reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja jak tylko mnie przyprowadzili po punkcji na łóżko to zaczęłam płakać, że tylko 4 komórki pobrali bo wydawało mi się to kiepskim wynikiem. I tak mi było źle. Dr anestezjolog przyszedł (bardzo fajny facet ) i powiedział, że on by się tym teraz nie martwil bo do ciąży potrzebny jest jeden. Ale ja myślałam, że to takie glupie gadanie ;) jak wyszłam do męża, też się poplakalam no bo tylko 4, co to za wynik itp. No i mieli rację, potrzebny jest jeden a dobry :biggrin2: więc czasami dobrze posłuchać mezczyzn- oni często mają rację ;):)

Do mnie podeszła Pani która podawała mi kroplówke i mowi pobrane 22 komórki, potem anestezjolog pytał czy wszystko ok? Pobraliśmy 23 komórki, dziewczyna na sali mówi że jej pobrali 6. WIEC MI BYLO TAK GLUPIO ŻE SZOOK. POMYSLALAM ZE DOPIERO JESTEM INNA

reklama
Do mnie podeszła Pani która podawała mi kroplówke i mowi pobrane 22 komórki, potem anestezjolog pytał czy wszystko ok? Pobraliśmy 23 komórki, dziewczyna na sali mówi że jej pobrali 6. WIEC MI BYLO TAK GLUPIO ŻE SZOOK. POMYSLALAM ZE DOPIERO JESTEM INNA
Ja przy pierwszej punkcji, gdzie miałam pobrane 5 komorek lezalam obok dziewczyny, której pobrano 16:szok: i to był dla mnie szok- jak to ona 16 a ja tylko 5 ?? :-) :) Chociaż moja pani dr uważa, że najlepiej jest jak pobiora ok 10 bo wtedy nie będzie przestymulowania i można zrobić transfer ze świeżego zarodka :) Ale pewnie co lekarz to inna teoria ;) Wynik imponujacy- gratuluję! :)

Ja przy pierwszej punkcji, gdzie miałam pobrane 5 komorek lezalam obok dziewczyny, której pobrano 16:szok: i to był dla mnie szok- jak to ona 16 a ja tylko 5 ?? :-) :) Chociaż moja pani dr uważa, że najlepiej jest jak pobiora ok 10 bo wtedy nie będzie przestymulowania i można zrobić transfer ze świeżego zarodka :) Ale pewnie co lekarz to inna teoria ;) Wynik imponujacy- gratuluję! :)

Tak też mówili że do 10-14. No ale to nie moja wina, ja nie ciałam tylu:) efektem jest przełożenie transferu. Oby szybko ten czas zleciał

Tak piszecie dziewczyny o tym dr Lewandowskim, że musiałam wejść na stronę kliniki i go zobaczyć :laugh2: z wyglądu wygląda w porządku :laugh2::laugh2: Ale ja go nigdy w Novum nie widziałam. A tego dr Zamore to widziałam prawie zawsze, nawet mąż to zauważył co on nie rozgląda się dookoła :laugh2:

hej
Lewandowski przyjmuje na gorze. I z tego co wiem, trzeba przejsc najpierw weryfikacje by się do niego dostac. On leczy tylko najtrudniejsze przypadki....
Dziewczyny naczytałam sie teraz ze w 3 dobie zarodek powinien się podzielić na maksymalnie osiem komórek......a mnie podano w 3 dobie 14 komórkowy.
Czyli cos nie tak :(((

dokladnie to samo.zgaga i problemy z zalatwianiem sie to norma.na poczatku ciazy byla wysypka po truskawkach.teraz doszly skurcze łydek i mam problem z prawa dlonie tzw. syndrom ciesni nadgarstka.nic przyjemnego ale da sie przezyc.puchna tez mi czasem stopy(jak jest bardzo cieplo)
ja wiedzialam,ze u mnie lekko nie bedzie:tak::-D:-D

No dwa boble to wiecej masz ;))), moja kumpele miala tez zdlonia
Pociesze cie Po porodzie wszystko mija I na drugi dzien brakuje brzuszka[emoji13];)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ile musisz czekać na transfer? Jeden cykl? Czy trudno określić? Ja przy obu stymulacjach nie miałam przestymulowania więc nie wiem. :)
Dla mnie to wychodzi jako dwa... dlatego że kazała Pani doktor przyjechać w 20dc.(a planowana miesiaczke powinnam miec 15.08)na usg czy już wszystko z jajnikami ok, no wiec bd to przed następną miesiaczka....a transfer robią po @.... mam nadzieję że dobrze to zrozumialam:)

reklama
Do góry