reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oooo no widzisz !! A zapladniałaś już jakieś zamrożone ??

Ja chciałam być dawca ale po punkcji przyszła embriolog i mówi ze oni się boja je wziąć bo mam za dużo obciążeń chorobowych. Wybrali 6 najlepszych a 14 jeszcze zostało . Było mi szkoda je utylizować ale za 14 chcieli 3300 zł . Z partnerem po porażkach postanowiliśmy zamrozić te 9 najlepszych za ta kwota 2200 choć embriolog odrazu zaznaczyła ze po rozmrożeniu tylko 20% nadaje się do zapłodnienia . Mamy jeszcze dwie blastki zamrożone . Po porodzie myśle ze za dwa lata wrócę po nie i wezmę dwa naraz a jak nie wyjdzie to rozmrożę jajeczka i zobaczymy czy coś wyjdzie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoasia masz juz jakies wiesci? Bo my tu wszystkie w napieciu czekamy. No chyba, ze cos przeoczylam..
no dokładnie!
@dżoasia o książce o którą pytasz nie słyszałam, a polecasz?
Ja też spisuję tytuły które polecacie -zarezerwowałam w biblio Millenium ( 2 pierwsze czesci ) i będą za tydzien do odbioru. Wgl babeczka w ksiegarni mi mówiła ze ta seria schodzi jak ciepłe bułeczki..

To tym bardziej nie ma co pchać kasy w IUI, każdy grosz się liczy... Ja to co mialam odłożone na nadpłatę kredytu właśnie już przepuściłam a ostatnio już hajsik na zmiane auta ruszyłam... Zaraz zostane z gołym tyłkiem, dopłaty do kredytu od państwa mi się skończą, na nadpłatę nie bedę miała, jeździć bede chyba na rowerze a dziecka dalej mieć nie bede... kurde... :(
Dżoasia dziś się dowiaduję co u Ciebie.Tak mi przykro.Skąd Ty czerpiesz siłę na żarty jeszcze?Jestem pełna podziwu dla Twojej siły i optymizmu i wiary,że lepsze jeszcze nastąpi.

Ja chciałam być dawca ale po punkcji przyszła embriolog i mówi ze oni się boja je wziąć bo mam za dużo obciążeń chorobowych. Wybrali 6 najlepszych a 14 jeszcze zostało . Było mi szkoda je utylizować ale za 14 chcieli 3300 zł . Z partnerem po porażkach postanowiliśmy zamrozić te 9 najlepszych za ta kwota 2200 choć embriolog odrazu zaznaczyła ze po rozmrożeniu tylko 20% nadaje się do zapłodnienia . Mamy jeszcze dwie blastki zamrożone . Po porodzie myśle ze za dwa lata wrócę po nie i wezmę dwa naraz a jak nie wyjdzie to rozmrożę jajeczka i zobaczymy czy coś wyjdzie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
20% tylko ?? Ale to przez te obciążenia chorobowe czy jak ?
U mnie mówili w klinice że 90 % będzie ok .. Mam taka nadzieję !!

Dziewuszki czy któraś słyszała lub była u Dr. Rafała Zduna? Przyjmuje w Wawie i w Zielonce.
Słyszałam,znajomej pomógł jednak u nich nie bylo chyba wiekszych problemow czy zaleceń do in vitro. W sensie troche ją poprawil hormonalnie,ustawil jej cykl i mówił koedy sie kochac... mialam sie wybrac do niego,ale po wynikach m doszlam do wniosku ze to bez sensu

reklama
no dokładnie!
@dżoasia o książce o którą pytasz nie słyszałam, a polecasz?
Ja też spisuję tytuły które polecacie -zarezerwowałam w biblio Millenium ( 2 pierwsze czesci ) i będą za tydzien do odbioru. Wgl babeczka w ksiegarni mi mówiła ze ta seria schodzi jak ciepłe bułeczki..
nie czytałam, ale niektóre tu polecały "nadzieja na nowe życie" - poradnik podczas starań a "cisza pod sercem" to cos o poronieniach...

Do góry