reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas jak zwykle w kalendarzu się dzieje! Dziewczyny, kciuki za jutro :))

MARZEC

24: ma_rta- usg Malucha
24: marzen - podgląd stymulacji

25: Foote - III weryfikacja i wysoka beta!!
25: agatek - kropkowe usg
25: kasia_Basia - usg w trakcie stymulacji
26: martka83 - usg przed crio
28: Rada - podgląd w czasie stumulacji
29: natula - usg przed crio
29: Malina - usg w trakcie stymulacji
29: ewelina86 - usg w trakcie stymulacji
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze
31: Falka302 - wizyta przed crio

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
1: Bety72 - usg i ustalenie terminu crio
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

reklama
Westaice, dorzuc sobie magnez, nie zaszkodzi.

W.ogóle dziewczyny warto go brać już w czasie stumulacji, bo niweluje skurcze :)

Martini, czekamy na wieści:)

Westaice, nie martw się, żaden kaszel czy katar nie zagroza Twojemu Kropkowi :))

Olusja, zaaplikuj siebie gorąca herbatę z domowymi dodatkami!

Ewa651, tu do maja nie masz już żadnej wizyty?

Czy ktoś ostatnio widział 24magdę?
Jeszcze Nie przeszedl list kiedy mam cos nastepnego jak tylko przyjdzie napisze napewno ;)

Leżę znowu w szpitalu na porodowce ale maja mnie gdzies przeniesc. Na wizycie kontrolnej okazało się, że mam skurcze które ja brałam za ruchy dzieci. Ściskam mocno nogi żeby wytrzymać chociaż 4 tygodnie

Leżę znowu w szpitalu na porodowce ale maja mnie gdzies przeniesc. Na wizycie kontrolnej okazało się, że mam skurcze które ja brałam za ruchy dzieci. Ściskam mocno nogi żeby wytrzymać chociaż 4 tygodnie
Kachna trzymaj się !!
Jeszcze chwila! Myślami z Wami !
Kurcze no musi się udać ! :*

Anika to nie źle. W formie rozpuszczalne nie przelkne. Musze znaleźć w tabletkach.
Póki co od paru godzin pobolewa mnie brzuch jak na @.

reklama
Falka ja się poprostu nigdy na nim nie zawiodłam. I daje poczucie, że to nie jest moja walka tylko nasza.
Ale to już kwestia gustu. Słyszałam tez, ze niektórym dziewczynom jego podejście nie odpowiada.
Ja się z nim dogaduje. Mam nadzieje, ze moja ewentualną ciążę poprowadzi.

Słuchaj jeśli masz już takie odczucia to znaczy, że to nie jest TWÓJ lekarz. I zmieniaj.
Juz to kiedyś pisałam, że jeżeli ma się wątpliwości co do swojego dr to się nie zgracie. A chodzi o to, że to ma być Wasza wspólna walka. Z równym podziałem sił i ogromna empatia i zrozumieniem. Inaczej to zwyczajnie nie wypali. Albo będzie straszny niedosyt. A w naszym celu jak nigdzie potrzebNe jest pozytywne myślenie. Ono to jyz połowa sukcesu.
A jak mamy myśleć pozytywnie jak lekarz zaprzata nam głowę?
Nie mówię, że ma Ci obiecywać, że będziesz zaraz w ciąży itd. Ja nigdy od doktorka tego nie usłyszałam. On mi nic nie obiecuje. Ale nie daje powodów do zmartwień. Przedstawia wszystko tak, że nawet najgorsza wiadomość staje w innym świetle. A ja mam chociaż w tej materii spokój.
Przykład z wczoraj mówi do mnie, że nie mamy się o co martwić bo mamy dobre zsplecze. Czytaj bierzemy pod uwagę ze może się nie udać ale jak się nie uda to mamy 3 dodatkowe. :)
Obawiam się że Twój doktorek ma mega napięty grafik jeśli jest dla wszystkich pacjentek taki empatyczny. Robił mi punkcję i mało nie zemdlalam w jego ramionach :) tak się śmiesznie rumieni :)
Tak piszecie o tym crio, ze tak roznie, ze lepiej swiezaka. dziwne bo slyszalam że crio transfery coraz lepiej się przyjmują i sa porównywalne do ET,nawet mój doktorek tak mówił że teraz są takie metody i że jeśli zarodek przetrwał zamrożenie i odmrożenie to będzie tylko dobrze :)
Ale mam dobry humor, wrócilismy z kabaretów, rewelacja, super się odmozdzylam! :D

Do góry