reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję kochane za odpowiedzi trochę się pocieszylam ale żądam glupiutkie pytanie czy jest możliwość że się nie obudzę? Głupie wiem. Może ktoś jeszcze opowie o swoich wrażeniach dotyczących znieczulenia :) ja się leczenie w gamę ie Rzgów u p. Radwan. Dziewczyny czy pierwsze podejście jest w ogóle możliwe zakończone sukcesem? Jakoś jestem dzisiaj zrezygnowano może to hormony bo wydaje mi się że 175 purogen to jednak duża dawka ale chyba lekarz wie co robi
Ja też miałam obawy mój dr zajmuje się ivf koło 10 lat i mówi, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby się ktoś nie obudził więc spokojnie. Punkcja to najprzyjemniejsza część procedury naprawdę. Moje pierwsze podejście i 10t6d więc możliwe jest z całą pewnością :D

reklama
Dziękuję kochane za odpowiedzi trochę się pocieszylam ale żądam glupiutkie pytanie czy jest możliwość że się nie obudzę? Głupie wiem. Może ktoś jeszcze opowie o swoich wrażeniach dotyczących znieczulenia :) ja się leczenie w gamę ie Rzgów u p. Radwan. Dziewczyny czy pierwsze podejście jest w ogóle możliwe zakończone sukcesem? Jakoś jestem dzisiaj zrezygnowano może to hormony bo wydaje mi się że 175 purogen to jednak duża dawka ale chyba lekarz wie co robi
U mnie punkcja to bylo pierwsze znieczulenie w zyciu. Jak dziewczyny pisaly, nawet nie wiem kiedy odplynelam, potem obudzilam sie sama w drodze na sale pozabiegowa i ogolnie czulam sie spoko, tylko senna. Nic strasznego - naprawde.
U mnie pierwsze podejscie zakonczone 100% sukcesem - wiec tak, zdaza sie. JedT tu wiecej takich przypadkow [emoji4]

Raczej nie ma takiej opcji.
Wiadomo prawdopodobienstwo zawsze jest ale jest bardzo bardzo male. Nie ma sie co martwic. Monitoruja serce, na sali jest anestezjolog. Wszystko trwa pare minutek.

Witam mam na imię Monika i jestem tu nowa. Jestem w trzecim dniu stymulacji do icsi krótkim protokołem. Bardzo chciała bym skorzystać z waszego doświadczenia i wiedzy. Mam problem w postaci fobii do punkcie :) wstydzę się tego tematu bo sama nie potrafię zrozumieć mojego niewyjaśnione leku do znieczulenia ogólnego. Jestem wykształcona kobieta a jednocześnie chyba tak TEPA przepraszam za stwierdzenie że nie mogę sobie wbić do głowy że to nic takiego. Może dzięki waszym wypowiedziom z tego ciężkiego dnia jakoś poczuje się lepiej i lęk przejdzie. Moja sytuacja nie jest za wesoła mam niedrozne oba jajowody tak wyszło na hsg. Poza tym wszystko jest ok nasienie męża bardzo dobre ja nie mam endometriozy mam 34 lata amh na poziomie 7 więc lekarz był bardzo zadowolony z rezerwy jajników. Symulacje nie znoszę napoje zastrzyków się nie boję sama je sobie robię ale jednak odczuwam już bóle i lekkie napięcie. Dziewczyny proszę podzielcie się swoim doświadczeniem jak znioslyscie sama punkcie :)
Pospisz sobie chwile a jak sie obudzisz to już bedzie po:) gdzie sie leczycir?

Brawo!!! ! Naprawdę podniosła mnie na duchu. A czy to prawda że jeśli po punkcji grozi hiperstymulacja to nie dostanie się świeżego embrionu tylko przekłada się transfer na kolejny cykl i wtedy tylko z mrozaczka i czy to nie są wtedy mniejsze szansę ?

Leczenie się w Gamecie Rzgów u Pawła Radwana byłam u profesora ale u mnie się to wszystko bardzo szybko potoczyło i przed orzekajaca wymieklam i chciałam przełożyć o miesiąc więc profesor się chyba trochę zdenerwował i powiedział że on będzie wtedy na urlopie i przełożył mnie synowi. Po prostu nie byłam psychicznie jeszcze gotowa musiałam się jakoś z tym przegrywać sam wyrok niedrozne Ch jajowody był dla mnie szalenie nieprawdopodobne i mocno to przeżyłam teraz już nie ma odwrotu dzisiaj trzeci zastrzyk :)

Obudzisz sie:) pewno ze jest szansa ze uda sie za pierwszym razem. A czy ktod w rodzinie ma problemy z narkoza?

Brawo!!! ! Naprawdę podniosła mnie na duchu. A czy to prawda że jeśli po punkcji grozi hiperstymulacja to nie dostanie się świeżego embrionu tylko przekłada się transfer na kolejny cykl i wtedy tylko z mrozaczka i czy to nie są wtedy mniejsze szansę ?
Jezeli grozi hiperka to tak. Moga przelozyc transfer zeby organizm sie uspokoil.

reklama
Raczej nikt w rodzinie nie miał poważniejszych operacji małe zabiegi ale nikomu nic się nie stało wybudzili się :) nie było też przypadku żeby ktoś w rodzinie miał problemy z płodnościa ty lko ja sama taka :) oczywiście wszyscy się dopytuje kiedy itd jestem 4 lata po ślubie o in vitro wiedzą tylko rodzice teście i nasi najlepsi przyjaciele. Ja osobiście mogła bym wszystkim powiedzieć że podchodzę do in vitro nie mam z tym problemu ale mieszkam w małej miejscowości raczej pisowskiej :) wiec nawet lekarz i doradzi chwalenie się tym tematem.

Do góry