reklama
M@gda
Moderatorka
Hej,
19 marca miałam transfer i zwolnienie od ginekologa na 2tyg, W pracy krzywo patrzą i straszą wypowiedzeniem. Nie wiem co robić w pn muszę wrócić nie mam podstaw do zwolnienia.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Mój mąż w kadrach pracuje i mówi, że nie ma podstaw do zwolnienia Cię za L4. Jeśli masz umowę na czas nieokreslony to nic się nie martw, jeśli masz na określony to mogliby Ci jej co najwyżej nie przedłużyć.
Sol
Fanka BB :)
Pewnie, że jechac. Potem będziesz miała co dzidziusiowi opowiadać. Ze ledwo był w brzuszku u mamy a już był na wycieczce w Krakowie.Dziewczyny chciałabym zasięgnąć Waszej opinii znajomi jutro proponują nam wycieczkę do Krakowa autem normalnie tam pewnie trochę połazić, zjeść jakiś obiadek i do domku, pewnie nic wyczynowego tak dla zabicia czasu, jutro to będzie mój 5dpt jak mysliscie zaszkodzi mi taką podróż? Ode mnie z domu do Krakowa mam jakieś 130km co powiecie można czy nie bardzo?
Słuchaj swojego organizmu. On Ci na pewno dobrze podpowie.
Ostatnia edycja:
inga po
Mam pytanie o Tractocile zastanawiam sie czy sprobowac z nim transfer podobno podnosi skutecznosc transferów, ktoś stosował ten lek? powoduje zmniejszenie częstotliwości skurczów i napięcia mięśni macic dodam ze nie mialam badań pod tym katem ale dr twierdzi ze przy moich schorzeniach tj miesniaki sklonnosc do polipow bylo by to wskazane ale nie namawia
M@gda
Moderatorka
A co jeśli zajdę w ciążę na okresie wypowiedzenia?
Jeśli masz umowę o pracę na czas nieokreślony będziesz miała automatycznie przedłużoną umowę do dnia porodu. Z dniem porodu twoja umowa się rozwiązuje.
Julita1234
Ja miałam podobną sytuację tyle że po stymulacji wzielam urlop. 1 kwietnia konczyla mi sie umowa ale podpisalam jeszcze przed urlopem na czas nieokreslony. Teraz jestem w ciazy ale nikomu jeszcze nic nie mowilam czekam do 14 pare dni popracuje.A co jeśli zajdę w ciążę na okresie wypowiedzenia?
M@gda
Moderatorka
Ale szefostwa się wkurza za zwolnienie i po co jej pracownik w ciąży
Ale jeśli masz umowę na czas nieokreślony nie może ci od tak wręczyć wypowiedzenia, zresztą na określony tak samo. Ciąża nie może być powodem do zwolnienia.
reklama
Ilona 88
Olśniło mnie ,dałam radęHmm, zacytuję mój ulubiony tekst informatyków u mnie w pracy : dziwne, u mnie działa i z kompa i z telefonu. Trzeba chwilę poczekać aż się wszytsko załaduje, ale działa.
Podaj mi proszę swoje terminy, wpiszę je. A ty, proszę, spróbuj jeszcze raz albo dwa.
Czy ktoś jeszcze ma problemy?
Podziel się: