Emeczko79. Skonsultuj to wszystko z innym lekarzem, jak nie lekarzami.
Masz dokumentacje po nieudanych invitro, pochodź po klinikach, zbierz informacje od lekarzy. Zobaczysz co zaproponują.
Moze problem jest właśnie w zle dobranej stymulacji?
Czy 79 to Twój rok urodzenia?
Wiem ze PDG PGS jest drogim badaniem ale moze warto przemyśleć przebadanie zarodków?
Sama nie wiem.
Robiłaś kariotypy?
Badania macie dobre?
Ja tez uzyskałam bardzo mała ilość zarodków. Do 3 doby dotrwało 2 a w 5 miałam 1- Morule- która ciąży nie dała
Poszłam do innych klinik, do konkurencji, w jednej nie usłyszałam nic specjalnego a w drugiej usłyszałam zdanie "zle dobrana stymulacja, powinna pani iść długim protokołem przy takich wynikach, u jakiego lekarza pani była? Aaaa, wszystko jasne. Doktor ... wiedziałby jaka stymulacje u Pani zastosować"
Próbuj
Wałcz
Nie poddawaj sie
Duzo to nas kosztuje, sił, pieniędzy ale kiedys zabije [emoji173]️ pod Naszym [emoji173]️[emoji1317]
Ja mam bardzo niskie Amh ostatnio było 0,4 i na podglądzie tylko 4 maksymalnie 5 antralnych. Przy ostatniej stymulacji były 4 antralne, dwa dni przed punkcją widziała tylko dwa ,które według niej miały się nadawać do zapłodnienia.Podczas punkcji jakimś cudem pobrali 5 i 3 były dojrzałe i się zaplodniły, ostatecznie był 1 zarodek ale najlepszej klasy. Uważam, że przy moim amh ten jeden dobry zarodek to naprawdę super wynik. Mam 38 lat i wiem, że może warto byłoby zrobić badania genetyczne zarodkom, ale bałabym się, że nie dotrwają na szkiełku do stadium blastocysty. Przed kolejnym podejściem na pewno zrobię dodatkowe badania, bo nie chcę zmarnować moich ostatnich jajek. Wszystkie standardowe badania mamy idealne. Mąż ma nasienie bardzo dobrej jakości. Jakie badania poza kariotypami możemy jeszcze zrobić?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom