reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny z Gyncentrum. Jako ze w czwartek mam punkcje powiedzcie mi kiedy sie decyduje o takich sprawach jak AH, embryoglue a przede wszystkim czy ma byc IVF czy ICSI?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Sposób zapłodnienia to przed punkcją, natomiast emryoglue i ah w dniu transferu.

reklama
Dziewczyny z Gyncentrum. Jako ze w czwartek mam punkcje powiedzcie mi kiedy sie decyduje o takich sprawach jak AH, embryoglue a przede wszystkim czy ma byc IVF czy ICSI?

Ja bym nawet się nie zastanawiała od razu icsi bym brała. Nie wiem jak w tej klinice u mnie zdecydowaliśmy na 2 wizycie przygotowującej do procedury. A o reszcie na ostaniej wizycie kontrolnej podczas stymulacji.

Ja po wizycie (zapomnialam sie wpisac w kalendarz). Estradiol dalej niski bo ok 700. W lewym jajniku 7-8 pecherzykow dobrego rozmiaru. W prawym tez kilka pecherzykow ale za malych. Cytuje lekarza "ja nie wiem czemu w prawym nie rosna".
Punkcja w czwartek. Mam trochę zwiekszony menopur zeby moze te z prawego cos podrosly.

@marg88 ja wierze ze wszystko bedzie dobrze!

trzymam kciuki, żeby ruszyły :*

O embrioglue i AH poinformuj embriologow jak beda dzwonic w sprawie transferu. Co do metody zaplodnienia to IVF juz chyba to przeszlosc i tylko robia ICSI ale możesz sie upewnic w dr G. Ja jestem w programie i tam jest ICSI a dodatkowo mozesz wziąć sobie MSOME ze plemniki wybierane sa w bardzo duzym powiekszeniu i to jest dodatkowo platne. Podłoży do hodowli zarodkow nie bierz typu gmbriogen bo oni maja swoje bardzo dobre podłoża

Cholerka znowu mnie boli.
W ile dni po transferze przychodziły u Was te bóle okresowe?
Kochana Ty jesteś teraz na etapie początku implantacji - ja bym łyknęła to relanium żeby uspokoić macicę, tak, żeby zarodek mógł się spokojnie zadomowić gdzie trzeba. Póki jeszcze nie ma łożyska, to Maleństwu to nie zaszkodzi. :*

reklama
Do góry