Dajesz nadzieję@Dgd u mnie ciąża była młodsza o 12 dni niż by to wynikało z OM. Serduszko było widać 32 dpo, zarodek miał crl 4,4 mm. U Ciebie wszystko jest i będzie dobrze!
reklama
motylek24
Fanka BB :)
No masz za wysoko. Jeżeli nie zażywasz hormonu tarczycy to w zasadzie chyba nie ma znaczenia godzina pobrania? Kontaktuj się z lekarzem.Dziewczyny, dostałam wynik TSH 4,99. W ciąży powinno spadać. Kurczę nigdy takiego wysokiego nie miałam. Robiłam co prawda po jedzeniu i wieczorem, ale lekarz nie mówił, że nie można. Ale jak patrzę, to chyba powinno być na czczo (?). Nie wiem czy mam się martwić i próbować kontaktować się jak najszybciej z lekarzem czy powtórzyć jeszcze jutro na czczo?
Justyska13
Czyli mialas robiona genetyke? Ale tyloo kariotypy czy cos jeszcze?Powiem Ci że ja na pierwszy rzut oka myślałam, że moja Pani doktor chce wyciągną z nas hajs, ale ona bardzo dobrze zdiagnozowała mnie i mojego M. Poprzedni lekarz skupił się tylko na M. Sprawdził u mnie tylko cykl czy są pęcherzyki, czy rosną i czy pękają. Wyniki z krwi były ok, a i zrobić kazał drożności bo to do iui było potrzebne.
Gdyby nie genetyka, którą zleciła .... Kochana ja mogłabym stracić mojego szkraba... [emoji3525]
A i tak dziękuję Bogu że byłam na ostatek na patologii ciąży, bo byłaby tragedia. [emoji26] Jak o tym pomyśle, to aż drżę.
Vinszka
Kochana pisząc genetyka chodziło mi o cały pakiet mutacji. Przepraszam za tą niejasność. To są te mutacje cftr, v laiden i wiele, wiele innych. To miałam robione ja i m.Czyli mialas robiona genetyke? Ale tyloo kariotypy czy cos jeszcze?
Kosztuje dosyć sporo i czeka się chyba 2 miesiące na wynik.
Ostatnia edycja:
Biedroneczka83
Dziewczyny, dostałam wynik TSH 4,99. W ciąży powinno spadać. Kurczę nigdy takiego wysokiego nie miałam. Robiłam co prawda po jedzeniu i wieczorem, ale lekarz nie mówił, że nie można. Ale jak patrzę, to chyba powinno być na czczo (?). Nie wiem czy mam się martwić i próbować kontaktować się jak najszybciej z lekarzem czy powtórzyć jeszcze jutro na czczo?
Cześć kochana ja mam za niski 0,04. Byłam dziś u endokrynologa - dowiedziałam ze we wcześniej ciąży czyli naszej tsh szaleje jak głupie bo beta go rozwala. Dlatego się robi dodatkowo ft4 i jak ono jest ok to wszystko spoko. Wiec oznacz sobie jutro dodatkowo to ft4 jak jedziesz.
Nie musisz hormonów robić nacczo. Cukrowe badania na czczo i inna biochemię.
Mnie uspokoiła ze jak wcześniej nie Mialam problemów z tarczyca i jak to ft4 jest ok to wszystko dobrze.
Buziaki.
Justyska13
Wlasnie juz zaczelam sprawdzac co wchodzi w pakiet genetyki. Wybacz ze tak dopytuje ale dla mnie to poczatek wiec Ty i inne dziewczyny jesteście dla mnie pomocne. Dziękuję Ci bardzoKochana pisząc genetyka chodziło mi o cały pakiet mutacji. Przepraszam za tą niejasność. To są te mutacje cftr, v laiden i wiele, wiele innych. To miałam robione ja i m.
Kosztuje dosyć sporo i czeka się chyba 2 miesiące na wynik.
Agonia777
Hej dziewczęta właśnie odebrałam wynik prolaktyny i na czczo mam 30,17 a po obciążeniu 196,53. Lekarka kazała w piątek dzwonić ale mówiła że to czynnościowa. Powiedzcie co mnie teraz czeka? Przyjmuję bromergon 1x1 czy to ma ogromny wpływ na zagnieżdżenie i zajście? No i moje IO na razie jest dieta i mam odczekać i powtórzyć badania.
@Katka11 gratuluję pęcherzyka kciuki za
Strasznie Ci dziękuję Biedroneczko za tą informację Ja już się naczytałam o niedoczynności w ciąży, że aż mi się słabo zrobiło. Nawet sobie zdążyłam stworzyć teorię, że mój zarodek dlatego taki malutki. Tak czy inaczej jutro rano lecę do laboratorium, żeby zrobić komplet badań. I jestem umówiona, że babki mi to zrobią na cito i wyślą w ciągu godziny wyniki. Udało mi się umówić na jutro do endokrynologa. Dam znać.Cześć kochana ja mam za niski 0,04. Byłam dziś u endokrynologa - dowiedziałam ze we wcześniej ciąży czyli naszej tsh szaleje jak głupie bo beta go rozwala. Dlatego się robi dodatkowo ft4 i jak ono jest ok to wszystko spoko. Wiec oznacz sobie jutro dodatkowo to ft4 jak jedziesz.
Nie musisz hormonów robić nacczo. Cukrowe badania na czczo i inna biochemię.
Mnie uspokoiła ze jak wcześniej nie Mialam problemów z tarczyca i jak to ft4 jest ok to wszystko dobrze.
Buziaki.
A jak u Ciebie? Odpuściły Ci trochę te straszne wymioty?
reklama
Wysoka prolaktyna jest problemem, choć w klinikach raczej się tym nie przejmują. Miałam podobne wyniki bez obciążania i dopiero diabetolog koniecznie kazał zbijać. Dobrze, że się też wzięłaś za IO. Powodzenia!Hej dziewczęta właśnie odebrałam wynik prolaktyny i na czczo mam 30,17 a po obciążeniu 196,53. Lekarka kazała w piątek dzwonić ale mówiła że to czynnościowa. Powiedzcie co mnie teraz czeka? Przyjmuję bromergon 1x1 czy to ma ogromny wpływ na zagnieżdżenie i zajście? No i moje IO na razie jest dieta i mam odczekać i powtórzyć badania.
Podziel się: