reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

mamy jeszcze 3 mrozaki i 3 procedure z gwarancja bezplatnego calkowitego podejscia,jesli pierwsze dwa platne nie wypala. Takze jestem jeszcze spokojna. 5 grudnia zrobilam ostatnia Bete ,wyszla chyba 3000 i stwierdzilam ze jak tak pieknie przyrasta to nie bede sie nia wiecej katowac i poczekam na usg w starej klinice w ktorej tez robia mi intralipid.W niedziele po poludniu zaczal mnie bolec brzuch i to tak konkretnie,potem cala noc i poniedzialek. W poludnie zaczelo mnie zalewac ,pojechalam do ginekologa ,na usg stwierdzil puste jajo plodowe,we wtorek zrobilam krew ,Beta byla juz przy 2583 ,erstradiol zjechal z 270 na 147, w srode pojechalam jeszcze raz do kliniki,na usg juz nic nie bylo widac oprocz endometrium na 3 cm i macicy pelnej krwi. Skierowanie do szpitala i wczoraj zabieg. 6 tydz +3 dzien. 30dpt.
Jasne ze jest mi smutno,panikowac nie ma co ,zawsze moze cos sie stac i trzeba miec to gdzies z tylu glowy zachowane.Na razie musze co najmniej 3 cykle odczekac a potem zobaczymy co dalej.
A masz ochote opisac swoja historie walki? Ile to juz trwa?
Przepraszam ze zapytam dajesz rade psychicznie bez opieki psychologa?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To sa jakies bzdury. W ciazy krew gestnieje i to moze powodowac problemy z jej utrzymaniem.heparyna mize tylko pomoc, a nie w druga strone
Misis,
w ciazy krew gestnieje przez estradiol,ale zauwaz ze u dziewczyn ktore naturalnie zachodza w ciaze ,polowa wogole nie wie co to jest heparyna .To jedno. Jesli ci to immunolog zaleci bo masz zaburzenia to sie zgadzam,Trzeba brac .branie jej na wszelki wypadek jak kwas foliowy graniczy juz troche z glupota.Sa dziewczyny ktore maja krew jak wode ,glupie przeciecie palca konczy sie szpitalem bo to nie jest do zahamowania.To nie witaminka. Ja bralam clexane ,jak teraz zaczelam krwawic to sie ze mnie wiadrami lalo,jak myslisz dlaczego???? I tak dobre 2 dni.

no rosnie powoli ale rosnie no klimat w domu juz jest choinka stoi ozdoby z przed roku lamki itd ale humory nie bardzo.. jedynie kotek bryka jak zawsze.. nie spokojnie nie głodujemy .. wiem ze dami musi jesc o stałych porach i lekkostrawne stad dbam o to.. no byliśmy w weekend przejsc sie po sklepach troche ...niestety po 2 godzinach dami ledwo dawal rade z bólu,az biednemu musiałam kroplówke zrobic :( ...
1513357762-c4fe7279191f1992-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowna para z Was:)

Dawaj tutaj. Ja tez dzis przypomnialam swoja. Ja Twojej calej nie znam i chetnie przeczytam[emoji5]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
kurcze nie bardzo wiem od czego zaczac .. wiec mieszkamy w NRW miedzy Dusseldorfem a Aachen .. nasza historia wiec staramy sie z mezem od prawie 2 lat o bobasa niestety bezskutecznie wina jest po mojej stronie po 2 latach dowiedziałam sie ze cierpie na PCOS i podwyzszona prolaktyna do tego cykle bezowulacyjne :( po roku udalismy sie do kliniki w Aachen a tam usłyszelismy ze naturalnie nie da rady .. do tego w tym samym czasie usłyszelismy wyrok na meza rak .. byl to czerwiec bodajze .. pazdziernik operacja , cieszylismy sie ze bedzie dobrze niestety styczen nawrot przerzuty .. przed naswietlaniem szybko zamrozilismy meza bojowniki ..marzec naswietlanue nie bardzo pomoglo potem chemua druga chemia no i odmowa kasy chorych o dalsze leczenie w miedzy czasie 1 transfer u mnie nie udany :( zasmuceni histeroskopia nic nie wyszło 2 transfer nie udany ... załamałam sie psychocznie i dalismy sobie narazie spokój z bovasem a maz.. przerzuty pluca watroba wezły chłonne i bodajze kosci.. :( .. . nie pisałam wszystkiego zeby 3 stron nie zajeło

Misis,
w ciazy krew gestnieje przez estradiol,ale zauwaz ze u dziewczyn ktore naturalnie zachodza w ciaze ,polowa wogole nie wie co to jest heparyna .To jedno. Jesli ci to immunolog zaleci bo masz zaburzenia to sie zgadzam,Trzeba brac .branie jej na wszelki wypadek jak kwas foliowy graniczy juz troche z glupota.Sa dziewczyny ktore maja krew jak wode ,glupie przeciecie palca konczy sie szpitalem bo to nie jest do zahamowania.To nie witaminka. Ja bralam clexane ,jak teraz zaczelam krwawic to sie ze mnie wiadrami lalo,jak myslisz dlaczego???? I tak dobre 2 dni.
Zgadzam sie ze polowa dziewczyn nie wie co to heparyna. Moja szwagierka miala tak gesta krew ze przez to dostala udar w 8 m-cu ciazy i pierwsze szybko cesarka a potem jej dawali leki zeby nie bylo skutkow udaru. Mysle ze gdyby miala heparyne to.by do tego nie doszlo. Tak jak mowie u mnie nie ma wskazan do heparyny ze ja musze brac ale bylam u 3 immunologow i kazdy mowil to samo

Dziewczyny dostalam znowu krwawienie. Siedzialam i nagle poczulam jak bym dostala okres. Poszlam do lazienki. A tam krew najpierw zywa a pozniej zaczela sie robic coraz ciemniejsza.

O kurcze zatkalo mnie, dlaczego los tak okrutnie musi doswiadczac Mlodych ludzi, czym sa winni podobno "dostajemy tyle ile jestesmy w stanie udzwignac" wiec Ty i Twoj maz musicie byc bardzo silnymi ludzmi. Wiesz ze bedzie dobrze, musisz Tylko bardzo silna! Przedewszystkim teraz Ty jako oparcie dla meza, a kiedys dzieciatko bedzie ukoronowaniem waszej nie zawsze latwej drogi!
Sciskam mocno i powiedz mi jeszcze Kochana dlaczego kasa chorych odmowila dofinansowania?
to co napisali w odmowie nie rozumiał ani prawnik ani lekarze ani my .. ze niby firma sie wycofała ktory ten lek przysyla z usa po telefonie do firmy zaprzeczenie .. okazało sie ze niby od wrzesnia wszedl przepis ze kasa chorych nie musi płacic za ten lek.. i ba koncu napisali ze maz i tak umrze bo to choroba nieuleczalna .. wkurzylismy sie mega.. dziewczyny pomogły w zbieraniu pieniedzy itd .. a my poszlismy do prawnika i znajkmi zadzwonili do gazety i tv .. gazeta sie odezwała narobila larmo i kasa chorych płaci na 3 miesiace za terapie .. napisałam w mały skrucie ..

reklama
Do góry