Marzycielka7
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
może być@dżoasia czy starczy przed stymulacja brać wit d3 plus folik
Czy coś JesCze polecasz?
Kupiłam dziś taka wit d3Zobacz załącznik 965445
może być
możesz kupić zestaw witamin na pierwszy trymestrTo wystarczy ? Czy coś jeszcze brać?
Kurczę, nie wiem na jakim cyklu, bo nie wiem czym się różni cykl naturalny od sztucznego w in vitro . Stymulację zaczęłam w cyklu naturalnym 2-go dnia cyklu, następnie punkcja w 11 dniu cyklu i po 3-ech dniach podany zarodekFaktycznie masz piękny progesteron. Może byłaś na cyklu naturalnym?
Nie myślałam o tym badaniu wolnego DNA. Nawet nie wiem gdzie to się robi i ile kosztuje.
Powiem Ci, że aktualnie jestem wiecznie zmęczona i wiecznie senna co pewnie przekłada się na wyłączenie mózgu z funkcjonowania [emoji13]
Mi przed stymulacja lekarka zaleciła na poprawę jajeczek żebym brała sobie jeszcze melatonine Zdziwiłam się bardzo, ale jak poczytałam to jest ona bardzo silnym antyoksydantem. I postanowiłam, ze spróbuje, bo zaszkodzić raczej nie powinnaTo wystarczy ? Czy coś jeszcze brać?
możesz kupić zestaw witamin na pierwszy trymestr
Ja kiedyś drążyłam ten temat i któryś lekarz (może Paśnik) mówił, że poziom, który wychodzi z krwi o niczym nie świadczy, bo przy tej mutacji chodzi o wchłanianie. Nie pamiętam już szczegółów.No ja juz nie wiem co robic przez ten natłok sprzecznych informacji na temat tych mutacji...
Wyszly mi dwie heterozygoty MTHFR i dostalam od Pasnika acidum folicum 5mg i do tego femibion. A kwas foliowy mialam ponad norme juz przy 400ug.
I nie wiem czy stosowac sie po prostu do zalecen i nie wnikać za bardzo...
Czy jak to ogarnac?
Jak myslicie? Czy macie jakąś rade?
Ja akurat brałam i biorę femibion 1 na zmianę z dha mama premium, ale dokładałam sporo Wit. D, bo femibion ma tycie wartości w sobie. Jak masz problem z tarczycą to tym bardziej (mi endokrynolog kazał brać vigantoletten, bo to jedyny lek na rynku a nie suplement). Teraz jest już bez recepty.Ale femibion 0?
Jesli bede ktores z tych brala to osobno juz kwasu foliowego i wit d3 nie brac?
U Ciebie był transfer świeżego zarodka, a określenie, czy cykl był naturalny, czy sztuczny odnosi się do kriotransferu, czyli podawaniu mrożonego wcześniej zarodka Wiec w Twoim przypadku nie ma zastosowanie takie rozróżnienie Jeśli już się ktoś by bardzo chciał to wg mnie był to sztuczny cykl, bo obładowana byłaś lekami do stymulacji i na pęknięcie jajeczek tez pewnie coś dostałaśJestem pod wrażeniem Waszej wiedzy dziewczyny. Odpowiadacie na tak kosmiczne pytania, że głowa mała. Mialam dwa razy in vitro i jestem zielona z tego co widzę Mogłybyście udzielać specjalistycznych porad w tym zakresie. Ja nawet nie wiem czy miałam ifv na cyklu naturalnym czy sztucznym, bo taka jestem w temacie oblatana