reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja dzis po usg i bija dwa serduszka!! To cudnie, bo odchodzilam od zmyslow. Bylam tydzien temu, to byl 5t6d i bylo za wczesnie. Bylo widac pecherzyki, ale nic wiecej. Poczytalam w necie, ze duzo dziewczyn w tym dniu juz ma serduszka, albo chociaz zarodki. Sama mialam w takim czasie serduszko w poprzedniej ciazy. A tu nic. No i stres byl maksymalny. Jak mi dr powiedziala, ze 100% sukces, to az nie zrozumialam o co chodzi :D
Takze polecam serduszkowa wizyte po 6t6d ;)
Gratulacje!!!

reklama
Ja dzis po usg i bija dwa serduszka!! To cudnie, bo odchodzilam od zmyslow. Bylam tydzien temu, to byl 5t6d i bylo za wczesnie. Bylo widac pecherzyki, ale nic wiecej. Poczytalam w necie, ze duzo dziewczyn w tym dniu juz ma serduszka, albo chociaz zarodki. Sama mialam w takim czasie serduszko w poprzedniej ciazy. A tu nic. No i stres byl maksymalny. Jak mi dr powiedziala, ze 100% sukces, to az nie zrozumialam o co chodzi :D
Takze polecam serduszkowa wizyte po 6t6d ;)
Wspaniele. Gratulacje.

Dziewczyny można oszaleć, byłam na spacerze z dużym psiorem i nagle coś mokrego poczułam, biegłam do domu jak szalona, a tu ta woda z luteiną, mam nadzieję że jutro test pokaże chociaż cień cienia i da mi więcej wiary; (

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Beda II piekne krechy zobaczysz [emoji4] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co, ja kiedys czytalam o kefirze, ze to malo pomocne. Duzo na ten temat wtedy szukalam. Zeby byl pomocny musialby miec okreslone kultury bakterii i to nazwe nie jakies lactobactillus cos tam, tylko jeszcze 3ci czlon, np LT , czy jakos tak. Bo kazda z tych kultur kompletnie inaczej sie zachowuje. W dodatku musialby ich miec o wiele wiecej niz kefiry maja, no i ze generalnie to nie pomaga. Jesli chodzi o flore bakteryjna to wtedy wyczytalam, ze najlepiej albo doustny Lacibios Femina, albo dopochwowy Lactovaginal. Tylko nie wiem czy mozna je w ciazy. Ale one maja szanse pomoc.
A luteina czesto podraznia, mnie tez podrazniala. Odkad biore utrogestan jest super.
Piszesz o infekcji, a mi chodzi o to, że nie mogę się załatwić. Dzisiaj zaryzykowalam włożyłem czapek glicerynowy tylko sama główkę resztę wywaliłam bo byłam się całego coś pomogło ale nie do końca

Ale to jakis zabobon? Bo jakie mialoby byc naukowe wytlumaczenie?

Zapytałam co sądzi położna tak luźno przed transferem, czego nie powinno się przed transferem, to mówi że to nie jest reguła bo przychodzą dziewczyny wymalowane wypachnione od stóp do głów i się udaję, ale że powinno się podejść do tego jak najbardziej naturalnie i wspomniała o nie goleniu nóg np...

reklama
Piszesz o infekcji, a mi chodzi o to, że nie mogę się załatwić. Dzisiaj zaryzykowalam włożyłem czapek glicerynowy tylko sama główkę resztę wywaliłam bo byłam się całego coś pomogło ale nie do końca
Roksii, kup probiotyk (dicolfor, loggic,trilac itp). Mają korzystny wpyw na układ pokarmowy;)
Stosuj codziennie po kapsułce, po kilku dniach powinnaś zauważyć zmianę;)

Do góry