reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

anuska130 ty jeszcze się badasz ? Jak tam wizyta??
Hej kochana. Przepraszam ze dopiero teraz ale wrocilam do domu dopiero przed chwila, bylam u lekarza autem i wracalam prawie 400 km, jeszcze sie obrocilam do Czestochowy do Sanktuarium zeby sie pomodlic za nas wszystkie... No a teraz jesli chodzi o wizyte to powiem Ci ze lekarz super - jak sie tylko wejdzie do gabinetu to od razu czuc od niego taka pozytywna energie, ze czlowiek na luzie z nim rozmawia i sie nie stresuje. Moja P. Dr z kliniki kazala mi przed wizyta do niego zrobic badania takie jak: test cba i imk, bialko c i s, LCT i z tymi wynikami pojechalam do niego. Mialam jeszcze zrobic allo mlr ale nie zdazylam i na szczescie nie bylo potrzebne. Jesli chodzi o wyniki to mi sie wydawalo ze wszystko w normie (wedlug tabelek), ale on mi sie zapytal w ktorym dniu cyklu je robilam i juz mial swoje tabelki w glowie (cos za duzo cos za malo - nie zaczailam wazystkiego). Plan mamy taki ze mam teraz brac tabletki immunosupresyjne przez 14 dni. I w nastepnym cyklu crio. 14 dni przed transferem oraz w dzien transferu intralipid. Jak beta bedzie dodatnia to potem jeszcze jeden intralipid. Z tego co kojarze to chyba dżoasia tez cos takiego stosowala... Mam nadzieje ze to pomoze :biggrin2:

reklama
Mój Bejbik to prawdopodobnie chłopiec :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Ma już 5,25cm :biggrin2: i z 11+2 wskoczył w 12tc :biggrin2:
Będzie energiczny bo wierzgał jak szalony :biggrin2:
No i dziś usłyszeliśmy jak bije mu serduszko ❤ :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Normalnie aż się poryczałam :-D
Zobacz załącznik 840223
Dziewczyny walczcie bo warto :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Supeer :):):) dzieki temu ze wstawiacie zdjecia swoich pociech to az chce sie walczyc :biggrin2:

Ja po wizycie, trochę to inaczej będzie wyglądało niż się spodziewałam. Otóż mam jakiś pęcherzyk, który może przeszkadzać, dostałam więc antykoncepty, później estrofem i jedziemy z transferem ;) 30.03 następna wizyta i wyznaczenie terminu transferu. Nawet dobrze, trochę odpocznę i w spokoju usunę ten pieprzyk :-D
Ważne że jest plan... :biggrin2: wykorzystaj ten czas dla siebie w pełni :)

Hej kochana. Przepraszam ze dopiero teraz ale wrocilam do domu dopiero przed chwila, bylam u lekarza autem i wracalam prawie 400 km, jeszcze sie obrocilam do Czestochowy do Sanktuarium zeby sie pomodlic za nas wszystkie... No a teraz jesli chodzi o wizyte to powiem Ci ze lekarz super - jak sie tylko wejdzie do gabinetu to od razu czuc od niego taka pozytywna energie, ze czlowiek na luzie z nim rozmawia i sie nie stresuje. Moja P. Dr z kliniki kazala mi przed wizyta do niego zrobic badania takie jak: test cba i imk, bialko c i s, LCT i z tymi wynikami pojechalam do niego. Mialam jeszcze zrobic allo mlr ale nie zdazylam i na szczescie nie bylo potrzebne. Jesli chodzi o wyniki to mi sie wydawalo ze wszystko w normie (wedlug tabelek), ale on mi sie zapytal w ktorym dniu cyklu je robilam i juz mial swoje tabelki w glowie (cos za duzo cos za malo - nie zaczailam wazystkiego). Plan mamy taki ze mam teraz brac tabletki immunosupresyjne przez 14 dni. I w nastepnym cyklu crio. 14 dni przed transferem oraz w dzien transferu intralipid. Jak beta bedzie dodatnia to potem jeszcze jeden intralipid. Z tego co kojarze to chyba dżoasia tez cos takiego stosowala... Mam nadzieje ze to pomoze :biggrin2:
@anuska130 tzn że te wyniki jednak nie były takie dobre jak myślałaś? A co Ci wyszło nie tak jak można wiedzieć? I na co te tabletki co masz brać mają podziałac?
Czyli podejście już coraz bliżej... :-) :-*

Dziewczyny czy ktoras z Was tak miala ze @ nie chce przyjsc po poronieniu, beta zeszla w dol juz na poczatku stycznia, teraz jest polowa lutego i mam caly czas plamienia, tak jakby stara krew. W styczniu mialam tak przez prawje trzy tygodnie, potem cisza a teraz znow drugi tydzien! Juz sama nie wiem co z tym robic ...

A drugie pytanko czy pilyscie te ziola ojca sroki??? Maz jest w Polsce i wyslalam go do sklepu zielarskiego. Pomoglo to Wam??

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

nie, kochana ja tego nie stosowałam - intralipid brała m.in @misis188 i inne dziewczyny z GC a immunosupresje będzie miała @gosia321 :)

reklama
Do góry