reklama
Julita1234
Fanka BB :)
Dusia jak się czujesz przed jutrzejszym wspanialym dniem? Bo ja nie moge się doczekać
Dziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bubu19821
Z tego co się orientuję to duphaston powinno się brać do 12 tc potem funkcje przejmuje łożyskoDziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
kreatola
Dziewczyny proszę Was o opinie bo to moja pierwsza ciąża, bladze po forach a bardzo sobie cenię Wasze doświadczenie i wiedzę.
Otóż z duszą na ramieniu poszłam na usg prenatalne bo niestety właśnie skończyłam 36 lat. W wyniku ryzyko trisomii 21 podstawowe: 1: 218, skorygowane 1:719. W usg generalnie na chwilę obecnobecną ok poza lozyskiem na tylnej ścianie co wg lekarza nie jest prawidłowe ale nie skomentował tego dokładnie.
Czy Waszym zdaniem taki poziom ryzyka jest akceptowany czy stanowi zagrożenie? Z góry dzięki
Hej,
U mnie podobny wiek (w styczniu skończyłam 37 l.) i wyniki wyszły podobne. Nie robiłam dalszych badań i w czasie organ screening w 20 tc lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie i Twojego męża / partnera, ale te wyniki nie wskazują wysokiego ryzyka. U nas (w Austrii) zazwyczaj za wysokie ryzyko uznaje się wyniki poniżej 1:300.
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
cytrynkaxxxx84
Zaangażowana w BB
Dziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Mnie dr kazał odstawić leki luteinie i duphaston w 15 tc a estrofemchyba w 12 tc od początku miałam niskie poziomy progresteronu i dr dlatego kazał długo brać leki aż łożysko całkowicie przejmuje produkcję hormonow
NOVA-2016
Ja dziś jestem w 13.0 tc i wciąż biorę duphaston 3x1, luteine dopochw. 2x1, estrofem 1x1. Kilka dni temu odstawiłam prolutex. Wizytę mam za 3 tygodnie i przypuszczam że może wtedy będziemy odstawiać.Dziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Nie jestem ekspertem ale 9tc to wcześnie moim zdaniem. No chyba że miałaś transfer na cyklu naturalnym, wtedy leczenie jest nieco inne.
NOVA-2016
Hej,
U mnie podobny wiek (w styczniu skończyłam 37 l.) i wyniki wyszły podobne. Nie robiłam dalszych badań i w czasie organ screening w 20 tc lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie i Twojego męża / partnera, ale te wyniki nie wskazują wysokiego ryzyka. U nas (w Austrii) zazwyczaj za wysokie ryzyko uznaje się wyniki poniżej 1:300.
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarz co prawda stwierdził że poniżej 500 możnaby się zastanawiać nad dodatkowymi badaniami i nie widzi wskazań. Chciałam poznać Wasze zdanie. Zdecydowalam ze nie drąze tematu i mam nadzieje ze z dzidzia bedzie ok. Dziękuję Ci za info.
reklama
Ja dziś jestem w 13.0 tc i wciąż biorę duphaston 3x1, luteine dopochw. 2x1, estrofem 1x1. Kilka dni temu odstawiłam prolutex. Wizytę mam za 3 tygodnie i przypuszczam że może wtedy będziemy odstawiać.
Nie jestem ekspertem ale 9tc to wcześnie moim zdaniem. No chyba że miałaś transfer na cyklu naturalnym, wtedy leczenie jest nieco inne.
Wlasnie na sztucznym. Juz nawet zaglebilam sie w fachowa literature zagraniczna i niby roznic nie ma, ale chyba wole nadal brac, bo to malenstwu nie zaszkodzi, a nie wiadomo jak sie skonczy jak przestane brac
Podziel się: