reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a skąd wiesz, że teraz nie ciśniesz dziewczynie ciężarnej? cieszy cię to?
To po co zaczęłaś ten cały kwas! Po co jej to napisalas przeciez to było oczywiste ze bedzie jej przykro i ze zaraz włącza sie twoje ukochane BFF i biedaczce pocisniecie. Ona nie zrobiła tego świadomie a Ty Tak!!!

reklama
Tak tylko tyle juz tej biednej dziewczynie napisałam na priv kto na 100% zaraz sie odezwie i na kogo ma tu uważać ale biedaczka stwierdziła ze juz nie bedzie sie udzielać dlatego nie wytrzymałam ze znowu kogoś skrzywdziliście a ze juz w ciazy nie jestem to wam troche pocisne!

Cisnęłaś bez granic dziewczynom, które są w ciąży bliźniaczej i uderzyłaś w każdą, która decyduje się na dwa zarodki i jakoś tym się nie przejmowałaś....

To po co zaczęłaś ten cały kwas! Po co jej to napisalas przeciez to było oczywiste ze bedzie jej przykro i ze zaraz włącza sie twoje ukochane BFF i biedaczce pocisniecie. Ona nie zrobiła tego świadomie a Ty Tak!!!
A czy ja kogoś zaczęłam wyzywać? Grzecznie napisałam, żeby czytać ze zrozumieniem. Rozmowa trwa już jakiś czas, warto czytać ze zrozumieniem i zaangażowaniem.
Pomyśl, że jakby ktoś tak samo czytał, to teraz mogłabyś przeczytać beztroski post skierowany do Ciebie:
"Cieszę się, że znowu tu jesteś, opowiadaj co słychać, jak ciąża? Kupujesz juz jakieś ciuszki? Miałaś już wizytę serduszkową?"
Miło by ci było? Skończ już pluć jadem.

co ty piszesz nikomu nie cisnęłam tylko tobie a to ze ktos wziął dwa to jego sprawa marzycielce napisałam ze na jej miejscu zrobiłabym to samo w jej sytuacji tez bym wzięła 2. Ja tylko wrzuciłam zdjecie powikłań ciąż bliźniaczych a wy rozkrecilyscie aferę.

A napisałam co sie u mnie stało dla tych dziewczyn dla których tu zaglądam bo przeciez nie do was bo dla was to przeciez przedwczesny prezent gwiazdkow...
Nie oceniaj innych swoja miarka. Nigdy nie bylo tu takich zwyczajow, zeby sobie wzajemnie zle zyczyc. Ale widac u Ciebie sa inne standardy postepowania.
To ze Ci wspolczujemy straty nie znaczy, ze bedziemy przyklaskiwac slabemu zachowaniu wobec innych, rowniez ciezarmych, forumowiczek

A czy ja kogoś zaczęłam wyzywać? Grzecznie napisałam, żeby czytać ze zrozumieniem. Rozmowa trwa już jakiś czas, warto czytać ze zrozumieniem i zaangażowaniem.
Pomyśl, że jakby ktoś tak samo czytał, to teraz mogłabyś przeczytać beztroski post skierowany do Ciebie:
"Cieszę się, że znowu tu jesteś, opowiadaj co słychać, jak ciąża? Kupujesz juz jakieś ciuszki? Miałaś już wizytę serduszkową?"
Miło by ci było? Skończ już pluć jadem.
To bym jeszcze raz napisała co sie stało.
To tylko wam sie wydaje ze jestescie takie super delikatne i ze te wasze docinki to przeciez sa na miejscu i z obawy o uczucia innych... sorry ale dziewczyny do których to kierujecie inaczej to odbierają ale dobrze to wiecie bo to przeciez nie pierwszy wasz zgrzyt co nie.

To bym jeszcze raz napisała co sie stało.
To tylko wam sie wydaje ze jestescie takie super delikatne i ze te wasze docinki to przeciez sa na miejscu i z obawy o uczucia innych... sorry ale dziewczyny do których to kierujecie inaczej to odbierają ale dobrze to wiecie bo to przeciez nie pierwszy wasz zgrzyt co nie.
A ty wciaz sie nie odnioslas do wlasnych wypowiedzi (o meczennicy), ktore zacytowala Dzoasia

Na koniec dodam jeszcze raz ze podawanie 2 zarodków jest bardzo ryzykowne jest to moja opinia i większości lekarzy. I nie oceniam tu dziewczyn które sie na to zdecydowały i zycze każdej szczęśliwego rozwiązanie a te które sa jeszcze przed wyborem poprostu informuje zeby to przemyślały bo moim zdaniem lepiej podchodzić co miesiac do transferu który nic nie boli z jednym zarodkiem. Nawet gdyby to miało trwać dłużej.

co ty piszesz nikomu nie cisnęłam tylko tobie a to ze ktos wziął dwa to jego sprawa marzycielce napisałam ze na jej miejscu zrobiłabym to samo w jej sytuacji tez bym wzięła 2. Ja tylko wrzuciłam zdjecie powikłań ciąż bliźniaczych a wy rozkrecilyscie aferę.
Gdzie tu sens i konsekwentność?
Niestety pisanie każdemu to, co chciałby przeczytać nie jest fajne.
Tyle.

reklama
Fakty mówią same za siebie mnie osunelyscie od forum, ledwo weszłam i widze ze kolejna dziewczyna zaatakowana przez te same osoby ciekawe ile ich było wczesniej przede mna i ile jak mnie nie było. Szkoda bo dziewczyna wydawała sie miła i to nie jej wina ze czegos nie odczytała. Cieszyła sie swoim szczescie bo jej sie udało a tu lipa biedaczka teraz nie moze zasnąć bo sie wami przelała jak ja kiedys!

Do góry