym badaniu jest wymóg sponsora, żeby podawać blastocyste. Co jest lepsze waszym zdaniem? A i moze jest tu ktoś jeszcze co tak jak ja będzie brał udział w badaniu IMPLANT 4?
Czy któraś z Was ma podwyższone TSH w ciąży i bierze Euthyrox? W sumie nie mam jakiegoś wysokiego - 3,12 ale nie wiem kogo słuchać w zaleceniach. Mój lekarz ginekolog przepisał mi Euthyrox N 25, a endokrynolog u której byłam Euthyrox N 50. I teraz nie wiem czy brać tą mniejszą dawkę czy tą większa. Badanie ponowne tsh zrobię za tydzień, bo wtedy miną 4 tyg od zażywania tej dawki E 25.