reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem co to hiperka, pierwszy podchodziłam do programu . Leczę sie we Francji , jestem na refundacji .Mialam długi protokół , od października brałam anty, potem stymulacja , punkcję miałam we wtorek 17 , 10 owocytow z czego 8 się zapłodniło.
Z mężem wszystko ok , ja nastomiast mam mała rezerwę jajnikowa. To tak w skrócie :)

reklama
witaj ewelinka :)
ból w podbrzuszu jest raczej normalny po punkcji i transferze. Po za tym jesteś naładowana hormonami. Raczej nie ma się co martwić ;)
Poczytaj sobie jednak o hiperstymulacji ( np. tutaj Zespół hiperstymulacji jajników: przyczyny, objawy, leczenie ) i jeśli zaobserwujesz u siebie niepokojące objawy - skontaktuj się z lekarzem.
Trzymam kciuki za pozytywną betę :)

Do mnie wreszcie przyszła @ !!!!!!!!!!! :)))))
Także transfer tuż, tuż :tak: W poniedziałek umawiam się na wizytę :)

Witajcie,
Powiedzcie mi proszę, czy w Waszych klinkach zgodnie z nową ustawą każą robić badania na przeciwciała przeciwko różyczce? Mi powiedziano, że trzeba będzie teraz robić co trzy miesiące:szok: Przecież to jest kompletna bzdura. Ja chorowałam na różyczkę. Miałam sprawdzane trzy lata temu przeciwciała i były dodatnie, to po jaki grzyb mam robić znowu. Raczej nie wyginęły:-) To jest paranoja. Koszt 80 zł.

Lookator czy jesteś może w stanie polecić dobrego androloga z Katowic lub okolic? Polecono nam dr Cholewę ale w tym roku już nie ma wolnych miejsc, a od nowego nie wiadomo, czy będzie chciał przyjmować nowych pacjentów.

Ewelinka witaj, mnie pobolewał brzuch po punkcji i transferach, więc to pewnie normalne. Ale ciągnięcie pojawiło się pierwszy raz, po ostatniej próbie i wtedy pojawiła się też beta, więc może to db znak :-)

yplocka
lekarz nic mi nie wspominał o takim badaniu, ale może dlatego, że mam się pojawić dopiero pod koniec stycznia.

Dziękuje Najki za link , już poczytałam chyba na razie nie mam hiperstymulacji , brzuch jest troszkę napuchnięty , ale od tego grzebania w środku .... Napisz nam kiedy będziesz miała transfer :) oby szybciutko , ile masz zarodeczków?
Yplocka1 ja miałam robione na różyczkę , wątrobowe , HIV i jeszcze inne ale już nie pamietam . Ja sie leczę we fr na programie rządowym mam wszystko płacone w 100% , tylko za wymaz płaciłam i jedno badanie krwi za które oni nie płacą.

Według ustawy podobno trzeba robić badania infekcyjne. Pakiet dla mnie - ważny trzy miesiące to 501 zł, pakiet dla męża ważny też trzy miesiące to 176 zł.
wymagane badania Pacjentki przed pick-upem (nie starsze niż 3 miesiące przed zabiegiem):

przeciwciała anty-HIV1-HIV2 33 zł
przeciwciała anty-HCV 38 zł
antygen HBs 19 zł
przeciwciała anty-HBc total 42 zł
przeciwciała anty-CMV IgG (na zlecenie lekarza) 40 zł
przeciwciała anty-CMV IgM (na zlecenie lekarza) 40 zł
VDRL 7 zł

wymagane badania Pacjentki przed transferem (nie starsze niż 3 miesiące przed zabiegiem):
VDRL 7 zł
przeciwciała anty-Toxoplasma gondi IgG 28 zł
przeciwciała anty-Toxoplasma gondi IgM 28 zł
badanie cytologiczne 30 zł
przeciwciała anty-Chlamydia trachomatis IgG 70 zł
przeciwciała anty-Chlamydia trachomatis IgM 70 zł
przeciwciała anty-Różyczka IgG 40 zł
przeciwciała anty-Różyczka IgM 40 zł

wymagane badania Pacjenta przed pick-upem (nie starsze niż 3 miesiące przed zabiegiem)

antygen HBs 19 zł
przeciwciała anty-HBc total 42 zł
VDRL 7 zł

Ja jestem w programie komercyjnym, nie mam refundacji ani za zabieg ani na leki.
Jeżeli mam płacić co trzy miesiące za rózyczkę (paranoja, bo przeciwciała mam) to jest to lekka kpina. Ponad 80 zł.

reklama
Yplocka1 tak trzeba to co trzy miechy odnawiać :/ ja tez miałam przed in vitro , bo minęły więcej niż miesiące od poprzednic badań .
Nie kwalifikujesz sie do programu rządowego ? Moze spróbujcie

Do góry