W 14 dniu dopieroHej, kilka dni temu postowalam rozwój zarodków, więc powtarzam ten post
Zarodki 2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Z racji tego że na naszym forum mamy różne doświadczenia z sikancami to polecam zrobić betę. Tak 10-11 dpt wydaje się być najlepszym terminem przy 3 dniowych zarodkach.
A kiedy klinika poleciła ci zrobić test?
reklama
Justyska13
Fanka BB :)
Ile udalo sie zatrzymac blastek?Beda mrozaki
Transfer odroczony jest
DziękujęHej, kilka dni temu postowalam rozwój zarodków, więc powtarzam ten post
Zarodki 2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Z racji tego że na naszym forum mamy różne doświadczenia z sikancami to polecam zrobić betę. Tak 10-11 dpt wydaje się być najlepszym terminem przy 3 dniowych zarodkach.
A kiedy klinika poleciła ci zrobić test?
Cytrynka122
Tak to zostało mi przedstawione. Być może jest tak jak mówisz i nazwa się nie zgadza, ale ja mam nawet na karcie w zaleceniach tak właśnie napisane.
Zwłaszcza, że jak mam mieć wynik to raczej nie byłoby mowy o transferze w marcu...
@Vinszka ja mam mieć robione badanie na okno implantacyjne i tu na wynik czeka się 3 tygodnie. Termin będę ustalać w środę bo nie byłam pewna w którym dniu cyklu mam zrobić. Po ostatniej wizycie dużo nie pamiętam co lekaNo coś Ty! W żadnym wypadku się nie gniewam, ja nie ukrywam, że nie mam dużej wiedzy na ten temat i nie jestem z tych co postradała wszelkie rozumy, bo jak mówię tak jest.Widocznie nazwa faktycznie nie ta, bo ja właśnie NK mam mieć sprawdzane
@Konstancja27 u mnie @ pojawia się 3 dni po odstawieniu luteinyKobietki powiedzcie mi czy jeśli transfer (criotransfer) siebie udał to pojawi się okres? Czy jednak przyjmowana luteina zatrzyma okres i dopiero beta pokaże brak ciąży i wtedy odstawiam się luteine i pojawia się miesiączka? Testuje w czwartek ale po zobaczeniu na aplikatorze brązowej wydzieliny czarne myśli przychodzą mi do głowy:-( PROSZĘ wypowiedzcie się :-*
Marzycielka7
@Marzycielka7 przesyłam Ci link do strony o komórkach NK- mogą one potraktować zarodek jako ciało obce, nie dochodzi wtedy do implantacja.
https://plodnosc.pl/czym-sa-komorki-nk-i-jaki-jest-ich-wplyw-na-leczenie-nieplodnosci/
Ooo dziekuje !
Justyska13
Justys gratulacje. Chlopcy wage maja szokujaca jak na blizniakow. Zycze duzo zdrowka dla chlopakow a dla rodzicow wiele sily i radosci z potomstwa :-* ♥♥♥Hej Kobitki, moje słoneczka są już na świecie. Urodzeni dzisiaj przez cc o 11:00 i 11:01. Józio zrobił już prezent tacie i narobił w pampersiaka. Hihi.
Chłopcy są śliczni i duzi, Józio 3340 g, 55 cm, Ziemuś 3590 g, 58 cm.
Agnieszka84ś
Zaciekawiona BB
Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
Laurka2019
Witamy i ZapraszamyDziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
reklama
Cytrynka122
@Agnieszka84ś Pewnie, że tak!Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
Podziel się: