reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki :-).
Co do tych objawów to nie doszukujcie się ich jako objawy ciąży bo te bolące piersi nie maja na razie nic wspólnego z objawami ciąży, jest to po prostu reakcja naszego organizmu na leki, pamiętajcie że sa to hormony i to sztuczne więc nie sa to na pewno objawy ciaży. Tak jak powiedziała Ania SK objawy przyjdą tylko póxniej i jeszcze wszystkie możemy mieć ich dosyć więc nie spieszmy się do nich tak bardzo:-D:-D

AniaSK witam Cię bardzo serdecznie, az mi się łezka zakręciła jak przeczytałam Twoją historię bardzo bardzo Ci wspólczuję, ale mam nadziejęże podniesiesz się z tego i będziesz walczyć dalej o swoje szczęście.

Co do temperatury to Wam nie pomoge bo jej nie badalam.

reklama
AniaSK witaj. Bardzo przykra jest Twoja historia, mam nadzieję że z czasem nabierzesz siły na kolejną próbę, masz dużo zarodków - życzę Ci aby któryś z nich dał Ci upragnione szczęście :tak:

Montana8 u mnie przy pierwszym transferze plamienie implantacyjne było już w 2dpt. To zależy od zarodka - blastocysta implantuje się wcześniej. Ja miałam dodatkowo w klasie 5 czyli stadium które naturalnie za chwilę właśnie powinno już się implantować w macicy i ten 2dpt nie był niczym nieprawidłowym. Później coś poszło nie tak ale to może się zdarzyć na każdym etapie.

Dziewczyny - co do objawów i temperatury - też to wszystko starannie codziennie sprawdzałam ale z perspektywy czasu, doświadczeń moich i innych dziewczyn, uważam że to nie ma większego przełożenia na rzeczywistość. Aby cokolwiek móc na tej podstawie wyrokować cykl musiałby być naturalny czyli nie zaburzony lekami które wpływają na temperaturę i mają skutki uboczne które my odbieramy jako objawy ciążowe ...
Co do innych objawów - tak jak pisze większość ciężarówek po IVF objawy jeżeli w ogóle są zazwyczaj dopiero zaczynają się przy dość wysokim poziomie HCG gdy już o ciąży dawno wiemy z bety/testu z moczu ...
Nie chce absolutnie przez to co piszę Was dołować czy negować - ale ja przez to doszukiwanie się objawów i wmawianie sobie pewnych rzeczy później cierpiałam jeszcze bardziej ...

Witam.U mnie brak objawów ciąży i gdyby nie test nie wiedziała bym ,że jestem wciąży.Udało się a teraz stresuję się ,bo to przecież aż 9 miesięcy.

MARTA 12 Ty tylko test z moczu robiłaś, prawda?
A co do stresu - to chyba normalne, szczególnie w naszej sytuacji :tak: A ciąży to dokładniej jakie 8 miesięcy jeszcze Ci życzę ;-)

Dziewczyny, dziękuje za miłe przyjęcie. Z mojego doświadczenia stres jest cały czas(no chyba zę ktoś potrafi nad tym panować-jeśli tak to zazdroszczę). Najpierw czy się "zaskoczy" a potem to już od usg do usg...a te czarne myśli-u mnie to był standard. A może serduszka nie będzie, a może ciąża obumarła, a może a może itd. Z perspektywy czasu myślę że trzeba było cieszyć się z każdej rzeczy a nie czakać na coś złego. Ja dość kiepsko zniosłam poczatek. Mdłości(bez wymiotów-chwała), brak apetytu(schudłam 5 kg) i totalna niemoc. Prawie nie ruszałam się z domu. Lepiej poczułam się około 11 tc. Teraz, jesli jeszcze się uda, będę się cieszyć nawet z tych mdłości i braku apetytu. pozdrawiam Was ciepło. Ania

dziewczyny dzięki za wczorajsze wpisy dotyczące objawów potrafsrerowych. u mnie dziś 4dpt i absolutnie nie nie czuję co by mogło świadczyć że kropek chce ze mną zostać, ani brzuch mnie nie boli, ani nie mam plamienia a temperatury nie mierzę... powiem wam, że zaczęłam panikować i przeszukiwać internet...

mmm no w 4 dpt to ja tez nic specjalnego nie czułam, zero kompletnie nic wiec nie stresuj się i nie siedz w tym internecie bo zbyt dużo informacji to tez nie dobrze musisz uzbroic się w cierpliwośc idz do kina na spacer cokolwiek aby zajać głowe ja tak robiłam i robię dalej i chyba kurcze jak się uda to będe robić przez 9 miesięcy.

a tak z innej beczki mam takie lekko brudna w upławy miała któras z Was cos takiego po implantacji no bo to juz chyba po skoro jest beta :szok:

Madzia 76 co do upławów nie mam pojęcia.Może zadzwoń do lekarza?
a ja ściągnęlam sobie ebooki na komórkę, takie lekkie romansidła, i zajęłam się gotowaniem, dziś tuszki z kurczaka pod ryżem z curry, może jakieś ciasto znów poczynię, bo wczorajszego już nie ma :)

Pyscek to napewno implantacja tak jak u Madzia76 ;) Ja po wczorajszej temperaturze 36,7 dziś msm 37,2 i czuję się typowo jak na okres. Ból brzucha mnie obudził ale nie miałam żadnego plamienia.
no dokładnie :) wczoraj 36,3 a dziś 36,5 :) lekko brzuch bolał rano, plamienia brak i jak zwykle otworzę oczy i do kibelka bo siusiu .. co ta luteina ze mną robi :-p

witam dziewczyny w weekendzik :) życzę Wam miłego Weekendu i proszę się nie stresować, kropeczki wszystkie zostaną z mamusiami :tak:

reklama
Madzia76 – to zgodnie z naszą umową skaczemy z radości :-D Gratulacje.

zula – a niech jasny szlag, te nasze jelita. Współczuję Ci bardzo :-(

nuna25 – witaj. Nie jednej tu dziewczynie sikaniec nie wyszedł, a beta tak :-)

Uda się – u nas też jest problem z nasieniem, też mamy IMSI. Do zapłodnienia doszło.

AniaSK – przykro mi, że los tak się z Toba obszedł. Ja nie mam zamiaru Cię oceniać, skoro podjęłaś taką decyzję to uważam, że to jest Twoja sprawa i że byłaś do tego przekonana. Witaj wśród nas :-)

MagdaM33 - &&&&&&&&& za I weryfikację.

MARTA12 – Ty robiłaś test sikany czy betę??

LUTY:

1: MagdaM33 -
I weryfikacja
1: MARTA12 - wysoka beta
3: dorotav -
wizyta u immunologa
3: martaczi - badanie prenatalne
3: lenkabar - punkcja
3: Madzia76 - kolejna wysoka beta
4: Bzibziok - pierwsze podglądanko
5: Jogo – kolejna wizyta i USG maluszka
6: majka201 - wysoka beta
7: mmm… - wysoka beta
7: Hope84 - wysoka beta
7: montana8 - wysoka beta
8: Pyscek - wysoka beta
8: mmm… - wysoka beta
10: genna - kolejna wizyta u immunologa
20: Cyryjanka - kolejna wizyta i USG maluszka

Dziewczyny, a ja mam dylemat. Jestem przed zabiegiem laparoskopii. Do szpitala mają mnie przyjąć w 22 dc, a zabieg najprawdopodobniej będę miała w 25 dc. Czy to nie za późno??

Do góry