reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki kochana że pytasz[emoji8]
Jakoś się trzymam. Nie mam wyjścia[emoji6]
Zapisałam się do Pasnika i pobadam trochę tą immunologie, ale wizyta dopiero pod koniec marca. Korci mnie troche żeby podejsc jeszcze do jednego transferu w marcu jeszcze przed zbadaniem immunologii, bo myślę że u nas to przyczyną mógł tez byc po prostu słaby zarodek a nie były trzymane do blastki.
A Ty na jakim etapie jesteś? Zaczelas juz stymulację? Mam nadzieję że trzecia i ostatnia i że tym razem się uda. Bedziemy ściskaly kciuki[emoji4]
Dobrze,że plan jest :)Ile masz jeszcze mrozaczków?
Zaczełam menopur wiec wizyty kontrolne mnie czekają i za ok 10 dni punkcja.
Też mam ogromna nadzieje.
@tina35 czuje się osłabiona i brzuch boli ale na szczęście nie bardzo. Plamien już nie było i mam nadzieję ze się nie powtórza. Dziękuję za zainteresowanie
Jak samopoczucie?
@dżoasia a powiedz mi moja droga czy leki do transferu też warto kupować w tej aptece w Krakowie czy mogę kupić w aptece na dole kliniki i nie stracę dużo więcej?
Wiem, że zależy co mi da, ale pytam tak na wszelki wypadek
Na Bratysławskiej mają wszystko na miejscu i ostatnio konkurencyjne miejsce to Ziko na Krowoderskich zuchów-ja tam kupuje bo kobiety bardzo pomocne ,jedyny minus brak parkingu ;)
@ilmenau @dżoasia niestety nie mam dobrych wieści. Beta spadła do 1, mam zlecenie na badanie komórek Nk endometrium czy coś takiego, muszę się trochę zagłębić w ten temat jeszcze go nie ogarniam. Dodatkowo na poniedziałek mam wizytę u endokrynologa bo Tsh czasami skakało. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka.
Cytrynka bardzo mi przykro :(
Która to Twoja procedura,transfer?Masz jeszcze mrozaczki?
Szczerze powiedziawszy to strasznie słabo z tym robią, przecież co im szkodzi zatrudnić kogoś do informowania czy wprowadzać w system i codziennie ktoś mógłby mieć aktualizację i informacje online, masakra!!!!!!
Zróbmy hejt na Invicte za brak informacji, to może coś wróci!!!!!!
Koniecznie zróbcie akcje!To powinien być standard informacja w 1,3 i 5 dobę.
Na krotkim protokole stymulacje zaczyna sie w 2-3 dniu cyklu. Na długim zastrzyki wyciszajace zaczyna sie w cyklu poprzedzajacym okolo 21 dc a stymulujące później
A które te leki wyciszające?Gonapeptyl?
@dżoasia cudne te dzieciaczki Twoje!!Takie kruszyneczki!!Ogromnie się cieszę,że jesteś na tym etapie.Już niebawem będziesz kupować ciuszki!Dzieciaczki apetyt mają jak widać ;)
@jolancik trzymamy kciuki !
W takim razie mocno trzymam kciuki ja dopiero zaczynam swoją drogę z In vitro Wiec jeszcze mało wiem na ten temat
Wszystko przed Tobą ale dzięki forum będziesz wiele kroków do przodu z badaniami :)Jaki u Was powód podejscia do invitro?
@Dzoannna trzymamy kciuki za zarodeczki!
Ja tez bylam zdrowa dopuki nie zaczeli mi robic badan wyszlo mi hashimoto i tez mam mutacje i to ta najgorsza ponoc dziecko umiera w pierwszym roku zycia ale zeby dziecko bylo chore to musi odziedziczyc po obu rodzicach i nawet jesli oboje sa nosicielami to ma 75% szans ze bedzie zdrowe
Elessi któa to mutacja przy którym dziecko umiera?Aż się przeraziłam.
Pytanie do dziewczyn zażywających dhea ...
Czy lekarz tez kazał go Wam odstawić w 1 dniu cyklu ????????
Mnie nie,z reguły każą brać kilka dni przed punkcją ale dopytam swojego na czwartkowej wizycie.
@Marzycielka @Laurka2019 @Kurcia lecimy w tym samym czasie! @Olk@24 chwile przed nami!
ile mniej więcej trwa krótki protokół? po ilu dniach punkcjia musze mniej-więcej obliczyć żeby urlop zarezerwować
Krótki protokół to jeden cykl,leki a punkcja ok 12-14 dc w zależnosci od jajeczek ,pozniej moze transfer świeżaczka albo mrożą i dopiero w innym terminie transfer.
Poszlo dobrze ,nie obyło się bez hiperki ładne wymiary , duże , pobrali 19 , zaplodnilo się 6 , 1 odpadła , podali 1 zarodek , zostały 4 mrozaczki jeszcze,
Z jakiego powodu zapładniali wszystkie komórki?

reklama
Dzisiaj 3dpt blastocysty. Czy to możliwe by na tym etapie coś czuć? Siedzę w pracy i czuję, że coś tam mnie czasem delikatnie zakłuje (albo sobie wmawiam) i nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze... Ehhhh... Kiedy ewentualnie brałyście nospe?

Jak samopoczucie?

Na Bratysławskiej mają wszystko na miejscu i ostatnio konkurencyjne miejsce to Ziko na Krowoderskich zuchów-ja tam kupuje bo kobiety bardzo pomocne ,jedyny minus brak parkingu ;)

@dżoasia cudne te dzieciaczki Twoje!!Takie kruszyneczki!!Ogromnie się cieszę,że jesteś na tym etapie.Już niebawem będziesz kupować ciuszki!Dzieciaczki apetyt mają jak widać ;)
Wszystko przed Tobą ale dzięki forum będziesz wiele kroków do przodu z badaniami :)Jaki u Was powód podejscia do invitro?

Mnie nie,z reguły każą brać kilka dni przed punkcją ale dopytam swojego na czwartkowej wizycie.
@Marzycielka @Laurka2019 @Kurcia lecimy w tym samym czasie! @Olk@24 chwile przed nami!

Krótki protokół to jeden cykl,leki a punkcja ok 12-14 dc w zależnosci od jajeczek ,pozniej moze transfer świeżaczka albo mrożą i dopiero w innym terminie transfer.

@tina35 To był drugi transfer. Mamy jeszcze 3 śnieżynki, które na nas czekają :)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-11 Olusja1987 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-11 Justin87 termin porodu
2019-02-13 Beata 4 połówkowe ❤️ ❤️
2019-02-13 Marzycielka7 wizyta pęcherzykowa!
2019-02-13 Olk@24 transfer!!
2019-02-14 Tina podglądanie jajeczek
2019-02-14 Sol podglądanie maluszka ❤️
2019-02-14 Laurka2019 podglądanie jajeczek
2019-02-15 NataliaNNN wizyta serduszkowa ❤️
2019-02-15 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-02-18 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-02-19 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-19 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-20 Kingul badanie prenatalne ❤️
2019-02-20 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-21 Megi1985@ podglądanie maluszka
2019-02-21 delfin79 wizyta serduszkowa ❤️
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka ❤️
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-28 sssurykatka połówkowe ❤️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-02-28 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dzień dobry babeczki!

Dzisiaj wielki dzień naszej @Justin87 - dzisiaj przytuli swoich chłopaków ❤️ ❤️. Justynko, ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ z naszego forum dla was i podziel się takimi dobrymi wieściami z nami.

@Olusja1987 - powodzenia na wizycie u lekarza, czekamy na szczegóły!

@Dzoannna i @Małgoś86 - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale dzisiaj macie mieć chyba info z labu nt. ilości zarodków do mrożenia - ✊ ✊ ✊ za wasze drużyny ;)

Wszystkim życzę miłego dnia!

Dzisiaj 3dpt blastocysty. Czy to możliwe by na tym etapie coś czuć? Siedzę w pracy i czuję, że coś tam mnie czasem delikatnie zakłuje (albo sobie wmawiam) i nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze... Ehhhh... Kiedy ewentualnie brałyście nospe?

Ja od transferu byłam na nospie i relanium.

Dzień dobry babeczki!

Dzisiaj wielki dzień naszej @Justin87 - dzisiaj przytuli swoich chłopaków [emoji173]️ [emoji173]️. Justynko, [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] z naszego forum dla was i podziel się takimi dobrymi wieściami z nami.

@Olusja1987 - powodzenia na wizycie u lekarza, czekamy na szczegóły!

@Dzoannna i @Małgoś86 - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale dzisiaj macie mieć chyba info z labu nt. ilości zarodków do mrożenia - [emoji110] [emoji110] [emoji110] za wasze drużyny [emoji6]

Wszystkim życzę miłego dnia!

