My robiliśmy badania genetyczne i bylo ok u mnie jest bardzo niska rezerwa a u meza bardzo słabe nasienie. Tez mnie to teraz zastanawia bo jak zaczęłam czytać to forum że dużo z was ma transfer 3 dniowych zarodkow to czemu u nas mamy czekac na PGD.Jedynym powodem jest 35 lat......
Moim skromnym zdaniem to jakaś straszna pomyłka trzymać 2 komórki do 5 doby by zrobić im biopsjie z powodu 35 lat......
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
U życiu bym nie robiła pgd przy niskiej rezerwie i słabym nasileniu .W życiu .My robiliśmy badania genetyczne i bylo ok u mnie jest bardzo niska rezerwa a u meza bardzo słabe nasienie. Tez mnie to teraz zastanawia bo jak zaczęłam czytać to forum że dużo z was ma transfer 3 dniowych zarodkow to czemu u nas mamy czekac na PGD.
Brała bym zarodki w 2 dobie . Tak jak zrobiłam wtedy gdy miałam 1 komórkę 1 zarodek w 2 dobie był już w brzuchu.
Gdzie się leczysz?
W Gdyni w invicta u J. Szczyptanskiej. Zalamka.U życiu bym nie robiła pgd przy niskiej rezerwie i słabym nasileniu .W życiu .
Brała bym zarodki w 2 dobie . Tak jak zrobiłam wtedy gdy miałam 1 komórkę 1 zarodek w 2 dobie był już w brzuchu.
Gdzie się leczysz?
My nawet nie mielismy wyboru czy chcemy ten program czy nie twardo bylo powiedziane ze zbadac i tyle. To moje pierwsze ivf wiec człowiek wierzył w to co robi lekarz.U życiu bym nie robiła pgd przy niskiej rezerwie i słabym nasileniu .W życiu .
Gdzie się leczysz?
Julita1234
Ach dzięki. Ja w nocy się tak spocilam od tej temp. Wczoraj to myślałam że umrę a dziś jest super. A jak Ty się czujesz?Wydaje mi sie ze 7 lub 8dpt
Agamisi
Aktywna w BB
evulek111 właśnie dziwiłam się, że musisz tyle czekać...nie znam się ta tym w ogóle, ale ja przeca jestem w podobnym wieku (36) też niska rezerwa i jak zarodki się rozwiną to w przyszłym tyg mam transfer.
Dziewczyny mam pytanie:
Czy Prolutex wstrzykiwałyście/wstrzykujecie sobie tylko w brzuch? Bo na ulotce jest info, że domięśniowo i podskórnie. Trochę bolesne te zastrzyki i na brzuchu zaraz nie będzie gdzie robić...myślałam żeby robić w poślady?
Dziewczyny mam pytanie:
Czy Prolutex wstrzykiwałyście/wstrzykujecie sobie tylko w brzuch? Bo na ulotce jest info, że domięśniowo i podskórnie. Trochę bolesne te zastrzyki i na brzuchu zaraz nie będzie gdzie robić...myślałam żeby robić w poślady?
Ewunka
Ja w brzuch i tylko brzuch i dostałam zalecenia że najlepiej pod pepkiem i wieczoremevulek111 właśnie dziwiłam się, że musisz tyle czekać...nie znam się ta tym w ogóle, ale ja przeca jestem w podobnym wieku (36) też niska rezerwa i jak zarodki się rozwiną to w przyszłym tyg mam transfer.
Dziewczyny mam pytanie:
katharina203
Mi kazali tylko w brzuch...evulek111 właśnie dziwiłam się, że musisz tyle czekać...nie znam się ta tym w ogóle, ale ja przeca jestem w podobnym wieku (36) też niska rezerwa i jak zarodki się rozwiną to w przyszłym tyg mam transfer.
Dziewczyny mam pytanie:
reklama
Emilianka6966
Cześć dziewczynki, jak miło się czyta wypowiedzi wczesnych mamusiek, ale fakt ciągłe myślenie i stres nas nie opuszcza i towarzyszy na każdym etapie... Ja 14 DC owulacji nie odczuwam, w środę wizyta przed crio, nie mogę się doczekać. Jak czytam o częstych bólach pleców to nie żałuję zabiegów, jakoś wykorzystałam ten czas, wczoraj 7 okien wymylam,zakwasy mam wszedzie Ten tydzień też zapowiada się pracowicie, także może zleci szybko
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: