Ja miałam ten test ale wartości były okDziewczyny a czy może slyszalyscie lub któraś miała niskie wartości Papp-A. Podobno badają to przy prenatalnych badaniach z krwi.
reklama
ilmenau
Fanka BB :)
Dziewczyny a czy może slyszalyscie lub któraś miała niskie wartości Papp-A. Podobno badają to przy prenatalnych badaniach z krwi.
A co znaczy niskie Papp-A? Z tego co wiem to się interpretuje razem z wolna beta hcg i z usg
Pappa bada w kierunku zespołu Downa i innych chorób genetycznych. Niskie wartości to większe prawdopodobieństwo choroby. Ale nie zawsze się to sprawdza.A co znaczy niskie Papp-A? Z tego co wiem to się interpretuje razem z wolna beta hcg i z usg
Sol
Tak, chodziło mi o niski wskaźnik, poniżej 0.4A co znaczy niskie Papp-A? Z tego co wiem to się interpretuje razem z wolna beta hcg i z usg
Cześć Dziewczyny!, Mam na imię Majka jeśli mogę chciałabym dołłaczyć do Waszego grona.Moja historia w skrócie wyglada tak: Mam 40 lat, AMH 0,9 niedoczynność, Hashi i IO ( aktualnie w leczeniu już) od 5 lat staram się o dzidzię od roku inensywnie w klinice. W marcu miałam inseminację, w lipcu punkcję - 6 pęcherzyków, 5 komórek zapłodniono i 4 zamrożone blastki czekają. Poproszę o radę co robić przed transferem aby pomóc mrożaczkom? Pozdrawiam cieplutko
motylek24
Sol ale to 0.4 to jakie jednostki? Przeliczone na Mom?Tak, chodziło mi o niski wskaźnik, poniżej 0.4
U mnie 1.750 IU/l co przeliczono mi na 0.483 MoM i według genetyk jest to na dolnej granicy normy. Pewnie odnoszą to do wolnej bety która mi wyszła 65.8 IU/l czyli 1.68 MoM. stosunek bety i pappy jest ważniejszy niż bezwzględne wartości. Mi przy takiej biochemii, USG i wieku ryzyko trisomi 21 wyszło 1:500 (ale ja startowałam od podstawowego ryzyka 1:99).
Ostatnia edycja:
Justin87
Myślałam o Tobie. Co słychać? Jak się czujesz poza wymiotami?Nie zwracaj uwagi na wymioty i
Mdłości .... jedz normalnie ...najwyżej oddasz my mamy 39 tc ciągle wymioty i zgaga...A zauważyłam że jeśli jestem głodna wszystko się potęguje...jedz w mniejszych dawkach a często. Mnie już rozmowy z wc nie przerażają ...nawet się do nich przyzwyczaiłam
Sol
Jezu w ogóle się nie znam. Mam tylko napisane, że ryzyko trisomii jest cały czas niskie ale będą częściej sprawdzać jak rośnie dzidzia.Sol ale to 0.4 to jakie jednostki? Przeliczone na Mom?
Ja osobiście nigdy o tym nie słyszałam.
reklama
ilmenau
Tak, chodziło mi o niski wskaźnik, poniżej 0.4
Podaj jeszcze jednostki.
Sam niski Papp-A może wskazać na większe ryzyko trisomi. Ale wynik interpretuje się razem z usg (przezierność karku, widoczna kość nosowa, ocena anatomii itp.), więc usg może skorygować ten wynik
Podziel się: