reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja właśnie też brałam na receptę podwyższoną dawkę. Doktor coś tam mówił o złym wchłanianiu w wyniku czegoś tam ale kurde zapomniałam, od wczoraj główkuję o co chodzi i nie wpada do głowy. ;((((
Acha i nadmiar jest wydalany z moczem i nie szkodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana idz sobie zbadac poziom kwasu. Nadmiar sie wlasnie odklada w organizmie i moze byc toksyczny. Jesli dodatkowo masz mutacje mthfr to tym bardziej powinnas monitorowac jego poziom bo to oznacza ze jest problem z metylacja syntetycznego kwasu i trzeba dorzucic metylowany. Ja mam ta mutacje ale w lagodnej postaci hetero i sama na sobie sprawdzilam, ze same metylowane witaminy sie sa dla mnie, musze laczyc metyle z syntetykami.
A kwas foliowy w duuuuzych dawkach prawdopodobnie moze powodowac u dziecka autyzm.
Wysikac to mozna np nadmiar witaminy c.

reklama
Ja właśnie też brałam na receptę podwyższoną dawkę. Doktor coś tam mówił o złym wchłanianiu w wyniku czegoś tam ale kurde zapomniałam, od wczoraj główkuję o co chodzi i nie wpada do głowy. ;((((
Acha i nadmiar jest wydalany z moczem i nie szkodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bo u mnie tez byla mozliwosc ze moze mi sie kiepsko wchlaniac i kazala mi brac femibion bo zawiera ten metylocostam. Tylko nie wien na ile bylo to konieczne a na ile marketingowe, bo u niej na polkach wlasnie femibiony staly.

@Tysiek777 ✊✊ za maluszka !! Mamy nadzieję, że będziesz mogła dziś przytulić swojego kropeczka ❤ :) niech zostanie z Tobą na najbliższe 9mieisiecy ✊✊
@Agonia777 ✊✊ za wizytę ! Niech to podejście zakończy się sukcesem ❤

MIŁEGO DNIA KOCHANE ! :* ❤

Nie mam światła więc nie mogę uzupełnić kalendarza , wifi nie współpracuje :(
Dziewczyny samych dobrych wiadomosci dzis :). @zylwia zapiszesz mnie do kalendarza na 09.04 - transfer :). Z gory bardzo dziekuje...

Dziewczyny obudzilam się po aplikacji lutriny pojedyncza kropla krwi świeżej na aplikatorze podbrzusze podczas aplikacji czuję jak na @ nie jest ani spuchnięte ani nabrzmiałe jakoś szczególnie a tak to praowe nic nie czuję trochę od czasu do czasu, brodawki wrażliwe odrobinę bolesne. Nabrzmiałe minimalnie piersi bolesne przy nacisku , jest całkowicie odwrotnie niż przy ostatnim transferze nie jestem senna, ani nie mam końskiego apetytu , mam dola bo przeczucie mówi mi że mogło nie wyjść.....;(((((

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom[/QU
To może być podrażnienie od aplikatora. Ja czułam się od 5 dpt jak na okres i tak się czuję do dzisiaj, testy wychodzą pozytywne i czekam dzisiaj na wynik bety. Też się marwię tymi bólami, ale dziewczyny wcześniej pisały, że je też bolało a są już w ciąży, więc trzeba mieć nadzieję ;)

czyli w sumie cena uwarunkowana jest między innymi nie tyle od leków co od ich dawek tak?
Tak. Moim zdaniem musisz mieć przygotowane 10 tysięcy. Procedura 6 tysięcy, ale jeszcze ewentualne mrożenie zarodków czy occytów, dojazdy, miałam wizyte 3dni pod rząd a więc hotel (do kliniki dojezdzalam 250 km) i brałam puregon, menopur 375 dawke i cetrotide na leki myślę, że poszło 2,5-3tysiące

reklama
Do góry