reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Never give up ja z krwi badań nie robię, nie biorę żadnych leków hormonalnych, tylko usg i jak pecherzyk pęknie to dzwonię i rozmrazają... ale fakt, że usg robię codziennie. A to jakoś inaczej powinno być?

@Justin87 świetna informacja. Gorzej z chorobą, kuruj się!
Nie, no może tak być... ;) nic w tym złego absolutnie ;)
Ale jest jeszcze sposób na sprawdzanie owu z krwi.

reklama
To dobrze ze wszystko ok w wynikach, mam nadzieje ze opuchlizna minie, jest taki szał z temperatura teraz 30 stopni a w pon 13 ze nie wiem jak my mamy funkcjonować normalnie,
Tez mam słaba hemoglobinę ale biorę żelazo :/
I gardło od wczoraj mnie tak okropnie boli :/
Wiec leżymy razem :) :/
Dołączam się do Was z moim brzuszkiem, ciśnienie mnie dobija od dwóch dni, ciągle spie... zdrówka Mamuśki

Szczescie poczatkujacego. Jestem po 1 usg podczas jakiejś "4 weryfikacji" w 5 tyg.5 dniu - zarodek 3 mm i ciałko żółte tez tyle :))) Jeszcze nie było widać bijącego serduszka, wiec za tydzień kontrola. Mam nadzieję, że fasolka zostanie ze mną...
Super. Za tydzień [emoji173]️

Gosiu to dawaj znać jakaś decyzję podjeliscie i kiedy będziecie podchodzić po swojego kropka... :*
3mam cały czas za Ciebie [emoji110][emoji110][emoji110] i całym [emoji173] jestem z Tobą:*
29.09 będę tak długo męczyć dr aż coś wynajdzie co zagwarantuje mi że tym razem się uda. Straciłam dwa kropki i żałuję że nie pomyślałam o jednym. Tylko na zdrowy rozum ten jeden był słaby a w moim wieku dwa dają więcej szans. Czytam wszystko czy nie przegapiliśmy okna implantacyjnego jak pisała @annemarie może mam za wysoki poziom kortyzolu bo w pracy ogromny stres z procedurą też. Muszę sprawdzić krzywą insulinową. Jestem w grupie ryzyka bo mama mojego taty i tata mojej mamy chorowali. Przy histero poproszę o wycinek by sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego. Chcę zmienić steryd na inny, może powinnam mieć większe dawki heparyny. Jeszcze czekam na maila od Paśnika co on proponuje. Tysiące pytań i wątpliwości i pomysłów. A do tego zaczyna pojawiać się złość że nie trafiłam do swojego lekarza na konsultację tylko do kogoś innego. Dlatego potrzebuję czasu i wyciszenia emocji by psychika nie siadła.

Trzymam mocno kciuki za udany seksik na szkiełku i piękne zarodeczki✊✊✊❤️❤️❤️❤️

29.09 będę tak długo męczyć dr aż coś wynajdzie co zagwarantuje mi że tym razem się uda. Straciłam dwa kropki i żałuję że nie pomyślałam o jednym. Tylko na zdrowy rozum ten jeden był słaby a w moim wieku dwa dają więcej szans. Czytam wszystko czy nie przegapiliśmy okna implantacyjnego jak pisała @annemarie może mam za wysoki poziom kortyzolu bo w pracy ogromny stres z procedurą też. Muszę sprawdzić krzywą insulinową. Jestem w grupie ryzyka bo mama mojego taty i tata mojej mamy chorowali. Przy histero poproszę o wycinek by sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego. Chcę zmienić steryd na inny, może powinnam mieć większe dawki heparyny. Jeszcze czekam na maila od Paśnika co on proponuje. Tysiące pytań i wątpliwości i pomysłów. A do tego zaczyna pojawiać się złość że nie trafiłam do swojego lekarza na konsultację tylko do kogoś innego. Dlatego potrzebuję czasu i wyciszenia emocji by psychika nie siadła.

Trzymam mocno kciuki za udany seksik na szkiełku i piękne zarodeczki✊✊✊❤️❤️❤️❤️

Immunologie sprawdzalas?

Czy np nie reagujesz „ alergicznie” na obce DNA?
Moze zarodki byly za slabe?
Robiliscie monitoring zarodkow?
Mialas plyn w macicy na ostatnim usg? Pewno o tym nic nie bedziesz wiedziala

reklama
Immunologie sprawdzalas?

Czy np nie reagujesz „ alergicznie” na obce DNA?
Moze zarodki byly za slabe?
Robiliscie monitoring zarodkow?
Mialas plyn w macicy na ostatnim usg? Pewno o tym nic nie bedziesz wiedziala
Immunoligia sprawdzona dlatego miałam intralipid.
A jakie badanie odpowiada za alergię na obce DNA?
Jeden zarodek był klasy 4.1.1 a drugi 2.2.1 czyli jeden bardzo dobry drugi słabszy. O monitoringu zarodków nie słyszałam. A jak patrzyłam na usg macicy przed transferem gdy lekarz robił pomiary to widziałam kreskę raczej płynu tam nie było ale mogę się mylić. Jak możesz oświeć trochę bym mogła mieć więcej argumentów. I pytanie czy brałaś embro glue bo mi lekarz ciągle odradza.

Do góry