reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Missdior23 ja tez jak dostałam to patrze na dawkę 25 mg i tak pomyslalam ale poczytałam ze stężenie ampułki jest inne niz jak sie podaje luteinę dopochwowo a luteina np.3x100 mg ale dzisiaj jesCze dla pewności spytałam lekarza pow mi to samo... Ale pozniej zadzwoniłam do kliniki zeby sie upewnić na 1000000% ze ten lekarz to nie jakis jełop ;) i zapytałam to pow mi to samo co on ale mam sie oszczędzać a w razie mocnego krwawienia odrazu dzwonic .. Wiec zobaczymy co zycie przyniesie...
Aha i dziewczyny ja po utrogescie tez miałam zaraz jakies podrażnienia jak piszecie a o stosunku z mezem nawet nie było mowy jak było... ( zalanie formy) ze tak powiem;) to jakos jego sperma z tym utrogestan zaczela dzialac ze myslalam ze mi pipke wypali musiałam leciec odrazu i płukać bo szok
Tez ktoras z was miała podobnie po stosunku?

pkati- rozgryzlas juz temat prolutexu i luteiny dopochwowej???
pytam bo tez tego nie rozumialam

DOROTA byłabym naprawdę wdzięczna za każdą informację na ten temat ale też nie chciałabym Ci głowy zawracać teraz musisz o sobie myśleć i swoich maleństwach a swoją drogą bardzo serdecznie Ci gratuluję i zazdroszczę widoków to musiało być naprawdę wzruszające i piękne.
Mam jeszcze pytanko do dziewczyn a mianowicie jak Wy się czułyście po transferze coś Was bolało, kłuło bo ja odczuwam takie jakby skurcze delikatne takie jakby okresowe możliwe, że małpiszon się zbliża

Silvia czuję się dobrze.strasznie mi dokucza kręgosłup ale to raczej nie przez ciąże bo to na środku kręgosłupa. Ale do tego stopnia ze bol mnie budzi w nocy. W dzień jestem śpiąca jak nie wiem a w nocy się modlę żeby zasnąć. Tragedia :)

Annemarie no niby Prolutex 25mg odpowiada dawcę 3x100mg luteiny leki podskórne inacZej maja stężenie niz globulki... Moje plamienie w ciagu dnia jakby przestało i teraz znowu i to mocniej konkretnie rozowy sluz ... Wkładam ta luteinę dzisiaj 1 extra niewiem jakos mam przeczucie ze powinnam
Ja wziasc choc lekarze mnie uspakajają ze to plamienie niormalne dopiero jak krwawienie mocne wtedy juz nie jest dobrze..ale boje sie ze rano sie obudzę z krwawieniem i mysle czy do szpitala teraz nie jechac ale co oni mi tam zrobią? Sprawdza wyniki progesteronu we krwi np??

Pkati na to nie licz, że ci sprawdzà progesteron ja byłam dwa razy na IP i zrobili mi badanie palpacyjne i USG za drugim razem lekarska jeszcze mi duphaston zapisała

Plamienie mialas koloru jakiego ? Ja mam jasno różowe teraz juz rozowe jestes jakas roznica czy jet to rozowe czy brązowe ?

reklama
Pkati-to chodzi o to(te dyskusje z lekarze mam juz za soba) ze luteina dopochwowa musi najpierw przejsc "przez watrobe"jest metabolizowana do pregnandiolu ktory zostaje wydalony w postaci glukuronianu przez nerki. Mowiac krotko z tych 100 % zostaje okolo 10% reszta jest wydalona.Prolutex ma wiele wyzsze stezenie i inny sposob wchlaniania,nie jest metabolizowany,I jak jest napisane 25 mg to tyle tez pozostaje.Ciezko powiedziec ,co moze byc przyczyna plamien na tak wczesnym etapie ciazy,na pewno zbadaja Bete,prog i estr. Moze tak byc ,ze taki twoj urok ciazy,zabacz Kachne ona tez plamila bez konca.Pozostaje wierzyc ,ze bedzie dobrze,a moze jakis maly krwiak,moze niedobor progesteronu???Ja ,jak bylam w ciazy to plamilam na rozowo z powodu....nadzerki,moze globulki draznia sciane macicy,ktora jest na maxa ukrwiona,powodow moze byc wiele..Mam nadzieje,ze sie uspokoi ,trzymam kciuki.:tak:

Do góry