reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@anett96 nie pamiętam dokładnie jak u Ciebie z endometriozą. Ja mam słabe stymulacje i prawie żadnych zarodków. Czytałam ostatnio, że endometrioza może mieć wpływ na jakość jajeczek i tym samym słabe zarodki. Z wszystkich badań, które już mam, nie do końca wiadomo co endometriozą. Każdy lekarz machał na to ręką. U mnie właściwie tylko ten temat został, może u Ciebie też...
Endometrioza wpływa na jakość komórek jajowych do tego stopnia że dziewczyna ktora ze mną podchodziła do in vitro na 6 komórek zapłodnionych w piątej dobie nie miała blastocysty. Pomimo tego że miała 25 lat a jej mąż nasienie ok. Transferowali jej murolę ale od razu zapowiedzieli że szansa znikoma. Co ciekawe z tej muroli jest w ciąży:) reszta nie nadawała się do mrożenia.

IMG_20181112_082403.jpgtaki dostałam protokół

Załączniki

• IMG_20181112_082403.jpg
    IMG_20181112_082403.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Endometrioza wpływa na jakość komórek jajowych do tego stopnia że dziewczyna ktora ze mną podchodziła do in vitro na 6 komórek zapłodnionych w piątej dobie nie miała blastocysty. Pomimo tego że miała 25 lat a jej mąż nasienie ok. Transferowali jej murolę ale od razu zapowiedzieli że szansa znikoma. Co ciekawe z tej muroli jest w ciąży:) reszta nie nadawała się do mrożenia.
No właśnie, u mnie to samo. Na 4 stymulacje udało się wychodować tylko 2 blastocysty i 1 zarodek 3 dniowy (miałam tylko 3 transfery). W sumie z wszystkich stymulacji, oprócz zarodków wymienionych wyżej, miałam zapłodnionych jeszcze 8 komórek, ale trzymali je na siłę do 5/6 doby i żadna nie przetrwała. Więc coś jest na rzeczy.

reklama
Ja mialam 9 komorek, 6 sie zaplodnilo, w 3 dobie byla jedna i te podali. I taki wynik tez "dzieki" endomendzie. Wg mojego profesora przy endometriozie lepiej podawac w 3ciej dobie, ale jak widac np u Kurci czy Ewunki czasami i do blastocysty udaje sie dotrzec.

Do góry