reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam takie może dziwne pytanie ale Wy chyba mnie zrozumiecie.
Czy na moim miejscu byście dalej pracowały?
Pracuje fizycznie, przenoszę, podnosze , nieźle się namacham pot po tyłku cieknie. Pracuje 9 h dziennie + dojazd do pracy i powrót zajmuje 3 h autem. Jestem po 5 poronieniach, nie mam praktycznie szyjki macicy. To było moje drugie IVF. Dzisiaj usłyszałam , że nie ma powodu bym nie pracowała. Czy pracuje czy leżę i tak mogę poronić. Normalnie nie rozpieszczam się, i chora czy zdrowa idę do pracy. Tutaj jednak boję się. Czy myślicie że schizuje? To dzisiaj usłyszałam od położnej.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01
Zdecydowanie L4! :) dbajcie o siebie! :)

naklejki super!

reklama
Hej Dziewczyny!

Chocolateri nawet sie nie zastanawiaj tylko MARSZ na zwolnienie !!!

Wróciłam właśnie z kliniki , pani doktor była bardzo zdziwiona , ze sie nie udało , mówi ze tym razem mieliśmy 65% szansy ze sie uda , ze cykl był naprawdę idealny i Blastki cudne .

Po dwóch poronieniach i teraz tych dwóch nieudanych transferach wysłała mnie na badanie genetyczne w kierunku Trombofilli czyli chodzi o krzepliwość krwi . Mówi , ze możliwie , ze to z tym jest problem i jeśli faktycznie to sie okaże to celexane powinno nam pomoc rozwiązać problem .

Badanie mam juz jutro rano , na wynik czekać bede Ok 7 dni wiec powiedziała , ze jak wszystko dobrze pójdzie to cykl który przyjdzie będziemy znowu próbować .

Macie z tym może jakieś doświadczenie ? Czy któraś z Was miała taki problem i po lekach na krzepliwość w końcu sie udało ?

Całuje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pracy mi nie zależy, mogą mnie nawet wywalić [emoji16] ( to będzie zabawne bo od prawie 3 lat jestem pracownikiem roku) trzymałam się jej po przeprowadzce 75 km tylko ze względu na próby IVF.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Ja pracuje ale mam pracę biurową.
Na Twoim miejscu z marszu wzielabym zwolnienie!

Hej Dziewczyny!

Wróciłam właśnie z kliniki , pani doktor była bardzo zdziwiona , ze sie nie udało , mówi ze tym razem mieliśmy 65% szansy ze sie uda , ze cykl był naprawdę idealny i Blastki cudne .

Po dwóch poronieniach i teraz tych dwóch nieudanych transferach wysłała mnie na badanie genetyczne w kierunku Trombofilli czyli chodzi o krzepliwość krwi . Mówi , ze możliwie , ze to z tym jest problem i jeśli faktycznie to sie okaże to celexane powinno nam pomoc rozwiązać problem .

Badanie mam juz jutro rano , na wynik czekać bede Ok 7 dni wiec powiedziała , ze jak wszystko dobrze pójdzie to cykl który przyjdzie będziemy znowu próbować .

Macie z tym może jakieś doświadczenie ? Czy któraś z Was miała taki problem i po lekach na krzepliwość w końcu sie udało ?

Całuje

Ja mam mutacje, problem z krzepnieciem i... 2 udane ivf - zero lekow.
Clexane i 3 porazki...

Na moim przykladzie rozumowanie twojego lekarza sie nie sprawdza. Oby u ciebie clexane zalatwil sprawe :)

I
Tak właśnie zrobiłam. Póki co na kręgosłup. A dalej jak nie dostanę ciążowego to depresja mnie dopadnie. Trudno jest tu znaleźć lekarza , który pierwszych 3 miesięcy nie olewa [emoji17]

Bardzo dobrze robisz!

Ja mam mutacje, problem z krzepnieciem i... 2 udane ivf - zero lekow.
Clexane i 3 porazki...

Na moim przykladzie rozumowanie twojego lekarza sie nie sprawdza. Oby u ciebie clexane zalatwil sprawe :)

Zobaczymy , u mnie dwie ciąże sie udały na krótko ale sie udały wiec mam nadzieje , ze gdyby faktycznie to była ta mutacja to , ze uda mi sie coś wskórać

Hej Dziewczyny!

Całuje

Trzymam kochana kciuki , zeby problem sie rozwiązał i żebyś mogła cieszyć sie wysoka beta
✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

reklama
Do góry