reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny chce pojechać dziś na betę skoro @Skarbulenka się odważyła to ja tez bym chciała
Choć cały czas bije się z myślami
Czy jest mozliwe ze 10 dpt dwóch 3 dniowych zarodków nic nie wyjdzie a za 2-4 dni juz tak ?

reklama
Dziewczyny chce pojechać dziś na betę skoro @Skarbulenka się odważyła to ja tez bym chciała
Czy jest mozliwe ze 10 dpt dwóch 3 dniowych zarodków nic nie wyjdzie a za 2-4 dni juz tak ?
Raczej mało prawdopodobne, ja na 4 transfery trzydniowcow i 2 implantacje w 10 dpt mialam bete powyzej 100. Cos juz powinno byc, jesli zaskoczylo.

Powinno już wyjść skoro u mnie wyszła A ja miałam 2 dniowe zarodki :-) więc dawaj kochana trzymam kciuki ✊✊✊✊♥️♥️♥️

U mnie co prawda był naturals, ale pierwsze USG miałam w 6 tc. Wcześniej nie było sensu. Następne ze 3 tyg. później. Wydawało mi się to wtedy niewystarczające, ale z perspektywy czasu widzę, że faktycznie nie ma sensu na początku robić więcej. Niektórzy nawet mają taką teorię, że zarodeczki nie lubią USG i lepiej nie robić jak nie trzeba. Zrób sobie tylko panel tarczycowych teraz, bo mi w 6 tc wyskoczył endokrynolog i euthyrox, (TSH wywaliło i wyszło Hashimoto). Na tym etapie to jest najważniejsze, bo trwa organogeneza. Innych hormonów Ci nie zabraknie, masz mocną suplementację. Życzę dużo spokoju i cierpliwości, choć wiem, że to mega trudne.

Już doczytałam, że się udało z receptą, ale napiszę, bo może jeszcze komuś się przydać. Jak mi brakowało że 3 razy leków, to pamiętam, że wystarczyło napisać do kliniki (Invicta) i dziewczyny z recepcji załatwiały u lekarza i albo odbierałam na miejscu, albo wysyłały mi wersję elektroniczną. W aptece nie było problemu z kupieniem leków, tylko musiałam donieść później oryginał. A tak poza tym, to trzymam kciuki za mega przyrost bety!
Co u Ciebie? Na kiedy Wy macie termin?

reklama
Do góry