reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Anika ja spadłam 3 kg z wagi zaraz po transferze i jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciazy. Czesto sie zdarza spadek wagi na poczatku ciazy, bo wymioty, złe samopoczucie. Ja miałam tak na poczatku że byłam szybko zapchana nawet 1/4 normalnej porcji i trzymało mnie to przez kilka godzin, wiec mało jadłam. Jakby mi sie żołądek skurczył.

Annemarie czyli wizyta jak najbardziej udana. Owszem odważna decyzja, ale chyba najlepsza w waszym przypadku. a jakie mieliście wytyczne co do koloru włosów oczu itd? Bo jeśli wam to obojętne to szybko znajdą dawczynie. A to maleństwo bedzie w 100% wasze i masz racje - jak usłyszysz serduszko to juz nie bedziesz miała nigdy żadnych watpliwości.
Co do niszczenia zarodków to w UK tez sie niszczy i używa do badań jeśli sie nie opłaca ich utrzymania.

Madzionga kciuki za wizytę. Oby biły dwa serduszka mocno

reklama
a jak to wyglada w Polsce,mozna zarodki adoptowac?
W Hiszpani można adoptować i zarodki i komórki . Ale zarodków nie wolno niszczyć . Kobieta która np . swoich 6 zarodków zamrozonych a zaszła w ciążę za 1 razem przed zabiegiem musi oświadczyć co z nimi robi albo oddaje do adopcji albo eksperymenty . Oczywiście najpierw czekają na ciebie jeśli chcesz wrócić po rodzeństwo co roku dzwonią i pytają jaka decyzjia aż kobieta nie skończy 40 lat bo po tym wieku in vitro nie jest refundowane przez państwo wiec idą do bazy adopcyjnej lub na eksperymenty

Ewunka ja też do drugiej stymulacji podchodzilam z torbielà endometrialna 3, 5 cm lekarz też mi mówił, że do 4cm można przeprowadzać in vitro. Moja torbiel nie urosła podczas stymulacji ale tamto in vitro się nie udało.

w Niemczech jest wszystko zabronione,nie ma zadnych adopcji bo sie to pozniej nazywa: "mord masowy ,polaczcie z wojna i wszystko jasne"
Ale usuniecie ciazy do 12 tyg. jest jak najbardziej dozwolone, nie nazywa sie to mordem tylko zabiegiem medycznym.
tego nie mozna zrozumiec,nawet nie probuje

Ewunka ja też do drugiej stymulacji podchodzilam z torbielà endometrialna 3, 5 cm lekarz też mi mówił, że do 4cm można przeprowadzać in vitro. Moja torbiel nie urosła podczas stymulacji ale tamto in vitro się nie udało.
U mnie mówili że po stymulacji przy punkcji można torbiel przekuć .zamrozić zarodki i podać po miesiącu

Ewunka ja miałam wtedy swierzy transfer jednego 3dniowego zarodka ale nie zagniezdzil się. Przed trzecią procedurą zdecydowałam się na usunięcie torbieli i ognisk endometriozy no i się udało.

reklama
Do góry