reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mmm....a powiedz mi,ktory to Twoj dzien cyklu jest? Bo to,ze dzisiaj jest 6dpt to wiem bo masz tak jak ja :)
Do czego zmierzam i w zadnym wypadku nie mowie,ze tak jest itd tylko ja przy pierwszym transferze jak wkladalam tabl to mialam sluz zabarwiony na brazowo i to nie oznaczalo plamien implantacyjnych tylko zblizajacy sie okres...policz sobie dobrze,ktory to Twoj dzien cyklu i zobacz czy te plamienie nie wystapilo w terminie spodziewanej @ ...czasami one sie nie rozkrecaja przez brany progesteron....
Ja nie mowie,ze tak jest u Ciebie...ale lepiej to wykluczyc....

Blastki zagniezdzaja sie 1-4dpt...no chyba,ze sa jakies wolniejsze...

reklama
TRZYMAM MOCNO KCIUKASY ZA DZISIEJSZE BETKI:-)Jutro mnie to czeka dobrze ze nie bede sama...plamienia czekoladowe dalej mam piersi sie duze zrobily,a co do @ to mam dostac 07.02 przy pierwszy transferze juz krwawilam a teraz jest inaczej zobaczymy co powie jutro lekarz...:angry:

Do Mmm...po sporej dawce luteiny niestety zdarzają się zaparcia(plus problemy z jelitami(przelewanie, kłucia itp). Ja już nie wiedziałam co robić. Ślwiki moczone na noc, colon c i Laktuloza MIP....to mi pomagało. I soki sobie świeże robiłam ,kiwi jadłam no i sporo wody w ciągu dnia. Aha...kupiłam też olej z pestek dyni i piłam dwie łyżczki dziennie... współczuje, bo potem jest jeszcze gorzej. ale dla dzidziusia wszystko można znieść:)

Mmm.... to w sumie skoro to Twoj 22dc to raczej te plamienia by jej nie wskazywaly, wiec moze faktycznie to implentacja....
Ja mialam transfer w 19dc,wiec jutro moj termin @ bo ostatnio cykle mi sie skrocily do 26....

Podobnie jak Ty nie mam zadnyh objawow...co prawda bola mnie piersi ale to po lekach, czesto boli mnie brzuch, byc mnoze to podswiadomosc tak dziala. Staram sie nie doszukiwac objawow bo to nic nie da, jak ma byc to bedzie....

montana i mmm - nic sie nie przejmujcie objawami ja tez nic nie odczuwalam a jak juz to podobnie jak przed okresem.... ja nie mialam zadnych plamien... A z tym nastawieniem ze raz na tak raz na nie - nic nie poradzicie a najgorsze ze te zmarwienia nie znikaja po pozytywnej betce... a co do objawow ciazowych typu bole piersi to mysle ze to dopiero tak naprawde kolo 5 tygodnia sie rozwija takze glowa do gory musi byc dobrze:)
A mmm - co do twojego brudzenia - to nie sadze zeby to byl jakis zblizajacy sie okres bo to zdecydowanie za wczesnie - z reszta takie brudzenia z tego co dziewczyny juz nie raz pisaly czesto wystepuja jako podraznienie od luteiny..

Ostatnia edycja:
3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

reklama
Madzia, Majka &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wysokie bety
dorota - pomyślych wieści na wizycie życzę. I chciałam Ci podziękować, że odnalazłaś te info o promocji AMH bo zrobiłam w zeszłym tygodniu za 40pln. Tutaj też dzięki kiki i jolce:)
Jo.M - tęsknię za Tobą i cieszę się, że idzie w przód:)
kaaatik - ja już nie wiem jaką dietę stosować:) czy na endometriozę czy z niskim indeksem glukemicznym:) a waże jakieś 49 przy 170 więc przydałoby się żadnej nie stosować:)
zuzia - doszła przesyłka?

Do góry