reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ja na chwilkę :)
dziewczynom po spotkaniach z bąblami gratuluję i zazdroszczę :-p ale tak zdrowo ;-)
niebajko śpiocha masz zapewne pod serduchem, nie stresuj się kochana
pkati czekamy na wieści ;)

LISTOPAD:

13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
17: martka83 - wizyta kontrolna po crio
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
23: pkati - kontrola przed crio
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
26: stacy - wizyta kontrolna i kolejne spotkanie z maluszkiem
27: moniusia - konsultacja u Profesora
29: Edenlayn - badania prenatalne

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe

Ostatnia edycja:
reklama
No niestety Kate , tak bywa w ostatnich tygodniach. Masz ochote wyciagnac sama baby bo masz juz dosc, jestes zmeczona ,ociezala,.obolala, skopana , itp. Ale niestety musisz czekac az syncio bedzie gotowy na spotkanie z Wami. :-D. A co do obaw to sa naturalne, ja wiedzialam ze bede miec cc bo polozenie miednicowe , czekali jeszcze pare dni, az wkoncu nie bylo sensu i w piatek mi zrobili a termin mialam na wtorek. A co do wywolania , wiem ze to stres jesli dziecko zaczyna byc przenoszone , ale podadza Ci lek i przynajmniej pojdzie szybko. A do cc jesli niechcesz i nie masz ku temu predyspozycji to Ci nie zrobia bo oni na to nie sa chetni.

Dzieki Kochane! Zjadłam ciasteczka korzenne i czekam.

Kate czemu boisz sie wywolywania ? W sensie oxytocyny samej czy czego?
Twardzielko nasza trzymaj sie! Jeszcze trochę... czuje ze Maly Cie zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie;)

Eden masz parke? ♡♡♡♡♡ CUDO!

Magdo w nocy nigdy ruchów nie czuje. Dopiero od 5 rano zaczyna sie aktywność. O 8 po sniadaniu jest szal... brzuch skacze.
Ehhh obyscie mialy racje! Moze cos sie Kurduplowi przestawia. Dziękuję jeszcze raz!
Czekam sobie:p nienawidzę panikowac, ale mine mam nie tęgą:p

Dzieki Kochane! Zjadłam ciasteczka korzenne i czekam.

Kate czemu boisz sie wywolywania ? W sensie oxytocyny samej czy czego?
Twardzielko nasza trzymaj sie! Jeszcze trochę... czuje ze Maly Cie zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie;)

Eden masz parke? ♡♡♡♡♡ CUDO!

Magdo w nocy nigdy ruchów nie czuje. Dopiero od 5 rano zaczyna sie aktywność. O 8 po sniadaniu jest szal... brzuch skacze.
Ehhh obyscie mialy racje! Moze cos sie Kurduplowi przestawia. Dziękuję jeszcze raz!
Czekam sobie:p nienawidzę panikowac, ale mine mam nie tęgą:p

Wiemy wiemy i naprawde Ci sie nie dziwimy bo pewnie kazda z nas by zaczela panike ja juz tez zaczelam rano do nich pukac aby ktores mnie koplo :-p. I TAK :tak::tak: bedzie parka. Choc na pierwszym usg prenatalnym stwierdzil dwie dziewczynki ale ostatnio na wiuzycie u swojego lekarza bo zaczela sie u mnie male skucze powiedzial ze parka. No i tydzien temu z kolei znow na prenatalnym inny lekarz ( ktory stwierdzil ze 2 dziewuchy) , przeprosil i potwierdzil ze jednak parka :laugh2:. Dziwne dla mnie bylo to ze od poczatku czulam ze parka, nawet jak stwierdzil na poczatku ze dwie dziewczynki czulam ze jednak tak nie jest, mowilam mojemu M bo on ma juz jedna core z poprzedniego zwiazku i wychowuje teraz moja , wiec mialby juz 4 :szok::-D:-D , zeby sie nie poddawal i na kolejne usg w 18 tyg potwierdzi , wiec jest jeszcze szansa ze dam mu syna. No i tak sie stalo. Poplakal sie chlopina jak zobaczyl siusiaka :laugh2:

