reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nic nie biore. Mam tylko nie jesc mąki i cukru.. no i inne węgle raczej ograniczac..
szkoda,bo to wielu dziewczynom pomoglo w uregulowaniu cyklu,hormonow,krwawien.Kliniki in vitro zapisuja to tez pacjentkom,takze najwyrazniej pomaga.

"Po zdiagnozowaniu PCOS, lekarz ginekolog może przepisać niską dawkę leku stymulującego jajniki (cytrynian klomifenu/clomid/clostibegyl), a także leki regulujące poziom glukozy we krwi, takie, jak metformina (Glucophage®, Gluformin®, Metforatio®, Metformax®, Metformin®, Siofor). Lekarz powinien też monitorować poziom estrogenu w trakcie trwania cyklu, aby zorientować się, jak organizm reaguje na leczenie. "

Dziewczynki moje egoistycznie gdyż nie mam ostatnio na nic czasu ale musze się Was poradzić. ...14dpt beta 44....za 2 tyg mam mieć usg. Jestem za granicą i tu tak to wygląda. Powiedzcie mi czy to w miarę? Pani mówiła ze nie jest za dobrze ale ze wyniki wskazują ciążę i ze mam nadal przyjmować zastrzyki i masę tabletek. Dodatkowo zaczynam mieć mdłości ale rozumiem ze może to być psychiczne wkrecenie ze naprawdę się coś ma. Brzuch boli codziennie a dziś nawet bardzo....piersi nic a nic zero tkliwosci normalnie nic zero.....pozdrawiam Was. Jej czytam raz na czas i ostatnio było parę niepowodzeń. Ciężko jest wiem ale wkoncu nam zaświeci słońce. Ja nie wiem co o mnie myśleć ale jakoś się nie nastawiam. Tyle Was mocno trzymam mocno kciuki. Dopiero w czwartek mam możliwość zrobienia drugiej bety

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

To jeszcze wszystko przed Tobą! Ale bądź dobrej myśli :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem, tak mi się wydaje:-) Grochowski przed pierwszą próbą bardzo mnie chwalił że jestem taka spokojna i że się o mnie nie martwi, że widzi że dobrze do wszystkiego podchodzę i że mam wszystko poukładane w głowie i tak się czułam jednak organizm musi swoje odreagować i po każdym z dwóch niepowodzeń byłam skręcona jak paragraf-raz myślałam że to klimatyzacja, za drugim razem że mnie przewiało-a tak naprawdę to były chyba nerwobóle, nie mogłam się ruszać w ogóle przez dwa dni...

Dziewczyny czy któraś brała Prolutex w zastrzykach? Dzisiaj jest mój 3 dzień zastrzyków i strasznie bolesne i tkliwe zrobiło mi się to miejsce po dzisiejszym. Do tego stopnia ze spodnie mnie nawet luźne uwieraja... Mialyscie coś podobnego?
Ja brałam, też miałam już ten brzuch skuty i też mnie wszystkie ciuchy drażniły, ale poznałam dziewczynę która była bardzo szczupła (tak naprawdę zero tłuszczyku na brzuchu) i ona to miała tragedię z zastrzykami, ja wiem że to pikuś przy tym co wszystkie przechodzimy ale dziewczyna naprawdę miała problem...

Starałam się kilka lat to nie jest tak ze niechciane bo właśnie wymodlone a boje się bo ryzyko powikłań jest duże ... chce żeby były zdrowe ! O to mi chodzi ... chce urodzić zdrowe dziecko w terminie z odpowiednia masa ciała , nie chce drzeć o ich predwszesny poród itd
A kto Ci da takie gwarancje w ciąży ?
Ja jestem akurat fanem bliźniaków są dziewczyny co ciąży bliźniaczej się boją .Ale wydaje mi się że biorąc 2 zarodki zdawałas sobie sprawę że może być z tego 2 dzieci .....
Strasznie dziwne podejście jesteś 1 na forum która zdziwiona że z 2 zarodków może być 2 dzieci ( to raczej trzeba przemyśleć przed) a po samej becie nic nie wywrozysz mam większą i 1 serce .

U nas niepłodność wtórna.
Niepłodność idiopatyczna.
Z 3ivf mamy 7,5 miesięczne bliźniaki i 1mrozaka.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeju Tolka jak to szybko minelo blizniaki juz takie duze :) super sama radosc choc pamietam ze nie bylo latwo na poczatku :) buziaki dla Was :*

szkoda,bo to wielu dziewczynom pomoglo w uregulowaniu cyklu,hormonow,krwawien.Kliniki in vitro zapisuja to tez pacjentkom,takze najwyrazniej pomaga.

"Po zdiagnozowaniu PCOS, lekarz ginekolog może przepisać niską dawkę leku stymulującego jajniki (cytrynian klomifenu/clomid/clostibegyl), a także leki regulujące poziom glukozy we krwi, takie, jak metformina (Glucophage®, Gluformin®, Metforatio®, Metformax®, Metformin®, Siofor). Lekarz powinien też monitorować poziom estrogenu w trakcie trwania cyklu, aby zorientować się, jak organizm reaguje na leczenie. "
Jesli ginekolog nie przepisze to idz do rodzinnego jesli masz insulinooponosc napewno da recepte :)

reklama
Dziewczyny czy któraś brała Prolutex w zastrzykach? Dzisiaj jest mój 3 dzień zastrzyków i strasznie bolesne i tkliwe zrobiło mi się to miejsce po dzisiejszym. Do tego stopnia ze spodnie mnie nawet luźne uwieraja... Mialyscie coś podobnego?

Wzięłam już prawie 30 i nic mnie nie boli 1 gulka mi się zrobiła e po tygodniu znikła .

Do góry