Miłego dnia również!![emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️

Ja już sms o jednej blastce dostałam, oby było więcej[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@Małgoś86 dawaj znać! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Wszystkiego dobrego dla Olusi i Justin87! [emoji5][emoji5][emoji5]

Dziewczyny czy która z Was miała tak dziwną stymulacje albo słyszała o takiej?o_O Zwariowałam.
Długi protokół.
Od 1 dc do 21 plan owulastan.
od 15 dc gonapeptyl.
18 dc byłam na wizycie aby skontrolować czy nie mam torbieli(biorę DHEA Eljot i podobno przy gonapeptylu robią się czasem torbiele.
Czysto a lekarz zobaczył ,że są już komórki antralne 5 sztuk i równe(u mnie cudów z ilością nie ma-
przy pierwszej stymulacji 3 komórki a przy drugiej 6.a z każdej stymulacji tylko jeden zarodek :sad:)zdecydował,że skróci protokół.
20 dc nie wzięłam już ostatniej tabletki owulastan tylko dostałam Elonva(lekarz mi podał tak ,że aż mi krew poleciała-mam nadzieje ze to wpływu nie ma na wchłonięcie leku i działanie itd.
A dziś 22 dc i jade menopur 300 ml plus gonapeptyl.
W czwartek mam kontrolę.
A gdzie okres?Nie pojawi sie i punkcję będę mieć niby zaraz po planowanym okresie?
Pogubiłam się.
Lekarz nazwał to sztywnym protokołem.

@annemarie @Kurcia @Never give up @sssurykatka @chlopkers @Olk@24 i inne dziewczyny spotkałyście się z czymś takim?
Skrócenie mi protokołu długiego spowodowało zamieszanie z intralipydem.
Nie mam jeszcze recepty ani skierowania na podanie,nie mam intralipidu choć juz czeka w aptece(Panie z Ziko są bardzo pomocne!)i nie mam jeszcze nikogo na 100% do podania:baffled:
@dżoasia zaproponowała aby podać go tydzień przed transferem,dzień przed i (edit) 2 tygodnie po (transfer pod znakiem zapytania bo po pierwsze czy bedzie jakas komórka,po drugie czy endo bedzie sie nadawało).Co sądzicie dziewczyny które bierzecie lub brałyście intralipid?
Dodatkowo mąż rozlał dziś menopur.....Chyba będę potrzebowała leki na uspokojenie.
Co proponujecie?;)
Tak :)Bywają już skurcze to znaczy,że zarodek się zagnieżdza. Trzymam kciuki!
@tina35 To był drugi transfer. Mamy jeszcze 3 śnieżynki, które na nas czekają :)
Cytrynka to piękna ilość! powiedz robiliście immunologię?Co mówi lekarz?Jaki dalszy plan?
@Justin87 wielkie serducho dla Was!!!
@Dzoannna i @Małgoś86 trzymamy kciuki za zarodeczki!!

Ostatnia edycja:
Czesc kobitki, Mieciu przperasza za znikniecie z forum, ale remonty, brak czasu i zmeczenie daly sie we znaki. Sprobuje nadrobic pare ostatnich dni zeby miec pojecie co u Was. Trzymam dzis kciuki za nasza Justynke i nie moge sie doczekac zdjec! U nas dzis poczatek 31 tygodnia, wszystko jest ok, 3 tygodnie temu wg usg maluch wazyl 1250g, w tym tygodniu bedzie kolejne usg wiec zobczymy co u mietka slychac :). Chyba powoli decyduje sie na porod naturalny, jesli nie bede gbs+ to w wodzie zeby zmniejszyc ryzyko urazu pekniecia jak przy pierwszym porodzie. Pytanie do was kiet w Polsce robi sie test na GBS, czy warto w 31 tyg czy za wzesnie? Przez nasze zawirowania przerowadzkowe maluch jak narazie nie ma pokoju, imienia i trzy ubranka na krzyz, ale koncem miesiaca wszystko nadrobimy! jestem w Polsce na pare dni i tez wykorzystam ten post dla ogloszen duszpasterskich, mam 4 opakowania lutinusa, gdyby ktos byl chetny uzupelnic pudelo z cukierkami to zapraszam na priv ;) - 90zl za opakowanie.

Hej, fajnie, ze wróciłaś do nas :) Już mieszkacie w nowym miejscu?
A wiesz czy imię masz szukać dla dziewczynki czy chłopca? ;-)
U nas tez jeszcze nie mamy imienia, a w weekend przyjeżdżają teściowie i się zacznie festiwal pomysłów... Chyba wymyślimy jakieś, żeby mieć święty spokój a potem powiemy, że zmieniliśmy zdanie ;-)
Jeśli chodzi o GBS to u mnie na rozpisce ze szpitala jest, że najlepiej zrobić po 34/35 tygodniu, jak ktoś nie będzie mieć ze sobą wyników to będzie traktowany jako GBS+ i tak dostanie antybiotyk.

reklama

Jak samopoczucie?

Wiesz co powiem ci szczerze że niewiem , wiem tylko tyle ,z informacji że zaplodnilo się 6 a jeden niestety odpadł, zostało 5 zarodków , jeden podali i mam jeszcze 4 mrozaczki

Do góry