reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny wrocilam i po moim usg czeka mnie jutro amniopunkcja:(dwa czynniki zadecydowaly o tej decyzji...malutka jest troszke mniejsza niz powinna byc i serduszko bije 180:(jestem przerazona...caly czas placze...
Trzymamy kciuki za badanie i prawidłowe wyniki !!!Napewno będzie wszystko dobrze [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przepraszam, że dopytuję ale nie znam się na tym ;/ Masz na myśli jakąś wadę serca czy jeszcze coś innego? :(
jakas trisomia albo wada serduszka tfutfu...powiem wam ze to straszne 3 tygodnie temu wszystko bylo ok...poszlam dzis na to usg dodatkowo bo polowkowe mam dopiero w 21 tygodniu za miesiac...nie moge uwierzyc ze cos jest nie tak...dziewczyny w ciazy pytanie do was czy na zadnym usg nie bylo roznicy w rozmiarach dzidzi?

Dziewczyny dawno mnie tu nie było.
w międzyczasie przeszłam drugie ivf - również nieudane :( ale co gorsze lekarka mi powiedziała że zaraz po zapłodnieniu wszystkie zapłodnione zarodki wytworzyły jakieś dziwne mutacje ( ona nie użyła tego słowa ) ale coś dziwnego czego jeszcze sama nie widziała, embriolodzy tez :(
kazała zrobić kariotypy bo wg niej mogą to być powazne wady genetyczne u nas obojga :( wiec czekam na wyniki póki co... wczesniej zaszlam w ciaze naturalnie ale w 7 tyg poroniłam -serduszko przestało bić czyli wada jakas była.. I mam pytanie bo zaczelam rozważać jakiesą opcje gdy diagnoza się potwierdzi..Czy któraś z Was adoptowała zarodek? Albo komórkę jajową?
Dajcie proszę znak

jakas trisomia albo wada serduszka tfutfu...powiem wam ze to straszne 3 tygodnie temu wszystko bylo ok...poszlam dzis na to usg dodatkowo bo polowkowe mam dopiero w 21 tygodniu za miesiac...nie moge uwierzyc ze cos jest nie tak...dziewczyny w ciazy pytanie do was czy na zadnym usg nie bylo roznicy w rozmiarach dzidzi?
Pomodlę się za Twoje dzieciątko, musisz wierzyć, że jest zdrowe :) Trzymam kciuki :*

strasznie to wszystko trudne...nie mam juz sily...
Dokladnie , jak Ewunka pisze, za szybko na amnio po konsutlacji z jednym.lakerzem. Ja bym poszła do innego. Najlepsi specjaliści nie karza2 Ci czekac. A amnio możesz zrobić za kilka dni. Ania, napisalam.priv.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Raczej tak, szkoda kolejnych zarodeczków, warto wydać te kilka stówek, jeżeli coś wyjdzie to zawsze można to jakoś przeleczyć albo dołączyć dodatkowe leki. Jakie leki teraz brałaś? Mi w dniu transferu kazali tylko wziąć nospe, a od punkcji progynowa, duphaston i lutinus - dopochwowo. Zastanawiam się czy np tego progesteronu nie było za mało bo niektore dziewczyny mają tu końskie dawki a ja miałam stosunkowo małe... Poziomu progesteronu nie badałam bo nie miałam w zaleceniach ale ponoć dupek i lutinus i tak w krwi nie wychodzą
estrofen,duphaston i luteine dopochwowo wszystko 3xdziennie po 1 tabl
jedynym zaleceniem lekarza bylo zrobienie bety w piatek:(
poprzednim razem pralam prolutex 1x dziennie zastrzyk,progynowa 3xdziennie po 2 tabl i luteina 3xdziennie po 2 tabl

Witam Was dziewczynki [emoji3] życzę wszystkim słonecznego i pogodnego dnia z super pozytywnymi informacjami.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aniu co lekarz, jego bardziej lub mniej wprawne oko, sprzęt to inne wyniki mogą uzyskać. Wiem ze strasznie się martwisz ale dobrze się stało ze doktor chce poszerzyć diagnostykę. Ma całe szczęście rzadko potwierdzają się ich przypuszczenia. O najgorszym nie myśl teraz, myślami jestem z Tobą.

[emoji127] 28.10.2017

Do góry