reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jak rozwijały sie zarodki? Bo jesli jest problem z nasieniem to często zarodki sa potem wadliwe. I moze one padają zanim sie zagnieżdżą. Jesli tak jest to tylko sie cieszyc ze padają tak szybko i nie musisz przechodzić przez poronienie potem. A jaka technika zapładniali ci zarodki bo przy kiepskim nasieniu teraz używają tych lepszych mikroskopów zeby wyłapać te najlepsze u nas powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby i teraz żałuje ze tego nie zrobiliśmy moze wybraliby inne plemniki i mielibyśmy lepsze zarodki.

ja miałam komórki swoje lecz nasienie było od dawcy , ponieważ mój mąż nie posiada nasienia ma aspermie .
Lekarz twierdził że plemniki dawcy sa dokładnie badane zanim zostana podane do komórki . i zarodki a było ich 10zapłodnionych to 3padły od razu , 7 się uchowało , za pierwszym razem miałam podany jeden 5dniowy zarodek . reszta była zamrozona . teraz miałam podane 2 zarodki które przeszły odmrozenie bez zadnych problemów a zemna nie zostały

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?
To są początki więc może być wszystko. Sprawdź za 2 dni i będziesz mieć jasność. Może być tak, że beta się rozpędza i wszystko będzie ok. Tego Ci życzę.
Dziewczyny czy beta 49 w 11dpt 3 dniowych zarodkow ( beta robiona o 7 rano. Transfer był 11 dni wcześniej o 14) nie jest za mała?
Bo wszędzie czytam ze ok 100 dobrze jakby było.
Jak dla mnie git. Tylko teraz są najważniejsze przyrosty. Daj znać jak się sytuacja rozwinie. Kciuki!

To są początki więc może być wszystko. Sprawdź za 2 dni i będziesz mieć jasność. Może być tak, że beta się rozpędza i wszystko będzie ok. Tego Ci życzę.

Jak dla mnie git. Tylko teraz są najważniejsze przyrosty. Daj znać jak się sytuacja rozwinie. Kciuki!
Jednak Twój polecony lekarz zdzialal cud :-) pierwsza pozytywna beta w życiu!

ja miałam komórki swoje lecz nasienie było od dawcy , ponieważ mój mąż nie posiada nasienia ma aspermie .
Lekarz twierdził że plemniki dawcy sa dokładnie badane zanim zostana podane do komórki . i zarodki a było ich 10zapłodnionych to 3padły od razu , 7 się uchowało , za pierwszym razem miałam podany jeden 5dniowy zarodek . reszta była zamrozona . teraz miałam podane 2 zarodki które przeszły odmrozenie bez zadnych problemów a zemna nie zostały
Aha czyli sperma powinna byc dobra i zarodki Tez wiec przyczyna musi byc gdzies indziej. A mialas wczesniej robione IUI? Bo w sumie jak uznali ze jestes zdrowa i problem był tylko z nasieniem to powinni ci zrobic inseminacje czy odrazu zaproponowali in vitro?

W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.

Jaka wit D jest najlepsza?

http://www.ceb.ajd.czest.pl/files/z14/09.pdf
badanie to typowanie KIR, genotyp kir albo po prostu KIR, w labie powinni wiedziec o co chodzi. Tylko nie w każdym zrobisz

Mam juz spisany plan.
Powiedz mi Asia jeszcze
Mialam te 2 transfery na naturalnym cyklu.
Byc moze owulacja ostatnio byla pozniej niz doktor zakladal.
Czy ten ostatni lepiej zrobic na naturalnym cyklu? Naturalnie progesteron mam ok.
Czy na sztucznym??

Mam juz spisany plan.
Powiedz mi Asia jeszcze
Mialam te 2 transfery na naturalnym cyklu.
Byc moze owulacja ostatnio byla pozniej niz doktor zakladal.
Czy ten ostatni lepiej zrobic na naturalnym cyklu? Naturalnie progesteron mam ok.
Czy na sztucznym??

Nie wiem jak dokladnie twoj ekarz umie ocenic prawdopodobienstwo owulacji ale jeden monitoring na naturalnym cyklu to smiech. Powinien tez sprawdzic czy pecherzyk pekl przed wlaczeniem progesteronu.
Moze bym sprobowala cyklu sztucznego tak dla odmiany

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
KWIECIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-04-24 cytrynka122 transfer mrożaczka
2019-04-24 Aduś16 beta
2019-04-24 pini88 podglądanie kropeczka ❤
2019-04-25 cierpliwa beta
2019-04-26 Elizabeth68 wizyta serduszkowa ❤
2019-04-29 anielka0612 wizyta o zielone światło do stymulacji
2019-04-29 Kingul podglądanie maluszka ❤
2019-04-30 Skarbulenka usg pęcherzykowe
2019-04-30 Pala podglądanie maluszka
2019-05-02 Dgd podglądanie maluszka ❤
2019-05-03 anielka0612 startuję z długim protokołem II stymulacja
2019-05-07 Beata 4 podglądanie maluszków ❤❤