reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Anu-ha, z dwóch punkcji miałam po jednym zdrowym wiec sama nie wiem co myśleć. Wiek robi swoje. Ale statystyki dla osób które robiły pgd zarodków wyglądają słabo. Nie wiem czy to wina ingerencji czy faktycznie pecha i przeznaczenia. Jeszcze jedno podejście a potem rozważę KD....ale to jeszcze wielki znak ?. Albo odpuszczę...

reklama
AniaSK to ze sa zdrowe zarodki daje duza nadzieje!!! W sumie jak sie zastanowie to masz racje; ja sama mialam pare miesiecy temu dwa transfery zakonczone poronieniem bardzo wczesnym wiec pewnie te moje zarodki tez mialy jakas anomalie dwa razy pod rzad, statystycznie tez nie powinno sie wydarzyc a jednak, bo kariotyp mam ok.

Blue ja pisałam wczoraj do dr M z wynikami, a prg mam 19, beta wiadomo jaka to kazał odstawić leki a był 12 dpt dwu dniowych maluchów. A @ nie ma:eek:kiedyś była zawsze od 7-8 dpt rozpoczynała się plamieniem a 14 dpt to ja już bylam po @. Teraz miałam długi protokół i widzę że inaczej mój organizm zareagował:baffled: wczoraj odstawiłam leki, ciekawa jestem kiedy wredota przylezie:eek: przecież nie ma najmniejszego sensu żeby powtarzać betę:confused2:

Ana_bell, przykro mi, że się nie udało. Mi też kazali czekać z odstawieniem leków do 14dpt. Więc niestety musisz brać dalej i betę zrobić jeszcze raz w 14dpt. Trzymaj się
Genna, piękny przyrost bety i bardzo prawidłowy:) Teraz przed Tobą wizyta pęcherzykowa i zaraz potem serduszkowa:tak:

No właśnie...jak mówi mój ginekolog ja po prostu unikam pewnego etapu tzn. tracę zarodki na innym etapie niż kobieta będąca w ciąży a nie badajaca zarodków. Uważam że badania pgd zarodków powinny być w pakiecie z in vitro. Szkoda że nikt o tym nie pomyślał. A, umówmy się, są to bardzo duże koszty.

Rozczarowanie po takim badaniu duże ale nie współmierne do tego jak w 13 tc dowiedziałam się że mój dzidziuś ma ZD z wadą serca...

Genna piekny przyrost bety :tak: teraz pozostaje sie tylko cieszyc ciaza :-D
Ana bella przykro mi ze sie nie udalo ...:-(
Olusia w moim przypadku to dobrzy, ze wredota sie rozkreca....w tym cyklu szykuje sie do criotransferu :tak:

zula – jak po wizycie?

Lilia, to całe in vitro musi mieć sens !! w końcu tylu tu ciężkim przypadkom się udało, że i nam się musi w końcu udać !! Co do problemów jelitowych to ja chyba się przełamię i zacznę pić siemię lniane, może to pomoże.

Tak sobie próbuję przemówić, że musi przyjść i nasza kolej :tak: Ja jestem z tego typu osób, że potrafię wypić najgorsze świństwo, żeby tylko pomogło. Piję len, ale mielony i niestety niesystematycznie. Przeczytałam, że len zmielony traci swoje właściwości po 7 dni od zmielenia. Zastanawiam się czy nie zaopatrzyć się len w ziarnach i zakupić młynek do mielenia.

GizaS – przykro mi, że się nie udało :-(

Lilus- tez tak mysle ze nadejdzie i dla nas ten szczesliwy czas.Lilus ty czekasz do konca czerwca na pieniazki dla kliniki i czekasz na kwalifikacje do rządówki??dobrze kojarze??

trzymam kciuki za nas dziewczyny. zwłaszcza w tych ciezkich chwilach dla tych ktorym teraz sie nie udało, zwlaszcza po stracie ciąż. mnie jest ciezko do teraz ...

zula kochana zaczynasz mnie martwic, nie umie spac bo mysle o waszej 3. daj znac jak najszybciej:) ;-)

jo.m dorotav olusia mysle tez o was, bo z wami mialam najwiekszy kontakt, co tam u was słychac dziewczynki?? rzadko tu zaglądam i wiekszosc dziewczyn nie bedzie mnie pamietalo . Ja teraz jestem w nowej pracy i w związku z tym nie bede miala nowej stymulki do nowej procedury w sierpniu. strasznie mi przykro ze oddala mi sie moja szansa ale niestety innego wyboru nie mam.

jo.m olusia lilia zula- kiedy sie dziewczynki znow spotkamy??

reklama
Anulla28 Blueskye Dzwoniłam do kliniki i niestety wszystkie leki musze brać do 14 dpt i wtedy zrobić powtórkę bety. Uważam że to bez sensu bo to był mój piąty transfer i objawy są identyczne jak w pozostałych zakończonych brakiem ciąży. Poza tym ten wynik bety świadczy o niepowodzeniu. No ale biorę dalej luteine, Encorton, acard i clexane i we wtorek lub w środę pójdę na powtórkę bety.

Poza tym zastanawiam się czy nie zmienić realizatora. To już piąty nieudany transfer a z tego co lekarz wstępnie mi przekazał kolejna stymulacja będzie na tych samych lekach. Nie mówił nic o żadnych dodatkowych badaniach wiec raczej ich nie będzie. Muszę się nad tym wszystkim porządnie zastanowić.

Dziewczyny czy po clexane macie siniaki? Ja mam cały brzuch w siniakach. Wydaje mi się ze robie wszystko ok a tu siniak na siniaku.

Do góry