reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Boli i krwawię. Bóle dość silne, typowe miesiaczkowe, łącznie z krzyżowymi.
No i do tego wyję.
Mąż wróci za pół godziny to pojadę zbadać progesteron i betę. Na izbę 16 dpt nie ma co jechać raczej, nawet w usg nie będzie nic widać.
Weź nospe i magnez i leż dopóki ból nie przejdzie. Ja też krwawiłam a dziś kończymy 34 tc. Trzymaj się

reklama
:szok: Kurcia no nie wiem, po co ty na śląsk jeździsz jak w krk sami specjaliści. No cóż pewnie na biednego nie trafiło;)

Kozwa ciekawe gdzie:laugh2::laugh2::laugh2: chyba "antyspecjaliści":laugh2:

Ej nie no ale serio się zastanawiam, o Parensie, o Macierzyństwie słyszałam. Ale Artvimed? Pod moim nosem?! hmm...

Boli i krwawię. Bóle dość silne, typowe miesiaczkowe, łącznie z krzyżowymi.
No i do tego wyję.
Mąż wróci za pół godziny to pojadę zbadać progesteron i betę. Na izbę 16 dpt nie ma co jechać raczej, nawet w usg nie będzie nic widać.

Bierz nospę, magnez i duphaston jak masz. Leż. Mam nadzieję, że to tylko jakiś krwiak się opróżnia. Jak masz relanium to też weź.

Margit2018 tak zostałam w Kielcach. na stymulację zareagowałam dobrze miałam 11 jajeczek, zapłodniło się 5. Do poziomu blastocysty przetrwał tylko jeden została zamrożony i podana w następnym cyklu. Beta nie drgneła, znowu. Dlatego tym razem zastanawiam się nad konsultacją wiem że przeszłam tylko 2 transfery ale nie wiem czemu tak mało komórek zostaje. Mam 31 lat, teoretycznie jestem zdrowa. Problematyczne jest nasienie, słabe parametry.
A czemu nie jesteś zadowolona z Kielc? Gameta Chęciny tak?

Ja tak chodze ale u nas z kolei kazdego lekarza musisz miec i prywatnego i panstwowego bo prywatni nie maja prawa wypisywac recept, skierowan czy zwolnien. Ale za to u panstwowego po prostu najczesciej te papierkowa robote wykonuje pielegniarka przed gabinetem wiec ty nie musisz za kazdym razem czekac do lekarza. Mysle ze to jest naprawde ok system.

Jak to nie maja prawa wypisywania recept i zwolnień? Jeśli maja podpisana umowę z NFZ a większość ma to wszystko mogą ;)

Dziewczyny polećcie coś na zaparcia... jakaś masakra :(
Ciepla przegotowana woda na czczo, mocniej dziala z sokiem z cytryny, ale to tylko jesli masz zdrowa sluzowke zoladka. Na noc tez zalej niewielka iloscia wody sliwki suszone (kilka sztuk) i rano przed sniadaniem sobie je zjedz, a wode z nich wypij. Mi tez bardzo pomaga sok z burakow. Taki jak polecala Gosia, z Dawtony, w szklanych buteleczkach, z dodatkiem jablka. Zreszta mamaginekolog tez pisala kiedys ze nie ma nic bardziej przeczyszczajacego od burakow. I staraj sie wypijac dziennie te 2-2.5l wody.

reklama
Dziewczyny moj Sebus waży 1440 gr. Szynka długa prawie 5 cm i zamknieta. Od ostatniej wizyty przytylam 1.8 kg wiec juz ladnie to wyglada. Dostalam czopki evaqu bo muszę co dwa dni sie załatwiać i nie ma zmiłuj. nastepna wizyta 27.07.

Załączniki

• 20180629-163519.jpg
    20180629-163519.jpg
    332,3 KB · Wyświetleń: 72
Do góry