reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczynki

Mi mi - Już Ci piszę co miałam : kariotypy , toxo , chlamydia , cytomegalia , mycoplazma ( wszystkie z Igg i Igm) , ANA , przeciwciała przeciw plemnikom , anty TPO , anty TG , morfologia i jeszcze jakieś badanie chyba D-dimer jeżeli dobrze kojarzę. Mój M miał chlamydię i przeciwciała ANA. Z tego co się naczytałam to cytomegalia ma wpływ na zagnieżdżenie no i oczywiście dziadoska chlamydia , która niszczy wszystko np zarodki. Jeżeli Twój M nie miał tych badań to warto zrobić , bo nie wiem czy pamiętasz ale u mnie wynik chlamydii był negatywny a u M pozytywny co oznaczało , że wirus sobie siedział w narządach i atakował moje biedne zarodki.

Smerfeta - Ja miałam już 3 razy usuwany polip a histeroskopię miałam na samym początku "drogi" przy sprawdzeniu też prawidłowości narządów. Chyba miałam właśnie pobierany wycinek do spr ale muszę to sprawdzić. Jeżeli chodzi o mój plan to na chwilę obecną się suplementuję i czekam właśnie na kolejne badanie AMH . Jeżeli nie załapię się do rządówki to na przełomie sierpień/wrzesień podejdę ostatni raz prywatnie. A jak nie wyjdzie to tylko ośrodek adopcyjny mi zostaje:eek:

Quinnie
- Faktycznie niezbyt dobrze Cię potraktowała lekarka. Nie wiem jak można nawet USG nie zrobić , no cóż jesteś w gorszej sytuacji , że w Polsce nie jesteś. Poradziłabym Ci wybrać się u siebie do jakiegoś gina , może i polskiego znajdziesz , żeby sprawdzić czy faktycznie wszystko ok. A jeżeli chodzi o progesteron to zawsze miałam zapisany przynajmniej 2 dni przed transferem w zależności jakie zarodki ale to już któraś z dziewczyn Ci pisała. Ja mam luteinę w domu także jak nie masz to Ci podeślę.

Lolitka
- A jak Twoje samopoczucie , wiesz już czy będzie braciszek czy siostrzyczka ?

Po waszych radach i ja zakupiłam magnez z wit.B6 - 60mg i od dziś łykam. W zaleceniach jest 1-2tabl 1 x dziennie ale w aptece doradzono mi brać 1x1.to jak mam brać?
Dziś byłam na usg, pechol 17mm, endo też ok, od razu dr kazała zrobić badania hormonów i być może w najbliższym czasie crio.

Dziewczyny pytanko o zeolnienie lekarskie , ciążowe 100% płatne to wiem ale od kiedy dają na 100% , bo na prwno nie od samego początku , pewnienod serduszka albo i pęcherzyka ale nie znam sie jak to było u was? Na początku rożnie jest źle sie czujemy, boli itp nie wszystkie czują sie dobrze

reklama
Do góry