Jak do 11 nic nie poczujesz, bo bedzie godz od tego ciasteczka to dzwon. I zdaj relacje po badaniach , bo same zaczynamy sie juz martwic :(

niebajka bo jak wywoływany poród jest to 80% konczy się cc. Pierw przeorają Cię na oksytocynie a potem wspaniałomyślnie potną. Jak dziecko nie chce wyjść to nie, samo powinno sobie wybrać moment. Z drugiej strony po 36tc postępuję degradacja łożyska i w naszym przypadku czekanie 2 tygodnie nie wchodzi w grę. Bo my wiemy dokładnie kiedy było "poczęcie" :-p Więc poczekają do 1.12 i ani dnia dłużej..

Eden powiem Ci, że już chciałabym mieć to za sobą. Z drugiej strony jeszcze w domu jest błoga cisza..Juz każdy się pyta kiedy rodzę i czy to już :wściekła/y:nie odbieram telefonu to opr... bo już wszyscy świrują. Do tego te wszystkie dolegliwości, mam okropną zgagę. A jak brzuch opada to powinno być lepiej, jestem zmęczona już mam problem żeby się przekręcić na drugi bok. Do tego brzuch boli, bo macica ćwiczy.. Coraz silniejsze te bóle mam, taka miesiączka parotygodniowa. Brakuje mi już chyba siły i optymizmu.. I te skurcze mogą sobie tak być i być i jak widać nie rozwierają szyjki:-(

Wiem kochana wiem, to samo przechodzilam z cora bo donoszona, syn w 37 tyg i zaliczony jako wczesniak, To samo czulam co Ty na koniec ciazy i modlenie sie "aby to juz koniec " a skurcze pojawiaja sie dwa tyg przed porodem, wiec mozliwe ze to juz tuz tuz. Ja mam takie szczescie? pecha? ze ja skurczy nie odczuwam, tzn bolu. Niewiem jak to jest, Ale zawsze gdy bylam podpieta, to mnie sie pytali przy kazdym porodzie czy ja nie czuje skurczy ? Ja mowie, ze czuje jak brzuch robic sie twardy ale nie boli, a oni i przy synu i przy corze .. " Pani ma skurcze porodowe!" i wio na porodowki. Niestety, w jednym i drugim przypadku cc bo lenie sie nie odwrocily. Wiec.. Kate przykro mi ze sie meczysz, niestety kazda z nas albo to przeszla albo przejdzie. To takie nasze cierpienia , przed pieknymi i cudownymi chwilami z malenstewm. Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie bez cc. I o tym ze po podanie oxy robia czesto cc to jesli mam byc szczera slysze pierwszy raz. Wiele juz znajomych dostalo oxy i urodzily naturalnie . Wiec nie martw sie na zapas. Tule w tych ostatnich dniach z brzuszkiem... I pamietaj!! Jeszcze za nim zatesknisz hihi :-D

Pozdrawiam Was dziewczyny. Melduję że jestem w 7. tygodniu i że wczoraj po raz pierwszy miałam mdłości. I to przez cały dzień. Coraz bardziej cieszy mnie że to dwojka a nie jedynak. Sama jestem jedynaczką i wiem jak byłoby to słabe.

@kate_p7 Na spokojnie. Jeszcze troszkę cierpliwości. To już z górki. Niedługo będzie juz po tych wszystkich nieprzyjemnych objawach. Tymczasem niech się Przemo dogrzeje w piekarniczku.

@Edenlayn Fajnie, że to parka:) Wręcz cudownie bym powiedziała. Jak masz dzieciaczki ułożone? czy mają może łożyska obok siebie? Czy po dwóch stronach maciczki? No i..
co to jest weryfikacja łożyska? Czy masz z bliźniaki więcej badań niż mają dziewczyny w pojedynczych ciążach?
A propos twojego "czucia" płci ;) No więc ja też mam czucie - że dwa chłopy mi rosną. No a chciałabym choć jedną córeczkę;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry