reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Eee no nie przesadzajmy ja mam kota i wszystkie 3 procedury przezylam jak nigdy kot po transferze chodzil krok w krok za mna i kladl sie jak najblizej brzucha i sie przytulal ;)
Toxoplazmozy nie mam i nigdy nie mialam.
Szybciej zarazisz sie nia od surowego miesa niz od kota bo musialabys chyba zjesc jego gowienko ;)
Spokojnie kochana nic ci nie grozi
Nie trzeba zjesc gowienka zeby sie zarazic . Koty w niektorych domach nieatety chodza po stolach blatach kuchennych tam gdzie sie przygotowuje jedzenie . A wiadomo w kuwecie lapkami wszystko tam zasypuje. Poza tym kot musi byc chory zeby sie czyms zarazic. Jak ma sie kota to mozna go zbadac a zasady higieny przede wszystkim i noe powinno nic byc . Prezdzej rzeczywiscie surowe mieso . Ale pocieszjace jeat to ze noe zawsze zakazenoe oznacza 100 % zakazenia plodu. Moja niedoszla szwagierka sie zarazira od lota i nie doszlo do zadnych uszlodzen i zakazenia .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
część dziewcząt. codziennie Was odczytuje ale ciężko za wami nadążyć. mam pytanie czy jest na forum dziewczyna której udało się zajść w ciążę dzięki in vitro a ma skończone 38 lat?czy robilyscie badania zarodków? dziękuję

Nie trzeba zjesc gowienka zeby sie zarazic . Koty w niektorych domach nieatety chodza po stolach blatach kuchennych tam gdzie sie przygotowuje jedzenie . A wiadomo w kuwecie lapkami wszystko tam zasypuje. Poza tym kot musi byc chory zeby sie czyms zarazic. Jak ma sie kota to mozna go zbadac a zasady higieny przede wszystkim i noe powinno nic byc . Prezdzej rzeczywiscie surowe mieso . Ale pocieszjace jeat to ze noe zawsze zakazenoe oznacza 100 % zakazenia plodu. Moja niedoszla szwagierka sie zarazira od lota i nie doszlo do zadnych uszlodzen i zakazenia .

Dziewczyny trzeba uważać ale bez przesady ;)
Mój kot chodził po blatach spał ze mną. Drugi przybłęda który lata Bóg wie gdzie. Do tego 3 psy, konie... I nic mi nie jest :)
Należy tylko pamiętać o właściwej higienie i żyć norlamnie :D
Nie siejmy paniki, bo co po niektóre kobity zejda nam na zawał :rolleyes:

część dziewcząt. codziennie Was odczytuje ale ciężko za wami nadążyć. mam pytanie czy jest na forum dziewczyna której udało się zajść w ciążę dzięki in vitro a ma skończone 38 lat?czy robilyscie badania zarodków? dziękuję
Ja mam 42 i nie robilam . Przy malej ilosci zarodkow ona nie zaleca . Po badaniu moze byc zarodek lekko oslabiony bo to nie jest do konca przebadane jak to naprawde wplywa na niego. Mialam przed zaksciem przed in vitro kupe antyoxydantow do lykania . Moj K tez a u noego keszcze bardzo slaba morfologia ale test fragmentacji chromatyny plemnikowrj byl na szczescie niski tylko ok. 15 % plemnikow mialo ja. Mielismy nawet icsi a nie imsi. U kobiet i mezczyzn wazne jest dzialanie poprawiajace a) jakosc kmorki jaj. Np dhea dodatkowo a u facetow przez conajmnoej 3 moesiace przed jezeli jeat slabe nasienie witaminy na poprawe jakosci nasienia . Poza tym bez alkoholu o uzywek innych. Wszystko zalezy tez czy nie ma innych problemow. Np immunol. Czy droznosciowych.

aga06, post: 16201671, member: 177606"]Ja mam 42 i nie robilam . Przy malej ilosci zarodkow ona nie zaleca . Po badaniu moze byc zarodek lekko oslabiony bo to nie jest do konca przebadane jak to naprawde wplywa na niego. Mialam przed zaksciem przed in vitro kupe antyoxydantow do lykania . Moj K tez a u noego keszcze bardzo slaba morfologia ale test fragmentacji chromatyny plemnikowrj byl na szczescie niski tylko ok. 15 % plemnikow mialo ja. Mielismy nawet icsi a nie imsi. U kobiet i mezczyzn wazne jest dzialanie poprawiajace a) jakosc kmorki jaj. Np dhea dodatkowo a u facetow przez conajmnoej 3 moesiace przed jezeli jeat slabe nasienie witaminy na poprawe jakosci nasienia . Poza tym bez alkoholu o uzywek innych. Wszystko zalezy tez czy nie ma innych problemow. Np immunol. Czy droznosciowych.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
dziekuje. My już mamy jedno ICSI udane za sobą ale to było 5 lat temu. umojego M Chromatyna bardzo uszkodzona powyzej 40 %

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Grudzień to magiczny czas.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-01-26 Doris30 wizyta pęcherzykowa
2018-01-26 tamiza Wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-26 agatkabt podglądanie maluszka <3
2018-01-26 walczaca o szczescie podglądanie maluszków <3

2018-01-29 shaggy wizyta pęcherzykowa
2018-01-29 Szczescie1986 beta
2018-01-30 Aguleczka29 wizyta u ginekologa prowadzącego
2018-01-30 Iskra_82 podglądanie maluszka <3
2018-02-01 gosia321 wizyta rozpoczynająca stymulacje
2018-02-01 dżoasia podglądanie maluszka <3
2018-02-02 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-02-02 zylwia podglądanie maluszka <3
2018-02-02 encka86 podglądanie maluszka <3
2018-02-02 nadziejaprzedewszystkim wizyta pęcherzykowa
2018-02-06 RedHotChiliPepper28 wizyta serduszkowa <3
2018-02-08 gosia321 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-02-09 Barburka wizyta serduszkowa <3
2018-02-13 encka86 badania prenatalne I trymestru
2018-02-13 zylwia usg 1 trymestru
2018-02-27 Aguleczka29 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-03-02 hope322 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Jesli to nie problem, prosze o wpisanie do kalendarza mojej wizyty pecherzykowej na 08.02 [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzeba uważać ale bez przesady ;)
Mój kot chodził po blatach spał ze mną. Drugi przybłęda który lata Bóg wie gdzie. Do tego 3 psy, konie... I nic mi nie jest :)
Należy tylko pamiętać o właściwej higienie i żyć norlamnie :D
Nie siejmy paniki, bo co po niektóre kobity zejda nam na zawał :rolleyes:
Dokladnie. Tylko jedna rzecz jest taka ze twoj kot po prostu nie mial toxoplazmozy. Higiena nawet przy kocie z toxo uchroni przed zarazeniem. Jestem wetem i troche mam z tym do czynienia . :)

reklama
Sorki doczytalam pozniej ze to nie dla Ciebie. Zmartwilam sie, ze stalo sie cos zlego, bo wiem ze Ty juz jestes po diagnostyce u tego Pasnika [emoji4] jesli dobrze ogarnelam dotychczasowe ppsty [emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, robiłam badania, które zlecił, ale póki co zrezygnowałam ze szczepień, które zlecił... czy dobrze zrobiłam - to się okaze...

Do góry