reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ec42ff6e5dcbd2a477fa3315c709c1c4.jpg

Mi pozytywna beta ok 50 wyszła 6dpt blastki 4aa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No nic zostało mi dzielnie przeczekać do poniedziałku i zostawić sobie iskierkę nadziei , ze chociaż jedna z dwóch kropeczek będzie chciała ze mną zostać .
A za Was wszystkie trzymam mocno kciuki

reklama
Usg prenatalne i pappa musza być wykonywane w tym samym czasie max w ciągu 24 godzin inaczej wynik jest niemiarodajny. Mi po usg pobrano krew na pappa, wynik wiadomo był po kilku dniach.

W Novum kazali mi zrobić test Pappa dwa tygodnie przed usg, żeby na usg już był wynik. Badanie robił mi profesor z wszystkimi certyfikatami. Dostałam od razu gotowy wynik, będący wypadkową usg i badania krwi. To dla mnie logiczne.

No nic zostało mi dzielnie przeczekać do poniedziałku i zostawić sobie iskierkę nadziei , ze chociaż jedna z dwóch kropeczek będzie chciała ze mną zostać .
A za Was wszystkie trzymam mocno kciuki

Trzymam kciuki kochana [emoji173]

I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

W Novum kazali mi zrobić test Pappa dwa tygodnie przed usg, żeby na usg już był wynik. Badanie robił mi profesor z wszystkimi certyfikatami. Dostałam od razu gotowy wynik, będący wypadkową usg i badania krwi. To dla mnie logiczne.

Ja kiedyś czytałam taki artykuł, ze nie powinno się wykonywać tych badań w tak odległym czasie bo wynik może być błędny, logicznie odnosi się do stanu w dwóch różnych momentach czasu. I do mnie to trafia. Z tego co zauważyłam to większość ma robione oba te badania w jednym czasie, a wynik odbiera później.
Niestety nie udało mi się znaleźć czegoś w literaturze fachowej.
Przed chwila szukając jakiegoś info znalazłam u mamyginekolog, ze ona zleca pappe tydzień szybciej żeby wyniki były już gotowe do zinterpretowania w trakcie usg. U mnie w klinice nie jest to praktykowane.

Ja kiedyś czytałam taki artykuł, ze nie powinno się wykonywać tych badań w tak odległym czasie bo wynik może być błędny, logicznie odnosi się do stanu w dwóch różnych momentach czasu. I do mnie to trafia. Z tego co zauważyłam to większość ma robione oba te badania w jednym czasie, a wynik odbiera później.
Przed chwila szukając jakiegoś info znalazłam u mamyginekolog, ze ona zleca pappe tydzień szybciej żeby wyniki były już gotowe do zinterpretowania w trakcie usg. U mnie w klinice nie jest to praktykowane.

Ja mialam i pappe i usg jednego dnia...

Ja co prawda robiłam Nifty,ale też ok tygodnia przed usg prenatalnym w 12 tyg.
Choć szczerze,nikt mi nigdy nie mówił,że powinno się je robić w podobnym czasie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Usg prenatalne i pappa musza być wykonywane w tym samym czasie max w ciągu 24 godzin inaczej wynik jest niemiarodajny. Mi po usg pobrano krew na pappa, wynik wiadomo był po kilku dniach.

Tak będę miała, teraz doktor po prostu na USG tak mi powiedzial. Za tydzien zrobia mi i usg i krew.

Peugeotka: Wieczne zmartwienia w tej ciąży. Boli brzuch źle, nie boli też źle. I jeszcze problemy jelitkowe :p chciałabym mieć usg codziennie :)

reklama
Tak będę miała, teraz doktor po prostu na USG tak mi powiedzial. Za tydzien zrobia mi i usg i krew.

Peugeotka: Wieczne zmartwienia w tej ciąży. Boli brzuch źle, nie boli też źle. I jeszcze problemy jelitkowe :p chciałabym mieć usg codziennie :)

Lepiej niech brzuszek nie boli!!!
Problemy jelitowe w ciazy to normalka ,cierpliwosc tylko I tyle ,leze drugi dzuen tylko poprasowalam niuni reszte ubranek i TV ksiazke,tak sie boje ruszac[emoji102][emoji102][emoji102]

Oby szybko te 10 tyg nam minely [emoji13][emoji2]

Do góry