reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja nie wiem, czy to nerwy związane ze stymulacją, czy te Gonal, ale spać nie mogę, normalnie mogłabym jeszcze dużo dziś zrobić, od 20 odwiedziłam sklep, zrobiłam obiad na jutro, wyodkurzałam mieszkanie, posprzątałam inne rzeczy, poskładałam i wyprasowałam pranie, pogadalam z znajomymi, sprawdzam forum na bieżąco, oglądałam seriale, normalnie to mam siłę na max dwie z tych rzeczy, a dziś jestem od 5 na nogach i nic, ani mi się śni spać..... To leki czy nerwy?
Ps. Chyba nerwy, bo nie chce mi się też jesc, a to u mnie oznacza stan wysokiego niepokoju, bo normalne codziennie troski to zajadam, tylko dwa razy w życiu odrzuciło mnie od jedzenia

Nasze "leczenie" w krk to taki troche temat rzeka, brak slow.. Poczatek naszej drogi z ivf byl wlasnie u szefa znanej krakowskiej kliniki. Pomijajac fakt, ze gosc byl totalnie olewajacy, a wizyty trwaly doslownie po 5 min maks, polecil nam suplementacje dla M, po ktorej wszystkie wyniki nasienia spadly na leb na szyje, to jeszcze z naszym mega slabym nasieniem, najpierw chcial przeprowadzic 6 inseminacji (totalny bezsens), to chwile pozniej twierdzil, ze z taka chromatyna jaka mamy nie ma szans na jakiekolwiek zajscie oraz utrzymanie ciazy. A w Novum bach, pierwsza stymulacja, pobranych 8 komorek, z czego 7 dojrzalych, uzyskano 7 zarodkow. Pierwszy transfer puste jajo, a z drugiego jestem obecnie w 29tc.

Ja nie wiem, czy to nerwy związane ze stymulacją, czy te Gonal, ale spać nie mogę, normalnie mogłabym jeszcze dużo dziś zrobić, od 20 odwiedziłam sklep, zrobiłam obiad na jutro, wyodkurzałam mieszkanie, posprzątałam inne rzeczy, poskładałam i wyprasowałam pranie, pogadalam z znajomymi, sprawdzam forum na bieżąco, oglądałam seriale, normalnie to mam siłę na max dwie z tych rzeczy, a dziś jestem od 5 na nogach i nic, ani mi się śni spać..... To leki czy nerwy?
Ps. Chyba nerwy, bo nie chce mi się też jesc, a to u mnie oznacza stan wysokiego niepokoju, bo normalne codziennie troski to zajadam, tylko dwa razy w życiu odrzuciło mnie od jedzenia
Napewno maja swoj udzial emocje, nerwy. Dziewczyny polecily mi tu, gdy nie moglam sie wyciszyc przy pierwszym podejsciu, trening autogenny schultza na yt. Bardzo fajny usypiacz [emoji4]

Dziękuję bardzo [emoji8]
Tyle dostałam komplementow, że normalnie aż płonę.
Najważniejsze, że dzidziuś rośnie w siłę. Jeszcze tydzień do polowkowych [emoji177]
Komplementy jak najbardziej zasluzone [emoji4] mocne kciuki za polowkowe [emoji173][emoji173][emoji173] bedziecie miec po nich piekne, spokojne Swieta [emoji4]

Napewno maja swoj udzial emocje, nerwy. Dziewczyny polecily mi tu, gdy nie moglam sie wyciszyc przy pierwszym podejsciu, trening autogenny schultza na yt. Bardzo fajny usypiacz [emoji4]
Dziękuję zadziałało. Zasnęłam szybko po tym.
Zastrzyk z Cetrotide zrobiony, tylko chyba mam tą reakcję uczuleniową w postaci zaczerwieniania wokół wkłucia. Zignorować to?

reklama
Przejdzie, przejdzie. Super sobie z tym radzisz. Na prawdę podziwiam Twoja determinację.
A jakie są objawy cukrzycy ciążowej bo ja mam strasznie ochotę na słodkie i zajadam, w pierwszej ciąży też tak miałam. Wtedy zrobili mi to badanie z obciążeniem a teraz nie chcą bo się przepisy zmieniły. "Kochane" UK...
Objawów cukrzycy ciążowej w zasadzie nie ma, no chyba że cukry szybują to wtedy po porannym posiłku masz wyrzut cukru a potem jego spadek i zaliczasz wilczy głód albo drżenie dłoni. Jeśli u Ciebie nie robią krzywej to pozostaje jednak postarać się o zdrowe śniadanie bo to jest podstawa. Rano zawsze jest najgorzej. Najlepiej głupoty jesc po obiedzie:) Możesz jeszcze sama sobie zrobić eksperyment czyli zjeść jakiś normalny węglowodanowy posiłek np. coś z makaronem i dokładnie godzinę później wykonać pomiar glukometrem. Najlepiej zrobić to w okolicach 24-28 tc. Jeśli będzie ok. to nie ma co się przejmować.
Uf ale się rozpisałam, efekt uboczny bezsenności:)

Do góry