reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Labo za odpowiedź. Właśnie od Ciebie mam relanium, za co jeszcze raz dziękuję. Mąż mi nie pozwala brać tego leku, bo lekarz jest przeciwny, ale patrząc na większość z Was on naprawdę pomógł.
A powiedzcie mi czy luteinę brałyście przed zabiegiem? Mi lekarz powiedzial ze po zabiegu mam wziąć.

reklama
Dziewczyny, czy macie może wiedzę na temat klinik na Śląsku? Jaką klinikę i lekarza byście poleciły?
Zastanawiam się nad zrobieniem sobie przerwy w programie rządowym i spróbować podejść do in vitro prywatnie w jakiejś innej klinice (oczywiście jak tym razem się nie uda).
Powodem jest to, że dzisiaj nad ranem obudził mnie skurcz macicy, który był taki jakby wyrzucał coś na zewnątrz. Dodam, że taki skurcz miałam po każdym transferze. Oczywiście nigdy się nie udało. Więc niestety obawiam się, że znowu tym razem nic z tego nie wyjdzie :( Nie pomaga magnez, na noc brałam nospę i dalej to samo.
Gdy ostatnio rozmawiałam z lekarzem jak będzie wyglądała kolejna stymulacja, to powiedział że prawdopodobnie na tych samych lekach, bo wszystkie punkty są ok - tzn. stymulacja jest w porządku, z 6 pobranych 3 lub 2 dochodzą do postaci blastocysty, ale później nie ma ciąży. Uważam, że w klinice zrobili wszystko co w ich mocy, ale niestety dla mnie liczy się efekt.
Więc zastanawiam się, żeby nie spróbować w innej klinice. Może inny lekarz będzie miał jakiś pomysł na mnie tzn. na nas :) A może polecacie jakąś klinikę poza województwem śląskim i konkretnego lekarza. Będę wdzięczna za informację!

Ostatnia edycja:
montana8 - Podchodziłam do crio na cyklu naturalnym i 5 dni przed transferem zaczęłam brać luteinę 3x1 100mg.
W sumie przed każdym normalnym transferem i crio brałam utrogestan lub luteinę.

Mam nadzieję, że relanium pomoże :)

ana_bella, z tego co dziewczyny pisały, nie jestem w rządówce, to nie możesz zrobić sobie przerwy i podejść prywatnie do IVF, możesz albo zrezygnować z programu albo zmienić realizatora programu na innego. Co do skurczy to może relanium byłoby lepsze, lepiej działa na macice.

CZERWIEC
08: Genna - testowanie z pozytywnym wynikiem, na lewo ;-)
10: dorotav - wyniki kariotypów ??
11: Genna - wysoka beta
11: Agulla84 - wizyta przed udanym crio
11: Bziumelka - kolejne USG
12: GizaS - wysoka beta
14: Ewelina.br - pierwsze USG
14: Anulla28 - wizyta przed udanym crio
16: ana_bella - wysoka beta
17: Hope84 - kolejne spotkanie z maleństwem (bad.prenatalne)
17: Asita - spotkanie z maluszkiem
18: ana_bella - wysoka beta dla kliniki
18: Infinity - wizyta u genetyka + kontrola maleństwa
23: kasik36 - wizyta u immunologa

Genna
, pozytywnego wyniku życzę, trzymam kciuki &&&&

Ana_bella mozesz sie przeniesc do innej kliniki z rzadowka ale nie mozesz podchodzic komercyjnie w miedzy czasie. Pamietaj, ze jak zmieniasz klinike to spadasz na koniec kolejki. Nie wszedzie jednak sa kolejki. Mam nadzieje jednak, ze nie bedzie Ci to potrzebne bo tym razem sie udalo :)

Genna cala moc dzisiaj z Toba :)

kasik 36 - Też mam taką nadzieję, że tym razem się uda i nie będę musiała myśleć o zmianie kliniki. Ale obeserując te same objawy po raz kolejny mam wątpliwości :)

reklama
Do góry