reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jaka jest dobra dawka progesteronu do tego 13 tc?
Z tego co kojarze to przy ivf na sztucznym cyklu chyba wiecej niz 600mg nie ma sensu. Zeby to dokladnie badac musieliby badac poziom w macicy.
Ja przy 2x1 prolutex, 2x1 crinone i 3x2 dupka mialam ok 17ng/ml. Potem crinone mi zmienili na luteine podjezykowa i wynik po 2 tygodniach wyszedl 27ng/ml, wtedy odstawilam jeden prolutex. Jak wynik przekorczyl 35 to odstawialam luteine bo mialam jej dosc, wiec zostal tylko dupek 3x2 i 1x prolutex. Ale calkowicie proga nie odstawilam, teraz mam dupka 2x1 i 1x 100mg luteiny dowcipnej.

@Dzoannna jesli w ciemno to poprosilabym o heparyne, steryd i wlew z intralipidu. Poza tym wzielabym oba zarodki naraz. Jak.nie wyjdzie to przed kolejna stymulacja porobilabym wszystkie mozliwe badania i skonsultowalabym no z Pasnikiem. Dla przyspieszenia zarezerwowalabym termin wizyty u niegomnie juz teraz, bo z tego co dziewczyny pisza to teraz jest z tym jakas masakra.

Tylko że ja miałam podana tylko 1 blastkę, no nic muszę czekać do czwartku, zrobię kolejną betę i wtedy będzie już wszystko jasne, ale dzięki za słowa otuchy ☺
To tylko moja teoria I zasugerowana przy konsultacji z lekarzem ale tak naoprawde nie wiadomo, moze niektore blastki na poczatku sie wolniej implantuja I taka ich uroda :) Beta Ci rosnie wiec nadal jest to pozytywna informacje :D. wiem ze latwo mowic, ja sama odchodzilam wtedy od zmyslow...

Mój przypadek też obala mit o dziewczynkach :D W pierwszej ciąży po ifv, zresztą bliźniaczej czułam się tak dobrze, że w 6 miesiącu wspinałam się po górach. Żadnych mdłości, żadnych wymiotów, żadnej wrażliwości na zapachy nie miałam. Wszyscy zapowiadali płeć męską i...urodziły się dwię dziewczynki ;) Teraz po ifv zaczęłam dziś 9 tc i już nie jest tak wspaniale. Nie mogę zmywarki otworzyć, bo mam ochotę na haft łowicki, nie moge jechać samochodem jako pasażer, bo to samo, nie mogę się przejeść ani zjeść za mało. Jaka płeć się za tym kryje?
To mamy podobne objawy tez samochodem jazda koszmar, jedzenie na sile albo co chwile I male porcje zjem za duzo mdli glidna jestem mdli Ale warto jest dla kogo znosic te dolegluwosci

To tylko moja teoria I zasugerowana przy konsultacji z lekarzem ale tak naoprawde nie wiadomo, moze niektore blastki na poczatku sie wolniej implantuja I taka ich uroda :) Beta Ci rosnie wiec nadal jest to pozytywna informacje :D. wiem ze latwo mowic, ja sama odchodzilam wtedy od zmyslow...
Jakoś muszę przeżyć do czwartku a potem będę myśleć co dalej...

@Dzoannna Badania możesz zrobić w wielu miejscach, chyba z kirami trzebaj najbardziej poszukać. Do interpretacji wyników najlepszy Paśnik, bo to ciężki temat. Przynajmniej NK, Kiry, PAI1 na początek można przebadać.

Ja nic nie robiłam u Pasnika. Cześć badań robiłam w Diagnostyce, bo wychodziło taniej niż np. u mnie w klinice. Nie wiem jak cenowo wychodzi u niego. Poza tym na pierwsza wizytę chciałam jechac już ze zrobionymi badaniami.
@Dzoannna Ty byłaś u Pasnika, czy po prostu chcesz zrobic badania dla siebie? Bo immunologia to nie jest łatwy temat i chyba srednio można samemu wszystkie wyniki interpretować. Chyba ze masz lekarza, który choć trochę ogarnia te tematy i zdasz się na niego w interpretacji wyników i dobieraniu leków i ich dawkowaniu:)

Nigdzie nie bylam z tematem immunologii

Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań immunologicznych i nie ukrywam, że trochę spanikowałam. Czekam na informacje od lekarza ale chyba szybciej to zawału dostanę. Czy ktoś mi może coś powiedzieć na ten temat:
Masz mutacje mthfr i troche za wysoka homocysteine, co moze swiadczyc o uposledzonej metylacji witamin z grupy B, w tym wit B12 i kwasu foliowego. Jesli lykasz syntetyczne formy to trzeba dolozyc tez troche tych metylowanych. Nk za wysokie, do zbicia intralipidem albo sterydem, albo jednym i drugim ;) reszta poki co ok.

Nawet późniejsza, 7 dpt po 8:00 a teraz po 15:00, nie wiem teraz co robic, czy za 2 dni powtórzyć betę czy już sobie odpuścić, czy pójść na wizytę do lekarza, normalnie nam mętlik w głowie
Nie odpuszczaj tylko zrob kolejne hcg za 2 dni, beta rosnie wiec nadal jesteś w grze [emoji6] trzymam kciuki [emoji110]

reklama
Z tego co kojarze to przy ivf na sztucznym cyklu chyba wiecej niz 600mg nie ma sensu. Zeby to dokladnie badac musieliby badac poziom w macicy.
Ja przy 2x1 prolutex, 2x1 crinone i 3x2 dupka mialam ok 17ng/ml. Potem crinone mi zmienili na luteine podjezykowa i wynik po 2 tygodniach wyszedl 27ng/ml, wtedy odstawilam jeden prolutex. Jak wynik przekorczyl 35 to odstawialam luteine bo mialam jej dosc, wiec zostal tylko dupek 3x2 i 1x prolutex. Ale calkowicie proga nie odstawilam, teraz mam dupka 2x1 i 1x 100mg luteiny dowcipnej.

@Dzoannna jesli w ciemno to poprosilabym o heparyne, steryd i wlew z intralipidu. Poza tym wzielabym oba zarodki naraz. Jak.nie wyjdzie to przed kolejna stymulacja porobilabym wszystkie mozliwe badania i skonsultowalabym no z Pasnikiem. Dla przyspieszenia zarezerwowalabym termin wizyty u niegomnie juz teraz, bo z tego co dziewczyny pisza to teraz jest z tym jakas masakra.

Dzieki! On mi chyba nie da dwoch..
A i m moj bedzie sie bal bardzo... ja troche tez... a dlaczego dwa??

Do góry