reklama
chlopkers
Fanka BB :)
U nas byly dwa wyrazne zalecenia: pierwsze to nie picie alko w trakcie stymulacji, druga sprawa nie uzywanie perfum w dniu punkcji oraz w dniu transferu. Tlumaczono nam ze zarowno kom jajowe jak i zarodki sa wrazliwe na mocne zapachyW sumie to myślę że masz rację ja lubię swoje kosmetyki ale tak gdzieś wyczytałam to też sobie zapodalam a co mi szkodzi zauważyłam że mi wychodzą jakieś przebarwienia na buzi a nigdy nie miałam z tym problemów dlatego nie chce przegrać z kolorowymi
chlopkers
Nie no Asia, w Ciechocinku chyba z automatu podaja dwa jesli sie chceJa kiedys doktorka pytalam i nic nie mowil, ze nie mozna 2. Nie straszcie, bo ja juz bojowo nastawiona na 2 jestem.
Margit2018
Murawa mnie najpierw dopadła starość a później udał się transfer nocny. Do października zleci.A nic...starzeję się i stoję na razie...
08.08 wizyta w klinice... Dalej husteczkowo po tym eutyroxie...W tym tygodniu robię wyniki...
Jak wszystko będzie ok to początek października transfer...dłuuuuuuuugo czekać trza
A tak w ogóle to siedzę w krzakach -ale cały czas jestem na bieżąco ;-)
Margit2018
Biedroneczka mała ta dawka.Gonal 150
Mój PCO jest porąbane
Wszystko zależy od kliniki. Ja miałam invitro 2 razy, za każdym razem namawiał nas Doktor na 2 zarodki, bo jest większa skutecznosc. Dodam że mam 28 lat i jestem w 100% zdrowa a invitro mialam ze względów "technicznych", bo mamy tylko mrożone plemniki i bliźniaki w brzuchu z ostatniej 2 z nami zostalyTeż muszą być wskazania żeby podali więcej. Bynajmniej ja byłam tak informowana. Przy wieku poniżej 35 lat przy dobrych badaniach podaja jeden zarodek,ponieważ ciąża mnoga jest ciąża większego ryzyka i nie chcą kobiet na takie narażać.
chlopkers
Jesli jestescie swiadomi potencjalnego ryzyka i wciaz jestescie przekonani, ze chcecie dwa zarodki, obstawajcie przy swoim [emoji4] do rozmowy z lekarzem dobrze byloby miec przygotowane racjonalne argumenty za [emoji4] ja tak maglowalam mojego lekarza, ze obiecal mi, ze jesli ten transfer sie nie powiedzie, to w trzecim podadza dwa. Jako ze lecze sie w Novum, w ktorym ostatnio bardzo niechetnie podaja wiecej niz jeden, uwazam ze to byl dobry kompromis [emoji6]No i teraz nie wiem czy mogę walczyć o dwa czy zostać przy jednym gdybym wiedziała że łaski mi nie robią to bym postawiła na swoim a teraz już nie wiem
Nie ma takiej ustawy że dwóch nie wolno. Starają się teraz dwóch nie podawać. Może jakbym się uparła to by podali, ale doktor wyraźnie mowila że jeden bo wiek poniżej 35, a to moja pierwsza procedura i pierwsza próba więc nie dyskutowalam;-)Ja kiedys doktorka pytalam i nic nie mowil, ze nie mozna 2. Nie straszcie, bo ja juz bojowo nastawiona na 2 jestem.
reklama
O
Otoz to. Lecze się w tej samej klinice więc możliwe że zależy to od kliniki;-)Jesli jestescie swiadomi potencjalnego ryzyka i wciaz jestescie przekonani, ze chcecie dwa zarodki, obstawajcie przy swoim [emoji4] do rozmowy z lekarzem dobrze byloby miec przygotowane racjonalne argumenty za [emoji4] ja tak maglowalam mojego lekarza, ze obiecal mi, ze jesli ten transfer sie nie powiedzie, to w trzecim podadza dwa. Jako ze lecze sie w Novum, w ktorym ostatnio bardzo niechetnie podaja wiecej niz jeden, uwazam ze to byl dobry kompromis [emoji6]
Podziel się: